?>

'Takım disiplinini ortaya koyduk'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "İkinci yarıda bulduğumuz üçüncü ve dördüncü gol, maçın erken şekilde bitmesini sağladı. Oyuncu değişikliklerimizle maçın sonuna kadar aynı performansı, aynı isteği ve takım disiplinini ortaya koyduk." dedi.

Spor - 1 yıl önce

Antalya

Süper Lig'in 30. haftasında konuk olduğu Corendon Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, ilk yarıda rakip kalede çok net pozisyonlar üretemediklerini, ikinci yarıda ise sonuca gitmeyi başardıklarını söyledi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Alanyaspor'un ligin zorlu deplasmanlarından biri olduğunu, rakibin takım savunmasını iyi yapacağını düşündüklerini aktardı.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Alanyaspor'un bekledikleri gibi ilk bölümde iyi direnç gösterdiğini vurgularken, "Duran toptan golü bulduk ama talihsiz bir penaltıyla rakibimize beraberlik şansı verdik. Devamında top bizdeydi. Oyunu hızlandırmamız gereken dakikalar vardı. İlk yarı rakip kalede çok net pozisyonlar üretemedik. İlk yarının sonunda attığımız ikinci golle soyunma odasına önde girdik." dedi.

İkinci yarıda daha hareketli oynayıp, rakip kaleye şut sayısını artırdıklarını anlatan Buruk, "İkinci yarıda bulduğumuz üçüncü ve dördüncü gol, maçın erken şekilde bitmesini sağladı. Oyuncu değişikliklerimizle maçın sonuna kadar aynı performansı, aynı isteği ve takım disiplinini ortaya koyduk." diye konuştu.

İyi bir maç oynadıklarını ve rakibe çok fazla gol pozisyonu vermediklerini dile getiren Buruk, bütün oyuncularına teşekkür etti.

Alanya'ya geldikleri ilk dakikadan itibaren taraftarların gösterdiği coşkuyla kendilerini maça iyi hazırladığını kaydeden Okan Buruk, "Maça geldiğimizde statta da aynı desteği veren taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İstanbul'da da tabii ki aynı sevgiyle maça hazırlanıyoruz. Galatasaray taraftarları dünyanın her yerinde takımına destek veriyor. Oynanan oyundan, alınan skordan mutlular. Biz de bunu devam ettirmek istiyoruz. Onlara yakışan oyunu her geçen gün arttırarak devam etmek istiyoruz. Bugün de önemli bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

"Sezona başlarken hedefimiz şampiyon olmaktı"

Bir gazetecinin, takımın şampiyonluk havasına girip germediğine yönelik sorusu üzerine Buruk, yoğun bir maç döneminden geçtiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bugün oynadık, beş gün sonra tekrar bir maç oynayacağız. Uzun süredir böyle bir temponun içine girmemiştik. Burada ufak tefek darbeler, sakatlıklar oluyor ama genel olarak iyi durumdayız. Şampiyonluk şarkısını da uzun zamandır söylüyoruz. Yani hedefimiz şampiyon olmak. Sezona başlarken hedefimiz şampiyon olmaktı. Şu anda da hedefimiz şampiyon olmak. Bu yolda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Futbol olarak insanların takdirini kazandık. Taraftarlarımız ve oyuncularım maça gelirken bu heyecanı yaşıyorlar. Maçtan sonra da aynı heyecanı taşıyorlar. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibim. Gerçekten birbirlerine olan sevgileri, saygıları, takıma olan bağlılıkları çok önemli, çok değerli. İnşallah yolun sonu da şampiyonluk olur."

Buruk, devre arası oyundan çıkan Icardi ile maçta darbe alan Kerem Aktürkoğlu'nun sağlık durumları hakkında, "Kerem'e darbe gelmiş ve bu nedenle ayağında ağrı olmuştu. Icardi ayağında bir sertleşme hissetti. Biz de hiç riske etmek istemedik. Devrede onu dışarı aldık. İnanıyorum ki çok önemli bir şeyi yoktur ve hafta sonu oynayacağımız maçta tekrar bizle beraber sahada olur. Dediğim gibi tedbir amaçlı dışarı aldık. Bir-iki gün içerisinde net olarak durumu ortaya çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan’da Anıtkabir’e TOGG ile gider ve bu eşsiz eseri orada bırakır mı!

2023-04-12 09:22 - Özel Haber

Bilecik'te lisenin maskotu kedi 'Gece' ile yavrularını öğrenciler çok sevdi

2023-04-14 11:57 - Magazin

Hatay'da depremzede kadınların diktiği bayramlıklar kadın ve çocukları sevindirdi

2023-04-17 17:14 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

103 yaşına giren Darıca'nın en yaşlı sakini kaplumbağa 'Tuki'ye doğum günü etkinliği

2023-04-15 21:37 - Magazin

Rus matbaaları Türkiye ve Çin'den kağıt almaya başladı

2023-04-15 07:27 - Özel Haber

Irak'ta 60 yaşındaki kadın, def çalarak insanları sahura kaldırıyor

2023-04-13 12:32 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

Antakya'da Bursalıların kurduğu konteyner kentlerde 6 bin depremzede barınacak

2023-04-15 13:02 - Gündem

Rusya, 82 askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti -Erhan Altıparmak bildiriyor-

2023-04-14 20:21 - Özel Haber

Ulusal Staj Programı'nın "2023 stajyer havuzu" işverenlerin erişimine açıldı

2023-04-13 12:17 - Gündem

Stockmann, Moskova VEGAS Crocus City'nin ana kiracısı ve ortağı oldu

2023-04-15 07:25 - Özel Haber

İlgili Haberler

Antalya motosiklette "marka" sporcuları ağırlayacak

14:37 - Spor

Anadolu Efesli Willis, Türk basketbolunda pazarlamanın geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor

14:20 - Spor

Kadın basketbolunda 45. sezon başlıyor

14:20 - Spor

Türk judosunda hedef, geleceğin olimpiyat kadrosunu oluşturmak

12:13 - Spor

Geleneksel Türk okçuluğunda lisanslı sporcu sayısı 21 bini aştı

12:07 - Spor

Günün Manşetleri

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-16 hazırlık eğitimi mezuniyet töreni yapıldı

18:58 - Gündem

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi duyuldu

18:47 - Dünya

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu

18:38 - Dünya

BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgü

18:28 - Gündem

ABD, Bangladeş'in yeniden inşası için Dakka yönetimi ile çalışacak

18:18 - Dünya