?>

Take Off İstanbul'a 25 ülkeden yabancı yatırımcı katılıyor

Take Off Zirvesi Direktörü İrem Bayraktar, bugün kapılarını açan Take Off İstanbul'da 25 ülkeden yabancı yatırımcılar ve 23 ülkeden teknoloji girişimlerinin yer aldığını belirtti.

Ekonomi - 2 ay önce

İstanbul

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi işbirliğinde düzenlenen ve Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Take Off İstanbul, İstanbul Fuar Merkezi'nde devam ediyor.

Zirve kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Take Off Zirvesi Direktörü Bayraktar, bu sene Take Off İstanbul'un 7'ncisini İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlediklerini söyledi.

Yoğun bir katılımcı ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Bayraktar, "Bu sene zirveyi bir üst noktaya taşıdık. Zirvede 25 ülkeden yabancı yatırımcı ve 23 ülkeden de teknoloji girişimleri yer alıyor." dedi.

Fuarda 2 gün boyunca yatırımcılar, startuplar ve kurumsal firmaların birebir işbirliği görüşmeleri gerçekleştireceğini belirten Bayraktar, bunun da Türkiye'nin uluslararası anlamda işbirliği potansiyelini oldukça artırdığını dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, Take Off etkinliğini başından itibaren desteklediklerini belirterek, "2025 itibarıyla 15 Turcorn oluşturma hedefimiz var. Şu an 7 Turcornumuz söz konusu. Girişimlere doğrudan yatırımlar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ise uluslararası doğrudan yatırımcılara hitap ederken Türkiye ile alakalı bazı değer önerileri sunduklarını anlatarak, "Başarılı, genç ve yetenekli Türk girişimlerinin uluslararası fonların daha fazla radarına girmesi için Take Off platformunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden biz de değerli paydaşlarımızla bu işin başından beri destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ise T3 Girişim Merkezinin girişimcilere destek olduğunu kaydederek, "Take Off İstanbul'un finalinde 3 ayrı girişimimize 250 bin dolardan toplamda 750 bin dolar yatırım ödülü vereceğiz. Bakanlığımızla birlikte toplamda 4 girişime 1 milyon dolarlık yatırım ödülünü Take Off İstanbul sahnesinde açıklıyor olacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Suriye'nin bütünlüğü için bölge liderleriyle görüşecek

2024-12-09 16:42 - Dünya

Erzurum sıfırın altında 17 dereceyle Türkiye'nin en soğuk ili oldu

2024-12-11 10:35 - Çevre-Hayat

Formula 1'de son durak Abu Dabi

2024-12-06 11:07 - Spor

Biden, Trump'ın 'tarife' planlarını 'büyük hata' olarak nitelendirdi

2024-12-11 08:07 - Dünya

Güney Kore'de üniversiteler Devlet Başkanı Yoon'un görevden alınması için eylem yapıyor

2024-12-10 17:18 - Dünya

2024 Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da madalyasına kavuştu

2024-12-08 10:22 - Spor

Suriye'de Hama iline hakim olan rejim karşıtı gruplar Humus'ta ilerliyor

2024-12-06 10:08 - Dünya

Fitch, küresel ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti

2024-12-06 00:18 - Dünya

ABD: Suriye ile İsrail arasındaki 'Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşmasını' destekliyoruz

2024-12-10 22:17 - Dünya

İlgili Haberler

Almanya 2024'te ABD ile ticarette 70 milyar avro fazla verdi

16:37 - Ekonomi

Bakan Bolat: Malezya ile ticaretin artırılması için her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz

16:22 - Ekonomi

MÜSİAD Sektör Kurulları Raporları açıklandı

15:42 - Ekonomi

İnşaat malzemesi ihracatı 2024'te 29,03 milyar dolar oldu

15:38 - Ekonomi

Kuru kayısı ihracatından 6 ayda 240 milyon 57 bin dolar gelir elde edildi

15:33 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Malezya'da temaslarda bulundu

16:42 - Gündem

Almanya 2024'te ABD ile ticarette 70 milyar avro fazla verdi

16:37 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan Malezya'daki temaslarına ilişkin paylaşım

16:32 - Siyaset

Beşiktaş, Elan Ricardo'yu kadrosuna kattı

16:28 - Spor

Bakan Bolat: Malezya ile ticaretin artırılması için her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz

16:22 - Ekonomi