?>

Suudi Arabistan Newcastle United'ın yeni sahibi olmaya çok yakın

Devlet fonu PIF ile kulüp sahibi Mike Ashley arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde İngiliz ekibinin 350 milyon sterline el değiştirmesi bekleniyor.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

Uluslararası alanda bozulan imajını spor organizasyonlarıyla düzeltmeye çalışan Suudi Arabistan, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ın yeni sahibi olmaya çok yaklaştı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley ile Suudi Arabistan'a ait devlet fonu PIF (Arab state's Public Investment Fund) arasında yürütülen görüşmelerde önemli yol kat edildi.

Ligde 30 puanla 14. sırada yer alan Newcastle ekibinin yaklaşık 350 milyon sterlin karşılığında el değiştirmesi bekleniyor.

Ashley'nin 2007 yılında 134 milyon sterline satın aldığı Newcastle United, bugüne kadar iki kez Premier Lig'den düştü.

2013 yılında Sheffield United'ın yarısına ortak olan Suudi prens Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, geçen yıl şubat ayında kulübün tamamını satın almıştı.

Spor üzerinden makyaj

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda 2 Ekim 2018'de vahşice katledilmesinin ardından, Riyad yönetimi dünyada büyük darbe alan imajını düzeltmek için spor organizasyonlarına büyük yatırımlar yapmaya başladı.

Suudi Arabistan yönetimi Batılı devletlerle daha iyi ilişkiler kurmak, Kaşıkçı cinayetinin üstünü örtmek, insan hakları kuruluşlarına hoş görünmek ve uluslararası arenada düştüğü tamiri imkansız durumdan kurtulmak için, ses getiren spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya yöneldi.

Tenis turnuvaları, boks maçları, kadın Amerikan güreşi organizasyonları yapan Suudi Arabistan, son olarak Barcelona ve Real Madrid'in de mücadele ettiği İspanya Kral Kupası'nın yanı sıra Dakar Rallisi'ne ev sahipliği yapmıştı.

Suudi Arabistan'ın İspanya Kral Kupası'nın 3 yıl boyunca bu ülkede organize edilmesi için 120 milyon avro, Dakar Rallisi'nin organizasyonu için 15 milyon avro, Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua ile Meksika asıllı ABD'li Andy Ruiz arasındaki unvan maçı için de 100 milyon dolar harcadığı basına yansıdı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Kızılay Afrika'da ilk bölge ofisini Senegal'de açıyor

2020-01-24 20:12 - Dünya

Elazığ'daki depremde Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada arama kurtarma çalışmaları sürüy

2020-01-27 15:27 - Gündem

MHP'li Büyükataman: MHP'yi FETÖ'cülerin merkezi olarak göstermek basit bir ip cambazlığıdır

2020-01-24 20:07 - Siyaset

İsrail güçleri Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldı

2020-01-27 20:17 - Dünya

MİT'in yakalayıp Türkiye'ye getirdiği Hasan Hüseyin Günakan'a FETÖ'den hapis cezası

2020-01-28 19:22 - Gündem

Libya UMH: Hafter'in milisleri söz ve anlaşmaya uymayacaklarını ispat etti

2020-01-27 04:52 - Dünya

Bakan Varank yerli üretim elektrikli faytonun direksiyonunda

2020-01-23 12:51 - Ekonomi

Tayvan'dan Türkiye'ye taziye ve yardım teklifi

2020-01-26 21:37 - Dünya

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi yarın yeniden ibadete açılacak

2020-01-23 19:12 - Dünya

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü, Elazığ depremi ön inceleme raporu yayımladı

2020-01-26 02:52 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya