?>

Suudi Arabistan'dan Arap liderlere iki olağanüstü zirveye davet

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği liderlerini, Mekke şehrinde 30 Mayıs'ta olağanüstü iki zirveye davet etti.

Siyaset - 6 yıl önce

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Suudi Arabistan'ın bölgede İran ile savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırıya karşılık vereceklerini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesinin petrol tesislerine drone saldırısı düzenlenmesi ve gemilerin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara suları yakınlarında sabotaja uğraması üzerine Körfez İşbirliği Konseyi ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, 30 Mayıs'ta Mekke'de 2 olağanüstü zirveye davet etti.

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr de yaptığı basın toplantısında, İran rejiminin bölgede güvenlik ve istikrar için çalışmadığını söyledi. Cubeyr, Suudi Arabistan'ın bölgede İran'la savaş istemediğini, ancak diğer tarafın savaşı seçmesi durumunda krallığın güçlü bir şekilde yanıt vereceğini ifade etti. İran'ı, yıkıcı politikalarından kaçınmaya ve bölge işlerine karışmayı bırakmaya çağıran Cubeyr, İran'ı bölgeyi tehlikenin eşiğine getirmemesi konusunda uyardı. Tahran'ın Suudi Arabistan'a 255 balistik füze fırlatan Yemen'deki Husilere destek verdiğini belirten Cubeyr, dünyayı Tahran'a sert bir tutum sergilemeye çağırdı.Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El-Falih, 12 Mayıs'ta Birleşik Arap Emirlikleri kıyılarındaki iki Suudi petrol tankerine sabotaj düzenlendiğini duyurmuştu. ABD sabotaj konusunda İran'ı suçlamıştı. Salı günü ise Yemen'deki Husiler, Suudilere ait iki adet petrol pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlemişti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ateş sınır görevine hazır

2019-05-16 18:52 - Teknoloji

Kayserispor 2. yarıdaki gollerle güldü

2019-05-12 21:44 - Spor

'Siraz'ın akıntıya karşı göçü başladı

2019-05-16 19:17 - Çevre-Hayat

Arı ölümleri mercek altına alınacak

2019-05-18 14:47 - Ekonomi

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Zonguldaklı çocuklarla buluştu

2019-05-13 12:22 - Ekonomi

Bakan Koca'dan asitli saldırı mağduru Berfin Özek'e ziyaret

2019-05-17 18:17 - Sağlık

"Payitaht Abdühamid” dizisi bazı ülkelerde yasaklı

2019-05-13 18:14 - Magazin

Karaman: "Aslan payı oyuncularımın"

2019-05-19 01:29 - Spor

Filistinli öğrenciler, işgalin 71’inci yılını andı

2019-05-16 15:40 - Dünya

Top atışları ile hedefler tam isabetle vuruldu

2019-05-14 13:20 - Genel

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya