?>

Suudi Arabistan AA ve TRT'nin internet sitelerine erişimi engelledi

Suudi Arabistan yönetimi, Anadolu Ajansı (AA) aleyhinde uzun süredir yürüttüğü kampanyaların ardından AA ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirdi.

Medya - 5 yıl önce

Kudüs

Suudi Arabistan yönetimi, Anadolu Ajansı (AA) aleyhinde uzun süredir yürüttüğü kampanyaların ardından AA ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirdi.

İnsan hakları ve ifade özgürlüğü ihlalleriyle gündemden düşmeyen Suudi Arabistan, trollerin ve "elektronik sinekler" olarak bilinen sahte Twitter hesaplarının Türk basınına karşı başlattıkları karalama kampanyaları doğrultusunda AA ve TRT Arapça'nın sitelerini bloke etti.

Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır." mesajıyla karşılaşıyor.

Bu uygulamasıyla basın ve ifade özgürlüğüne yeni bir darbe indirmekle gündeme gelen Suudi Arabistan yönetiminden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türk basın kuruluşlarına yönelik erişim engeline tepki gösteren sosyal medya aktivistleri, bu yasağı Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın döneminde daha da artan basın ve ifade özgürlüğü ihlallerinden biri olarak değerlendirdi.

Ürdünlü yazar İhsan el-Fakih, sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan aleyhinde sık sık haberler sunan Batı medyasına kayıtsız kalan Riyad yönetiminin hiçbir gerekçe göstermeden Türk basın organlarının internet sitelerine erişim engeli getirilmesine anlam veremediğini belirtti.

Merkezi Cenevre'de bulunan Gazetecileri Destekleme Komitesi Cemiyeti de, Suudi Arabistan'ın Türk basın kuruluşlarına ait internet sitelerini hedef almasını kınayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelik ihlallerin, siyasi baskılar için bir araç olarak kullanılmaması gerektiğine işaret edildi.

Kaşıkçı cinayeti hafızalardan silinmedi

Basına yönelik ihlal karnesi bir hayli kabarık olan Suudi Arabistan’ın gazetecilere yönelik işlediği en korkunç suçlardan biri de Cemal Kaşıkçı cinayetiydi. Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülmüştü.

Suud makamları işledikleri bu cinayeti önce inkar etmiş, Türkiye’nin ve uluslararası toplumun baskısının ardından ise itiraf etmek zorunda kalmıştı.

AA, Suudi Arabistan'da yaşanan gelişmeleri geçtiği haberler ve analizleriyle dünya kamuoyuna tarafsız bir şekilde yansıtıyor. Bu çerçevede her yıl hazırlanan yüzlerce haber ve analiz ulusal ve uluslararası medyada geniş yer buluyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Pazarcı esnafından ihtiyaç sahiplerine özel jest

2020-04-09 16:22 - Ekonomi

New York'ta Kovid-19/ koronavirüs salgınında 731 ölümle en yüksek can kaybı

2020-04-07 22:32 - Dünya

Sanayi üretimi ilk çeyrekte güçlü büyümeye işaret ediyor

2020-04-13 17:47 - Ekonomi

Kumbaralarındaki 211 lirayı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar

2020-04-10 03:32 - Gündem

31 ilde ekmek dağıtımı bugün de sorunsuz devam ediyor

2020-04-12 19:46 - Ekonomi

'Atıksu Yönetimine İlişkin Önlemler Genelgesi yayımlandı

2020-04-09 19:07 - Gündem

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 1,5 milyonu aştı

2020-04-09 02:47 - Dünya

Yüksek tansiyon hastalarına Kovid-19'dan korunmak için uyarılar

2020-04-08 14:52 - Sağlık

Sarkuysan'da üretim faaliyeti normale döndü

2020-04-13 15:28 - Genel

Ölüyoruz, demek ki yaşanılacak…

2020-04-13 06:59 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Medya

RTÜK'ten 7 kanala yayın ihlali cezası

20:53 - Medya

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI, Grok 3'ü tanıttı

22:43 - Medya

A Milli Kadın Futbol Takımı, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi

19:17 - Medya

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya