?>

Suriyeli Selva Türkiye'de gerçek oyunlar oynayacak

İdlib'deki bombardımanlardan korkmaması için babasının "savaş oyunu" oynattığı küçük Selva ve ailesi Türkiye'ye getirildi.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İdlib

Baba Abdullah Muhammed ve kızı Selva ile aile bireyleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısındaki işlemlerin ardından Türkiye'ye geçiş yaptı.

Türkiye'ye geçişi sırasında AA muhabirine konuşan Muhammed, çok mutlu olduklarını belirterek "Kızımla dünyaya bir mesaj vermeye çalıştık, çok şükür bu mesaj yerini buldu. Biz şu an Türkiye'ye geçiyoruz. Öncelikle Türk halkına, hükümetine ve özellikle de İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ederim. Bize hayatımızı değiştirecek yardımı sağladılar. Türk hükümeti biz Suriye halkına ilk günden bu yana destek oluyor." diye konuştu.

Baba Muhammed, Suriye'ye komşu diğer ülkelerin Suriye halkına yüz çevirdiğine dikkati çekerek "Kızım artık okula gidecek. Temenni ederim ki Suriye'de olaylar son bulur, ben de geri döner ve onlara yeniden kavuşurum." dedi.

Korkmamak için "savaş oyunu" oynamıştı

Selva ve ailesi, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın Sarmada ilçesine sığınmıştı.

AA ekipleri, 18 Şubat'ta İdlib'deki bombardımanlardan korkmaması için babası tarafından "savaş oyunu" oynatılan küçük Selva'ya ulaşmıştı.

AA'nın çekimi sırasında karşıdaki tepelere hava saldırısı düzenlenmesi üzerine, baba Muhammed ve kızı, oyunlarını kamera önünde de sergilemişti.

Selva ve babasının yaşadıkları, İkinci Dünya Savaşı sırasında, küçük oğluyla toplama kampına götürülen Yahudi bir babanın, çocuğuna, savaşı bir oyun gibi yansıtmasını konu alan "Hayat Güzeldir" filmini hatırlatıyor. Filmde baba, oğluna, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak gerçek bir tank kazanacağını söylüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk şirketi Germont, Rusya'da dev etilen tesisi inşa edecek

2020-02-22 07:31 - Özel Haber

İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında

2020-02-24 17:14 - Genel

IMF Başkanı Georgieva'dan koronavirüse karşı küresel iş birliği çağrısı

2020-02-23 22:42 - Ekonomi

Malcolm X vefatının 55. yılında New York'ta anıldı

2020-02-22 15:31 - Genel

Somalı madenciler tazminatlarını almaya başladı

2020-02-19 17:22 - Ekonomi

Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit eden polis memuru Sarıcaoğlu 'FETÖ'den tutuklandı

2020-02-24 16:57 - Gündem

PFDK'den 3 Süper Lig kulübüne para cezası

2020-02-20 22:43 - Spor

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Avrupa'yı ırkçılık ve yabancı düşmanlığı zehirliyor

2020-02-21 18:12 - Siyaset

Fatih Terim: Galibiyeti annelerinin ak sütü gibi hak ettiler

2020-02-24 02:31 - Spor

Döner satışında 'hijyen ve güvenilirlik' sertifikası geliyor

2020-02-24 16:37 - Gündem

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya