?>

Suriye'de yeni yönetim, ulusal logo, kimlik ve resmi belgeleri yeniliyor

Tasarımcı Muhammed Selvaye, "Ulusal kimlik, sadece bireysel belgelerle sınırlı değil. Biz Suriye'yi, uluslararası alanda daha güçlü şekilde temsil edecek bir kimlik oluşturuyoruz." ifadesini kullandı.

Dünya - 1 ay önce

İstanbul

Suriye'de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından başlatılan ülkenin yeniden inşası sürecinde ulusal logo, kimlik ve resmi belgeler yenileniyor.

Mpire Agency marka ve pazarlama şirketinin kurucusu Muhammed Selvaye liderliğindeki 50 kişiden oluşan gönüllü ekip, Suriye'nin kimlik kartları, pasaportları, resmi belgeleri ve ulusal logosunu yeniden tasarlıyor. Ayrıca ülkenin para birimi ve devlet kurumlarına ait semboller de yeniden şekillendiriliyor.

Bu girişim, Muhammed Selvaye'nin meslektaşı Waseem Kadoura'nın Facebook'ta yaptığı "Suriye'nin yeni bir kimliğe ihtiyacı var" paylaşımının ardından başladı.

Suriye'deki yeni yönetim, bu paylaşımın ardından Selvaye ile Kadoura'yı ülkenin yeni kimlik sistemini tasarlamak üzere resmi olarak görevlendirdi.

Halkın aidiyet hissinin güçlendirilmesi amaçlanıyor

AA muhabirine konuşan Selvaye, "Sadece tasarım yapmıyoruz. Yeni kimliği oluşturmadan önce Suriye'nin tarihi mirasını, mimarisini ve ulusal sembollerini araştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmanın, yalnızca tasarım aşamasından ibaret olmadığını ve kapsamlı bir araştırma sürecini de içerdiğini belirten Selvaye, "Bu proje, halkın aidiyet hissini güçlendirmek ve ülkenin uluslararası alandaki temsiliyetini daha profesyonel hale getirmek için kritik önem taşıyor." dedi.

Selvaye, projenin yalnızca estetik bir dönüşüm olmadığını, Suriye'nin tarihini, kültürel mirasını ve mimarisini yansıtan bir "kimlik inşası" olduğunu vurguladı.

Tasarımcı Muhammed Selvaye, "Her şey, meslektaşım Waseem Kadoura'nın 'Suriye'nin yeni bir kimliğe ihtiyacı var' paylaşımıyla başladı. Bu fikir, hükümet yetkililerinin dikkatini çekti ve Suriye Medya Bakanlığı Temsilcisi Osama Ali bizimle iletişime geçti. Ardından süreç resmiyet kazandı ve projeye atandık." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çalışmanın, ülkenin uluslararası alandaki konumu açısından kritik bir adım olduğunu kaydeden Selvaye, "Ulusal kimlik, sadece bireysel belgelerle sınırlı değil. Ülkeyi temsil eden her öge, logodan, resmi belgelere, hatta para birimine kadar bir bütünün parçası. Biz Suriye'yi, uluslararası alanda daha güçlü şekilde temsil edecek bir kimlik oluşturuyoruz." diye konuştu.

Selvaye, sürecin hızlandırılmış bir takvimle yürütüldüğüne değinerek, "Bu sadece bir tasarım projesi değil. Ülkenin yeni kimliği, tarihi ve geleceğiyle ilgili büyük bir sorumluluk. Kısıtlı süremize rağmen en iyi sonucu almak için titizlikle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin ulusal sembollerinin tasarlandığı projede, aralarında tarihçiler, araştırmacılar ve akademisyenlerin de bulunduğu 50 kişilik gönüllü bir ekip çalışıyor. Projenin 3 ila 4 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Ekip üyeleri, proje detaylarının sızmasının önlenmesi amacıyla gizlilik sözleşmesi imzaladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI, ABD devlet kurumları için 'ChatGPT Gov'u tanıttı

2025-01-28 21:02 - Teknoloji

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kartalkaya'daki otel yangınında yaralanan 8 kişinin tedavisi sürüyor

2025-01-24 13:48 - Gündem

ING Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2025-01-27 15:51 - Spor

7. Balkan Open 2025 Golf Şampiyonası Antalya'da başladı

2025-01-23 14:23 - Spor

Trump'ın, MK-84 bombalarının İsrail'e gönderilmesi konusundaki engeli kaldırdığı iddia edildi

2025-01-25 23:57 - Dünya

Hitit ve Maryland üniversiteleri KKKA aşısı üzerinde ortak çalışma yapıyor

2025-01-28 12:48 - Sağlık

İş dünyası temsilcileri TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

2025-01-23 16:53 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ruanda-Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ihtilafın çözümünde her türlü desteğe hazırız

2025-01-23 19:29 - Siyaset

Fenerbahçe, Anderson Talisca ile sözleşme imzaladı

2025-01-28 20:03 - Spor

"Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Haftası" Kocaeli'de başladı

2025-01-28 17:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

Trump'a göre Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşması halen mümkün

23:57 - Dünya

İsrail ordusu şubatta Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 140'tan fazla yapıyı yıktı

22:53 - Dünya

İspanya'nın doğu ve güneybatı bölgeleri için şiddetli yağış uyarısı

22:48 - Dünya

Zelenskiy: Barışa giden yolda ABD'nin desteğinden büyük umut duyuyoruz

22:42 - Dünya

Trump'tan ABD'li çiftçilere 'çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazırlanın' çağrısı

22:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Türk Kızılay, Zonguldak'ta madencilerle iftar yaptı

00:17 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Trump'a göre Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşması halen mümkün

23:57 - Dünya

Göztepe ile Samsunspor haftayı 1'er puanla kapattı

23:38 - Spor

Küçükçekmece'deki çatı katı yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü

23:33 - Asayiş

Süper Lig'de görünüm

23:32 - Spor