?>

'Sürekli öleceğimi, boğulacağımı, ikinci nefesimi alamayacağımı düşündüm'

Amasya Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde görev yapan 54 yaşındaki sağlık çalışanı Ali Kurt, yakalandığı yeni tip koronavirüsü yenerek yeniden işine dönmenin sevincini yaşıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Amasya

KORONAVİRÜS HABERLERİ

A'DAN Z'YE KOVİD-19 REHBERİ: Koronavirüsle ilgili aradığınız tüm cevaplarKORONAVİRÜSE NASIL YAKALANIYORUZ: Bulaşma riskini artıran ortamlarRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ: Türkiye günlük ve genel koronavirüs tablosu

Boğaz ağrısı şikayeti üzerine yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkan Kurt, kendisini evinde izole ederek tedavi sürecine başladı.

Yaklaşık 5 gün evde kaldıktan sonra nefes almakta zorlanan ve şiddetli ağrılar çeken Kurt, çalıştığı hastanenin Kovid-19 yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Yaşam destek cihazına bağlı tedavisinin ardından normal servise alınan Kurt, 20 günü yoğun bakımda geçen 45 günlük mücadelenin ardından iyileşerek ailesine kavuştu.

Yaşadığı zorlu süreci AA muhabirine anlatan Kurt, hiçbir sağlık sorunu bulunmayan ve kendisine iyi bakan bir kişi olmasına rağmen Kovid-19'a yakalandığını söyledi.

Tedavi sürecinin çok zorlu geçtiğini, sürekli öleceğini düşündüğünü dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Hastanede çok zor zamanlar yaşadım, nefes alamadım, boğuldum. Oksijen, ilaç, serum verilmesine rağmen o kadar ağırdı ki anlatamam. Sürekli öleceğimi, boğulacağımı, ikinci nefesimi alamayacağımı düşündüm. Allah'a şükür, bir şekilde atlattık, yiyeceğimiz ekmeğimiz varmış. Bu hastalığı ciddiye almak zorundayız, maske, mesafe, hijyen kuralına kesinlikle uyulması gerekiyor. Bu hastalığı kaptıktan sonra, 'tüh, vah' olmuyor. Yoğun bakımda ikinci nefesimi alacağımdan ümidi olmayan bir insandım ben. Nefesimi aldım, 'Geri verebilir miyim acaba, bir nefes daha alabilir miyim' ümidiyle yaşadım. Yoğun bakımda yanımda yatan birkaç kişi hayatını kaybetti. 'Bunlardan biri de ben olur muyum?' diye düşündüm."

"Bu süreçte öbür tarafa gittim geldim diyebilirim"

Ailesinden bazı kişilerin de koronavirüse yakalandığını anlatan Kurt, "Ben bu hastalığı çok ağır geçirdim, doktoruma çok teşekkür ediyorum, beni sağlığıma kavuşturdu." dedi.

Herkese maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları tavsiyesinde bulunan Kurt, "Bana bir şey olmaz demeyin, olunca hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Ben 45 günlük bir süreç yaşadım, bu süreçte öbür tarafa gittim geldim diyebilirim. Süreç zor, çekene de zor, tedavi edene de. Bu hastalığa yakalanmadan tedbirimizi almalıyız. 'Ben gencim, atlatırım.' deyip hala maske kullanmayan, sosyal mesafeye dikkat etmeyen insanlarımız var. Bu hastalığa yakalandıktan, pozitif olduktan sonra bunun ne kadar yanlış olduğunu görecekler." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar Doğu Akdeniz'de eğitim uçuşu yaptı

2021-01-25 19:07 - Günün Fotoğrafı

1,2 milyon aşı Türkiye'nin tamamına ulaştı

2021-01-24 12:11 - Sağlık

Sukkar Şeker, üretimde geçen yılları katladı

2021-01-28 12:08 - Genel

Gençlere tarihi sevdiren adam: Yavuz Bahadıroğlu

2021-01-22 17:16 - Kültür Sanat

Biden'ın Orta Doğu siyasetinin ana başlığının Suriye olması bekleniyor

2021-01-25 15:56 - Dünya

Mesut Özil resmen Fenerbahçe'de

2021-01-27 21:00 - Spor

Öğle uykusu zihni kuvvetlendiriyor

2021-01-27 17:55 - Genel

Mali'de darbeden 5 ay sonra askeri cunta feshedildi

2021-01-27 04:47 - Genel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Halkın sorunu varsa çözmek bizim görevimizdir

2021-01-26 20:06 - Siyaset

Fatih sondaj gemisi Türkali-2'deki sondajı için gün sayıyor

2021-01-25 17:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor