?>

Süper Lig'de statlar yeni sezona hazır

Türk futbolunun en üst seviye organizasyonu olan Süper Lig'de 62. sezonun başlamasına sayılı günler kalırken, müsabakaların oynanacağı statlar da hazır durumda.

Spor - 6 yıl önce

İstanbul

Trabzonspor'un "Dozer" lakaplı efsane futbolcusu Cemil Usta'nın adının verildiği Süper Lig'in 62. sezonu, 16 Ağustos Cuma günü Yukatel Denizlispor ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

Süper Lig'de mücadele eden 18 takım, maçlarını 17 statta oynayacak. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün maçlarına Eryaman Stadı ev sahipliği yapacak.

Yeni sezonda lig müsabakaları 12 ildeki statlarda gerçekleştirilecek. Süper Lig'de İstanbul'dan 5, Antalya ile Ankara'dan ikişer, Konya, Malatya, İzmir, Rize, Kayseri, Sivas, Denizli, Gaziantep ve Trabzon'dan da birer takım mücadele edecek.

Süper Lig'de bu sezon karşılaşmaların yapılacağı statların toplam seyirci kapasitesi 482 bin 566 olacak.

En fazla seyirci kapasiteli statlar

Süper Lig'de en fazla seyirci kapasitesine sahip statların başında, Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Stadı geliyor.

Sarı-kırmızılı ekibe ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadı'nın kapasitesi 52 bin 223 kişi.

Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı Ülker Stadı da 47 bin 834 koltukla en yüksek kapasiteye sahip ikinci saha konumunda.

En az kapasiteli statlar

Yeni sezonda maç yapılacak yerler içinde en az koltuk kapasitesine, İzmir'deki Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı sahip.

Göztepe'nin iç saha maçlarını yapacağı Bornova Stadı'nın 9 bin 138 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Alanyaspor'un maçlarını yapacağı Bahçeşehir Okulları Stadı ise 10 bin 128 koltukla en az kapasiteye sahip ikinci saha konumunda.

Modern statlar

Süper Lig maçları son yıllarda yapılan veya yenilenen modern statlarda oynanacak.

Bu yılın başında hizmete giren Ankara'daki Eryaman Stadı ile İstanbul'daki Türk Telekom Stadı, Vodafone Park ve 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı, Trabzon'daki Medical Park Stadı, Sivas'taki Yeni 4 Eylül Stadı, Gaziantep'teki Kalyon Stadı, Konya Büyükşehir Belediye Stadı, Antalya Stadı, İzmir'deki Bornova Stadı, Alanya'daki Bahçeşehir Okulları Stadı, Rize'deki Çaykur Didi Stadı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı ile Yeni Malatya Stadı, 2009 yılı sonrasında açılan tesisler olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul'daki Ülker Stadı ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ile Denizli'deki Atatürk Stadı son dönemde yapılan yenileme çalışmalarının ardından Türk futboluna hizmet veriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kümbet kazısında 'Sultan Alaaddin' yazılı sanduka bulundu

2019-08-11 16:22 - Çevre-Hayat

Hükümlüler, toplum yararına hizmet etmek için çalıştı

2019-08-08 15:27 - Gündem

Atambayev'in evine düzenlenen silahlı operasyon yarıda kesildi

2019-08-08 10:52 - Dünya

'Yunanistan’daki Türkler milli ve dini özgürlüklerinden mahrum'

2019-08-05 18:37 - Kültür Sanat

Carettaların rahatından 'Caretta Timi' sorumlu

2019-08-06 17:27 - Genel

Bursa'daki orman yangını tamamen kontrol altına alındı

2019-08-06 15:27 - Gündem

'Pazaryeri boncuğu' çiftçinin yüzünü güldürüyor

2019-08-06 16:32 - Ekonomi

Tarihi çarşılarda bayram hareketliliği

2019-08-07 19:22 - Ekonomi

Memur ve kamu işçisinin gözü sözleşmede

2019-08-06 17:12 - Gündem

'Adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum'

2019-08-09 14:47 - Spor

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya