?>

Sünnet korkusunu sanal gözlükle çizgi film izleyerek yendiler

Ankara'da sünnet sırasında sanal gerçeklik gözlüğü takarak çizgi film kahramanlarının serüvenlerine eşlik eden çocuklar, işlem tamamlandığında operasyon masasından kalkmak istemiyor.

Sağlık - 3 yıl önce

Ankara

Sanal gerçeklik gözlüğü, sünnet işlemlerinde de kullanılmaya başlandı. Çocuklar gözlük takarak film kahramanlarının maceralarına daldığı sırada sünnet tamamlanıyor.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sünnet olan çocuklar, erkekliğe ilk adımı sanal gerçeklik gözlüğü takarak izledikleri çizgi filmlerle attı.

Keçiören Belediyesince düzenlenen sünnet etkinliğinde sanal gerçeklik gözlüğü takarak çizgi film kahramanlarının maceralarına eşlik eden çocuklar, operasyon öncesi korkularını yeniyor.

İlçedeki özel bir hastanede uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sünnet işlemi sırasında izledikleri filmlerin içinde kendilerini bulan çocuklar, sünnet tamamlandığında da operasyon masasından kalkmak istemiyor.

Aileleri ve çocuklarını, sünnet işleminin yapılacağı gün ve saatte servislerle hastaneye ulaştıran Keçiören Belediyesi, sünnet kıyafeti hediye ettiği çocukları işlem sonrası servislerle evlerine bırakıyor.

AA muhabirine, sünnet organizasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Asena Ülkü Ünal, etkinlik kapsamında 1700 çocuğun sünnet edileceğini söyledi.

Geleneklere uygun olarak sünnet işleminin gerçekleştirildiğini belirten Ünal, "Sünnet operasyonu, steril ortamda uzmanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Çocuklarımız, sanal gözlüklerle ameliyatlarını farkında olmadan tamamlayıp ağlamadan evlerine gidiyorlar. Sanal gözlükle çizgi filmini seyrettirilerek eğlenceli bir şekilde işlemleri tamamlanıyor." diye konuştu.

"Çocuklar, hastaneden güle oynaya gidiyor"

Sünnet işleminin gerçekleştirildiği Lokman Hekim Etlik Hastanesinin Başhekimi Necmettin Din, çocukları ve ailelerini korkuya sevk eden sünnet işlemini keyifli hale getirmek için sanal gözlükle sünnet uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade etti.

Uygulamanın çocukları sünnet olayından uzaklaştırdığına dikkati çeken Din, "Çocuklar, gözlükle çizgi film veya onlara uygun görselleri izlerken biz de altta sünnet işlemini ağrısız ve sancısız bir şekilde yapıyoruz. Bu konuda da çok başarılı olduk. Çocuklar, hastaneden güle oynaya gidiyor. Çocuklar, bir miktar endişeli geliyorlar ama giderken de ve sünnet esnasında da çok keyifli olduklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ailelere, kesinlikle tavsiye ederim"

Sünnet ettirmek için 4 yaşındaki oğlunu hastaneye getiren bir anne, belediyeye yaptığı başvurunun kısa zamanda sonuçlandığını aktardı.

Çocukların hastane ortamında sünnet ettirilmesinden dolayı mutlu olduğunu anlatan anne, "Gayet güzel bir ortamdayız. Belediye görevlileri, sünnetin oyun gibi olacağını, eğlenceli geçeceğini söyledi. Ailelere kesinlikle tavsiye ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çevreci Tuba öğretmen öğrencileri ve ailelerini 'iklim elçisi' yapıyor

2022-06-14 13:29 - Çevre-Hayat

Korktuğu için ertelediği ameliyatla karnından basketbol topu kadar kitle çıkarıldı

2022-06-14 14:44 - Çevre-Hayat

Ukraynalı ressamlar savaşla ilgili endişelerini tuvale yansıttı

2022-06-16 10:44 - Çevre-Hayat

Zelenskiy, Rusya'nın savaş nedeniyle 'en yüksek' bedeli ödemesi gerektiğini söyledi

2022-06-17 21:12 - Dünya

Adnan Menderes ezanın aslına iadesinin 72. yılında İstanbul'da anıldı

2022-06-16 17:41 - Gündem

İngiltere, WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iade edilmesine karar verdi

2022-06-17 13:21 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

2022-06-15 22:20 - Gündem

Bangladeş'te sel nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi

2022-06-19 11:06 - Dünya

Kurbanlıklar pazara inince sıkı pazarlıklar da başladı

2022-06-18 12:13 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kütahya'da sağanak nedeniyle bazı binalarda su baskını meydana geldi

2022-06-16 19:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye'de çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarısı yüzde 70'in üzerinde

12:38 - Sağlık

Epilepsi hastası depremzede minik Asiye, "beslenme tüpü"yle artık gıdasını güvenle alıyor

12:12 - Sağlık

Kanser tedavisi gören çocuklar umutla iyileşecekleri günü bekliyor

12:03 - Sağlık

Çocukluk çağı kanserlerinde kök hücre nakliyle tedavide başarı oranı artıyor

11:43 - Sağlık

Erkeklerde kanser ve kısırlık riskine karşı sperm dondurma yöntemi

11:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor