?>

'Suistimale karşı OHAL boyunca iflas ertelemelerine başvurulmayacak'

Bakan Tüfenkci, FETÖ ile ilişkili şirketlerin iflas ertelemeye başvurduğuna dair şikayetler aldıklarını belirterek,

Ekonomi - 9 yıl önce

ANKARA - Mustafa Çalkaya/Huseyin Karatepe

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olağanüstü hal (OHAL) döneminde sermaye şirketleri ile kooperatifler tarafından iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamaması ve bu yönde yapılan taleplerin mahkemelerce reddedilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Tüfenkci, iflas ertelemenin yeniden düzenlenmesi yönünde iş dünyasından yoğun talep geldiğini belirtti.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışarak, torba yasaya iflas ertelemenin sınırlandırılmasına yönelik hükümler konulduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Şirketlere iflas erteleme başvurusunu, son 1 yıldır bulunduğu yerleşim merkezinde yapma şartı getirildi. Ayrıca daha önce iflas ertelemeden yararlanmış bir şirket ve kooperatifin 1 yıl içinde tekrardan iflas ertelemeye başvuramayacağı hükmü yasaya konuldu." ifadesini kullandı.

"Yoğun şikayetler aldık"

Gerçekleştirilen düzenlemelerle iflas ertelemenin zorlaştırıldığına işaret eden Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yle ilişkili şirketlerin iflas ertelemeye başvurdukları yönünde yoğun şikayetler aldıklarını açıkladı. Tüfenkci, "Yapılan değerlendirme neticesinde de hükümetimiz tarafından KHK'da en azından OHAL süresince iflas ertelemelere başvurulmamasının daha uygun olacağına karar verildi." diye konuştu.

"Kararın piyasalara yansıyacağını düşünüyorum"

Düzenleme ile piyasaların korunması, piyasa düzenin bozulmasının önüne geçilmesi ve alacaklıların mağdur edilmemesini amaçladıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"2015 yılında 2 bin 564 adet toplam iflas davası vardı. 2016 yılı içinde de 571 dava açıldı. Eski davalarla birlikte 3 binin üzerinde dava sayısı olduğu görülüyor. İflas davalarının da baktığımızda 3 büyükşehirde daha yoğunlaştığını ve genel itibarıyla da bu yapılara sempati duyan veya bazen de bu yapının içindeki şirketlerin bu yola başvurduğu görülüyor. Herhangi bir suistimale yol açmaması, kötü niyetli olarak bu imkanın kullanılmaması adına hükümetimiz OHAL boyunca iflas ertelemelerine başvurulmaması yönünde karar çıkarttı. Bunun ekonomik piyasalara yansıyacağını düşünüyorum."

ATO Başkanı Bezci: Kararı destekliyorum

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de OHAL döneminde iflas erteleme talebinin mahkemelerce doğrudan reddedilmesi kararını "çok yerinde bir karar" olarak nitelendirdi.

Alınan kararı desteklediklerini bildiren Bezci, "Milletin canını ortaya koyarak çok büyük bir kara lekeye engel olduğu dönemde, Türkiye'yi ekonomik ve sosyal olarak kalkındıracak başka konuları gündeme getirmemiz lazım." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Değişik bir heyecan, garip bir hüzün... Raşit Anaral'dan!

2016-08-01 03:36 - Özel Haber

Darbeci Amiral Demirhan: 'Emirleri uyguladım'

2016-07-26 17:27 - Gündem

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası İngiltere’yi büyüledi

2016-07-29 15:02 - Kültür Sanat

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

Sağlıklı ve formda yaz için 10 altın öneri!

2016-07-27 13:07 - Sağlık

Ömer Onan’dan Aziz Yıldırım’a teşekkür

2016-07-28 14:15 - Spor

Vildan’dan haber yok: Gözü yaşlı aile kızlarını kaçıranlara seslendi

2016-07-28 22:49 - Asayiş

Batuhan Yaşar: 'YAŞ’ta FETÖ’nün B takımını getireceklerdi'

2016-07-27 20:17 - Siyaset

Tarla kavgasında baba ile oğlu öldürüldü

2016-07-27 18:36 - Asayiş

FETÖ'nün darbe girişimini 'Son Darbe'de anlattı

2016-07-31 19:52 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Rekabet Kurulu bazı devralma ve ortak kontrol başvurularını karara bağladı

18:12 - Ekonomi

New York Fed imalat endeksi şubatta beklentilerin üzerinde gerçekleşti

17:02 - Ekonomi

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finalistleri belli oldu

16:43 - Ekonomi

Türkiye-Ukrayna Yuvarlak Masa Toplantısı TOBB'da gerçekleştirildi

16:38 - Ekonomi

Türkiye ile İtalya, yatırım ortaklığını yüksek teknoloji alanlarında geliştirmeyi hedefliyor

16:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem