'Suçu olana bir ayrıcalık yapılamaz'

Kadir Topbaş, damadının yeniden tutuklanmasıyla ilgili olarak ilk günden itibaren, suçu olanların cezalarının çekmesi gerektiğini belirterek, "Suçu olana bir ayrıcalık yapılamaz. Yargı önünde herkes hesap vermeli." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, damadının yeniden tutuklanmasıyla ilgili olarak ilk günden itibaren, suçu olanların cezalarının çekmesi gerektiğini belirterek, "Suçu olana bir ayrıcalık yapılamaz. Yargı önünde herkes hesap vermeli. Hesabını veren kişiler de yargının verdiği kararlara da uymalı. Ben bu konudaki hassasiyetimi ilk günden itibaren Peygamber Efendimizin, 'Kızım Fatıma da olsa kolunu keserim' dediği anlayışıyla hareket ettiğimi özellikle ifade etmek istiyorum." dedi.

Florya Sosyal Tesisleri'nde Hakkari'den gelen küçük Yağmur Güder ile basın mensuplarının karşısına çıkan Topbaş, toplantı sonunda damadının tekrar tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yargı kararını verirken lehte veya aleyhte hiçbir şekilde yorum yapılmaması lazım" diyen Topbaş, "Yargıyı etkilememek lazım. Burayı iki noktada değerlendiriyorum. Damadım veya FETÖ terör örgütünün değişik kollardaki terör faaliyetlerine katılan veya katılmayanlar ve katılanlar üzerindeki. Diğeri de benim şahsımla ilgili. Tabii ki terör üzerinde yapılan çalışmalar, özellikle FETÖ terör örgünün yaptığı ve maalesef Türkiye'yi karartma adına yaptığı hamleler, milletimiz tarafından bertaraf edildi. Tabii ki yargı önünde hesap verecekler. Ben, yargının tarafsızlığına inanıyorum ve güveniyorum." diye konuştu.

"Yargı süreci başladı, alenileşti, dava açıldı"

İstanbul halkının kendisini yakinen tanıdığını ve her daim yargı konusunda tavrının aynı olduğunu vurgulayan Topbaş, "Asla kişisel tavırlarımı ön plana çıkarmadım. Tabii ki etkilendim. Tabii ki üzüntülerimiz var. Hak edip etmediğimizi düşündüğümüz birtakım tezviratlar var. Ama bunlarla ilgili bir tavır koymak bize yakışmaz. Bu doğru olmaz diye düşündüm. İnanıyorum ki bunlar da geçecek. Yargı süreci artık başladı. Alenileşti. Dava açıldı. Alenileşen dosyalar sebebiyle avukatları, kamuoyunu bilgilendirmeyi daha detaylı yapacaklar. Çünkü daha önce konuşmadılar. Neden? Çünkü gizlilik esasına dayandıkları için bir açıklama yapmadılar. Dosyalar artık aleni haline geldiği için ve açıklandığından, yönetirlerken avukatlar da bu konuda bilgileri ortaya koyarlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Yargı önünde herkes hesap vermeli"

Topbaş, ilk günden itibaren 'suçu olanların cezasını çekmeleri gerektiğini' söylediğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Suçu olana bir ayrıcalık yapılamaz. Yargı önünde herkes hesap vermeli. Hesabını veren kişiler de yargının verdiği kararlara da uymalı. Ben bu konudaki hassasiyetimi ilk günden itibaren Peygamber Efendimizin, 'Kızım Fatıma da olsa kolunu keserim' dediği anlayışıyla hareket ettiğimi özellikle ifade etmek istiyorum."

Bir gazetecinin, "Damadınızın durumuyla ilgili olarak istifa etmeniz gerektiğine ilişkin yorumlar yapılıyor. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu Topbaş, şöyle cevapladı:

"Bunları çok detaylı düşünmek lazım. Bulunduğum konum itibariyle çok konuşmak da istemiyorum. Esasında bu FETÖ hareketinin bir başka hamleleridir. İleride tarih bunları yazacak. Burada olan gizli akıl bütün argümanlarını devreye sokuyor. Arzuları, beni hedefe koydular, 'Sayın başkan görevini bıraksın, çekilsin, gitsin artık diye'. Arkasından ne olacaktı? Onlar şöyle ince ince hesaplansın ve düşünülsün bakalım arkasından ne yapmak isteniyordu, hangi hamlelerdir. Bana bu yetkiyi İstanbullular verdi. Ben İstanbullulardan üçüncü kez yetkiyi aldım. Bu yetkiyi 3 dönemdir kullanmaktayım. Bu yetkiyi İstanbulluların dışında başka kimse benden alamaz."Muhabir: Adem Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Türkiye Katar'ın ihtiyaçlarını karşıladı'

2017-06-14 17:02 - Dünya

Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu ile yollar ayrıldı

2017-06-14 02:17 - Spor

Denizin şarkılar söylediği Adriyatik şehri: Zadar

2017-06-17 15:32 - Çevre-Hayat

Genelkurmay çatı davasında 20'nci celse

2017-06-16 13:32 - Gündem

En kritik davada 56 sanık dinlendi

2017-06-17 16:55 - Genel

Adli Tıp Kurumu'ndaki FETÖ yapılanması davasında 11 sanığa tahliye

2017-06-17 14:22 - Asayiş

KPSS sonuçları açıklandı| 2017 KPSS sonuç tıkla öğren...

2017-06-16 23:12 - Eğitim

Milan'a Portekizli golcü

2017-06-12 23:07 - Spor

Kocasını çekiçle öldürüp, sevgilisi ve sevgilisinin kardeşiyle yaktı!

2017-06-13 14:47 - Asayiş

Polisi şehit eden teröriste 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

2017-06-13 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti üzerine Tanzanya'da su kuyusu açıldı

18:58 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, ülkelere göre orman yangınları istatistiklerini paylaştı

18:18 - Gündem

MSB, Irak'ın kuzeyinde komandoların helikopterden zorlu araziye inişine ilişkin görüntü paylaşt

18:02 - Gündem

Fatih'te İBB binası önünde Adalılardan "azmanbüs" protestosu

17:38 - Gündem

"15 Temmuz Darbe Davaları Platformu" davalardaki son durumu paylaştı

17:08 - Gündem

Günün Manşetleri

IKBY İçişleri Bakanı, terör örgütü PKK’nın bölgede yaşanan tüm sorunların kaynağı olduğunu söyledi

22:23 - Dünya

AK Parti Grup Başkanı Güler'den sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama

22:18 - Siyaset

Bakan Bolat: Çinli BYD'nin Türkiye'ye yatırım kararı, ülkemizin yatırımcılara sunduğu fırsatların güçlü bir göstergesi

21:49 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin menşeli BYD'nin Türkiye'ye yatırımı ihracatımıza da ciddi katkılar sunacak

21:49 - Siyaset

Bakan Yumaklı: TMO, gerekirse geçen yıl kadar ürünü alabilecek kabiliyetle ve kapasitede hazırlıklarını tamamladı

21:46 - Ekonomi