?>

'Sualtından Geleceğe' fotoğraf sergisi açıldı

Sualtı fotoğrafçısı Taci Yücedere'nin 10 ayrı ülkede çektiği 30 çalışmasının yer aldığı sergi, 2 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Kültür Sanat - 6 yıl önce

İSTANBUL

Sualtı fotoğrafçısı Taci Yücedere'nin 30 çalışmasının yer aldığı "Sualtından Geleceğe" fotoğraf sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından Lila Group'un katkısıyla gerçekleştirilen serginin açılışı yapıldı.

Sualtında çekilen fotoğrafından oluşan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Taci Yücedere'nin deniz altının renkli dünyasını fotoğraflayarak sergilediğini söyledi.

Fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu ifade eden Solakoğlu, "Sergi mükemmel, denizin altının bu kadar renkli, bu kadar görkemli olduğunu ilk kez görüyorum. Geliri TEGV'na bağışlanacak ve bu bağışla çocuklarımız eğitim desteği alacak. Bir çocuk değişecek, Türkiye gelişecek." dedi.

Lila Group Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Öğücü ise çocuklar söz konusu olduğunda aileden gelen hassasiyetleri olduğunu dile getirdi.

"Babam rahmetli Abdullah Öğücü'nün eğitim konusunda hassasiyeti vardı. Bunu farklı dönemlerdeki bağışlarıyla gösterdi. Kayınpederim de her zaman 'Nerede bir çocuk görürseniz sevindirin.' derdi." diyen Öğücü, hem katkıda bulundukları serginin geliriyle çocukların okuyacağını hem de serginin Taci Yücedere'nin büyük emekle yıllarca biriktirdiği fotoğrafların sergilenmesi için de bir vesile olduğunu kaydetti.

"Bazı fotoğrafların pozlaması 2 saat sürdü"

Sualtı fotoğrafçısı Taci Yücedere, "Fikir babamız Aydın Öğücü sergiden bahsettiğinde ben severek bütün fotoğraflarımı TEGV'na bağışladım. Su altında 27 yılda çektiğim yüzlerce fotoğraf arasından 30'unu seçmek çok zor oldu. Umarım bugün hedefine ulaşır, biz görevimizi yaptık inşallah TEGV yararına olumlu olur." diye konuştu.

Sergilenen fotoğrafların 10 ayrı ülkede çekildiğini, hepsinin ayrı bir önemi ve ayrı birer hikayesi olduğunu belirten Yücedere, şunları ekledi:

"Sergide uzun sürede çekilen fotoğraflar da var. Bazı fotoğrafların pozlaması 2 saate kadar sürdü. Uğraştırdı ama sonuç olarak değdi. Fotoğraflarımı burada başka gözler izleme imkanı buldu. Verilen desteklerden dolayı Lila Group ve TEGV'na teşekkür ediyorum."

Eğitime destek olmak için düzenlenen ve geliri çocukların eğitimi için harcanacağı belirtilen sergi, 2 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Muhabir: Ahmet Esad Şani

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Mavi Balina-2018' Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı

2018-09-29 20:12 - Gündem

Ege'de hava sıcaklıkları azalacak

2018-09-25 18:02 - Gündem

Rusya’da Türkiye yılı hazırlıkları başladı

2018-09-28 21:02 - Dünya

Bakanlıktan 3. havalimanına ilişkin iddialara yanıt

2018-09-27 01:07 - Gündem

Lübnan'ın tarihi siyasi suikastlarla dolu

2018-09-27 19:27 - Dünya

'Sualtından Geleceğe' fotoğraf sergisi açıldı

2018-09-29 20:32 - Kültür Sanat

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın rakibi Avustralya

2018-09-24 21:57 - Spor

Kick boksta 29 madalya

2018-09-22 23:32 - Spor

Okul önünde 3 boyutlu yaya geçidi

2018-09-27 00:27 - Eğitim

'Türkiye havacılıkta ciddi bir kalkışı başlatmıştır'

2018-09-23 22:12 - Gündem

İlgili Haberler

Ressam İlhami Atalay öncülüğünde 80 sanatçı Gazze için resim çizdi

21:32 - Kültür Sanat

Kaligrafi sanatçısı Etem Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

17:47 - Kültür Sanat

Engelli oyuncuların tiyatro sahnesine Yunanistan'dan çevrim içi izleyici

16:03 - Kültür Sanat

Atölyesi yıkılan Hataylı ressam Kültür ve Sanat Çarşısı sayesinde mesleğine döndü

11:53 - Kültür Sanat

Anadolu'nun giysi kültürünü tasarladığı bez bebeklerle yansıtıyor

13:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor