Firma, Şişli Camii Vakfı işbirliğini bir adım ileriye taşıyarak gerçekleştirdiği 'Suyu Yemeğe Dönüştür' projesi çerçevesinde ise, sağlanan su tasarrufu karşılığındaki tutarla, içinde gıda malzemeleri bulunan 1000 adet Ramazan paketi hazırladı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
Dünyanın en büyük sıhhı tesisat üreticilerinden biri olan GROHE, Türkiye’de Şişli Camii Şerifi Vakfı ile işbirliğine giderek yoğun su kullanılan kamuya açık alanlarda yapılacak su tasarrufunun, su kaynaklarını korunmasında sağlayacağı katkı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen “Suyu Yemeğe Dönüştür” sosyal sorumluluk projesine imza attı. Suyun çok kullanıldığı kamu alanlarından biri olan camilerde su tasarrufunun önemine dikkat çekmeyi hedefleyen firma, geçtiğimiz yıl Şişli Camii’nin musluklarını kendi ürettiği tasarruf sağlayan Ecojoy özellikli ürünleri ile değiştirerek tuvaletlerdeki su harcamalarının yüzde 18 oranında azalmasına katkı sağladı.
Firma 'Suyu Yemeğe Dönüştür' sosyal sorumluluk projesinin ikinci aşamasında ise sağlanan yüzde 18’lik su tasarrufu karşılığı nakitle, içinde gıda malzemeleri bulunan 1000 adet Ramazan paketi hazırladı ve Şişli Camii cemaati arasında bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
Düzenlenen basın toplantısında firmanın sürdürülebilirlik ve su tasarrufu yaklaşımını özetleyen Firmanın Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya şunları söyledi: ''GROHE dünyanın en büyük sıhhi tesisat üreticilerinden biri ve global bir marka olarak, sürdürülebilir iş uygulamaları doğal kaynakların ekolojik ve ekonomik kullanımına ve çevrenin korunmasına yönelik taahhüdümüzün bir parçası. Firma olarak, tüm sektöre örnek olmaktan ve günümüzün ekolojik, ekonomik ve sosyal sıkıntılarına proaktif bir yaklaşım getirerek tüm faaliyetlerimizin merkezine çevreye yönelik taahhütlerimizi yerleştirmekten gurur duyuyoruz. Suyun gitgide daha kıymetli bir kaynak olması nedeniyle firma olarak bu kaynağın korunmasına katkıda bulunmak için global ölçekte birçok inisiyatifi hayata geçiriyoruz.”
''GROHE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KURUMSAL BİR DEĞER'' Sürdürülebilirliğin firmada kurumsal bir değer olduğunun altını çizen Firmanın Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Halkla İlişkiler Direktörü ve GROHE SPA Başkanı Lina Varytimidou ise şöyle konuştu. “Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat ürünleri tedarikçisi olarak, sürekli olarak dünyanın dört bir yanındaki lokasyonlarımızda sürdürülebilirliğimizi iyileştirmeyi ve optimize etmeyi taahhüt ediyoruz. Türkiye’de, Şişli Camii’nin musluklarını tuvaletlerdeki su tüketimini yüzde 18 azaltan GROHE Ecojoy ürünleri ile değiştirdik. Bunun sonucunda, yılda 270 m3 su tasarrufu sağladık. Projenin ikinci aşamasında da, 'Suyu Yemeğe Dönüştür' olarak adlandırdığımız programımız kapsamında, Şişli Camii’nde daha önce tasarruf edilen suyu yemeğe dönüştürerek Mübarek Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine bağışlamaya karar verdik. Ramazan ayı vesilesiyle, ihtiyaç sahibi ailelere 1000 adet gıda paketi dağıttık. Paketlerde, bulgur, pirinç, kuru fasulye, un, şeker, tuz, zeytin, çorba, makarna, sıvı yağ, hurma ve mercimek bulunuyor.''
'SUYU YEMEĞE DÖNÜŞTÜR' PROJESİ, SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKMEYİ AMAÇLIYOR Firmanın Doğu Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcısı Serhat Sabaz ise, GROHE Türkiye’nin her geçen yıl büyümeyi sürdürdüğünü ve Türkiye’nin dinamik ve gelişen pazarına yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydederek, 'Suyu Yemeğe Dönüştür' bu yıl Türkiye’de hayata geçirdiğimiz ikinci global proje oldu. Bu projenin çok önemli mesajları bulunduğuna inanıyorum. 1000 çok sembolik bir rakam ve bu proje kapsamında asıl olarak, su tüketiminin önemine ve su ve nakit tasarrufunu arttırmak için neler yapılabileceğine dair bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Şişli Camii ile işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz ‘Suyu Yemeğe Dönüştür’ projesi bunun küçük bir örneği, ancak bu özel örnek, su tüketiminin azaltılmasına yönelik çabalara katkıda bulunacak bir çözüm sunuyor.'' diye konuştu.
Firmanın Şişli Camii tuvaletlerine yerleştirdiği ürünlerinde bulunan Ecojoy özelliğine sahip musluklar ile su kullanımında yüzde 54 oranında tasarruf sağlayabiliyor. Firma ürünlerinde bu oran çift kademeli rezervuar kullanımında yüzde 53, su tasarruflu mutfak bataryaları kullanımında ise yüzde 65’e kadar ulaşabiliyor.
dikGAZETE.com