?>

Stokçulara ve fahiş fiyat uygulayanlara ramazan ayı öncesi göz açtırılmayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Ramazan ayında da denetim çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, bu mübarek ayın en güzel şekilde geçirilmesi gayreti içindeyiz." dedi.

Ekonomi - 1 ay önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, vatandaşların mağduriyet yaşamaması, piyasada adil rekabet ortamının sürdürülmesi ve fahiş fiyat ve stokçuluk gibi usulsüz uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığının ramazan ayı öncesindeki piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri devam ediyor.

Bu doğrultuda ocak ayından bu yana yurt genelinde yaklaşık 11 bin işletme ve 152 binden fazla ürün haksız fiyat artışı ve stokçuluk kapsamında denetlendi.

Söz konusu denetimlerde özellikle tüketicilerin ramazan sofralarında önemli yer tutan un, ekmek, yağ, süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı ve beyaz et, bakliyat gibi temel gıda maddelerine yönelik kontrollere ağırlık verildi.

Ayrıca her tür temizleyici, deterjan, sabun, şampuan, diş macunu gibi temizlik ve hijyen malzemeleri ile kişisel bakım ürünleri de incelendi.

Manipüle edici tüm girişimlere karşı idari yaptırımlar uygulanacak

Ramazan ayına kısa bir süre kala yoğunlaştırılan denetimler, artırılarak devam edecek. Temel gıda ve ihtiyaç maddelerine ulaşımda piyasa düzenini manipüle edici tüm girişimlere karşı idari yaptırımlar uygulanacak.

Bu kapsamda fahiş fiyat ile stokçuluk uygulamalarının tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, tüketici haklarının korunması ve piyasada adil rekabetin sağlanması hedefiyle tespit edilecek aykırılıklara karşı gerekli idari yaptırımları uygulayacak.

Bu çerçevede fahiş fiyata karşı 143 bin 930 lira ila 1 milyon 439 bin 300 lira, stokçuluk girişimleri için 1 milyon 439 bin 300 lira ila 17 milyon 271 bin 600 lira arasında cezalar verilebilecek.

"Fahiş fiyat girişimleri CİMER ve e-Devlet'ten şikayet edilebilir"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ramazan ayı öncesinde, başta gıda olmak üzere, tüm temel sektörlerin yakından takip edildiğini söyledi.

Bakanlıkça piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı şekilde işlemesini sağlamaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerine işaret eden Bolat, şunları kaydetti:

"Manipülatif fiyat artışlarının piyasada yarattığı olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla denetimlerimiz önümüzdeki günlerde de hız kesmeden devam edecek. İhtiyaç duyulması halinde Bakanlığımızca ilave tedbirler ivedilikle uygulamaya alınacak. Bu kapsamda, vatandaşlar temel gıda ve ihtiyaç malzemelerine ilişkin karşılaştığı fahiş fiyat ve stokçuluk girişimlerini, CİMER, e-Devlet ile Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi (HFA) mobil uygulaması üzerinden ya da Bakanlığımıza veya ticaret il müdürlüklerimize doğrudan başvurarak bildirebilir. Her türlü piyasa denetim faaliyetinin arkasında duruyor, vatandaşlarımızın daima yanında oluyoruz. Ramazan ayında da denetim çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, bu mübarek ayın en güzel şekilde geçirilmesi gayreti içindeyiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da toplu ulaşım istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor

2025-02-19 19:48 - Çevre & Seyahat

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan görevden uzaklaştırıldı

2025-02-15 08:12 - Gündem

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde yarın İrlanda Cumhuriyeti'ne konuk ol

2025-02-20 10:27 - Spor

Erzurum'da 'Gelenekten Geleceğe Kış Oyunları Festivali' yapıldı

2025-02-13 17:07 - Magazin

Samsun'da kauçuk fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

2025-02-17 10:02 - Asayiş

Garanti BBVA Genel Müdürü Akten, ekonomi gündemini değerlendirdi

2025-02-18 20:07 - Ekonomi

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

2025-02-19 21:57 - Gündem

WPW sendromundan 3 boyutlu haritalama yöntemiyle kurtuldu

2025-02-19 12:02 - Sağlık

THY'den beklenen olumsuz hava şartları sebebiyle sefer iptalleri

2025-02-18 22:13 - Çevre & Seyahat

ABD'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi

2025-02-17 20:33 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Şimşek'ten CHP Genel Başkanı Özel'in iddialarına cevap

16:58 - Ekonomi

Almanya'da sanayi fuarına Türkiye yeniden damga vuracak

15:17 - Ekonomi

Geçen yıl 62 üniversitede yenilenebilir kaynaklarla 77 GW saat elektrik üretildi

14:18 - Ekonomi

Türkiye'nin elektrik dağıtım şirketleri Avrupa'daki muadilleriyle iş birliğini artırıyor

13:58 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler tarife kararlarıyla ABD'de açıklanacak istihdam verilerine çevrildi

12:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Ramazan Bayramı mesajı

03:33 - Dünya

Ancelotti, Arda Güler'in oyunundan memnun

03:28 - Spor

İki metropol arasında bulunan Düzce'de otoyol jandarması bayram mesaisinde

00:52 - Çevre & Seyahat

En büyük güç toplumsal barıştır -Siyaset Bilimci Prof. Dr. Nuray Mert yazdı-

00:23 - En Son Yazılar

Başkentteki barajlarda doluluk oranı yüzde 26,68 seviyesinde

00:18 - Çevre-Hayat