STK temsilcileri Van'daki terör saldırısını lanetledi

Van'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 48 kişinin yaralandığı terör örgütü PKK'nın saldırısını lanetledi. Van TSO Başkanı Takva, "Hangi inanca hizmet ettiğini anlayamadığımız bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyoruz" dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

VAN

Van'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 2'si polis 48 kişinin yaralandığı terör örgütü PKK'nın saldırısını kınadı.

Vatandaşların sevdikleriyle bayramlaştığı sırada gerçekleşen saldırının savunulacak bir yanının olmadığına işaret eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hunharca ve vahşice saldırıyı lanetlediklerini aktardı.

"Nefretle kınıyoruz"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bayram gününde sivilleri hedef alan saldırıyı lanetlediğini dile getirdi.

"Hangi inanca, hizmete ve disipline hizmet ettiğini anlayamadığımız bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyoruz." diyen Takva, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı'nın birinci gününde hayatımız sarsıldı. Siyasi bir partinin il başkanlığı ile sivil vatandaşların hedef alındığı patlamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Patlamada ölümün olmaması en büyük tesellimiz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yüzlerce esnafımız, tüccarımızın iş yeri zarar gördü. Onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Sevincimizi yasa, bayramımızı gama dönüştüren terör eylemini kınıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyen, hunharca ve vahşice gerçekleştirilen bir eylem. O sırada komşumuz İran'dan bayram tatillerini kentimizde geçirmek için gelen misafirlerimiz vardı, onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. El birliğiyle bundan sonra kentimizi barış ve huzur kenti haline getirmek için çaba göstereceğiz. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve edecek ancak masum insanların gücü, insanların kanı üzerinden hesap yapanları yok edecektir."

"Hiçbir vicdana sığmıyor"

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da saldırının tam bir vahşet olduğunu ve hiçbir inanca sığmadığını söyledi.

Saldırıyı şiddetle lanetlediklerini dile getiren Bozkurt, "Böyle mübarek bir günde böyle bir saldırı hiçbir şekilde açıklanamaz. İnsanların en mutlu günleri en hüzünlü güne dönüştü. Kurbanların kesilerek, bayramlaşmanın mutluluğunun yaşandığı bu günde maalesef insanlarımızın kanı aktı. Bunu kabul etmiyoruz ve lanetliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir daha böyle üzücü olaylar yaşamayız." diye konuştu.

"Bunlar insanlıktan nasibini almayanlar"

Memur-Sen Van Temsilcisi Osman Ayşin de Van halkının bir kez daha terörün soğuk yüzüyle karşı karşıya kaldığını aktardı.

Mübarek Kurban Bayramı'nın birinci gününde terörün yine kentteki vatandaşları hedef aldığını ifade eden Ayşin, şunları söyledi:

"Allah bunu yapanları Kahhar ismiyle kahretsin. Bunlar insanlıktan nasibini almayan vahşilerdir. Bu olay canavarlık, barbarlıktır. Bunu savunacak bir dava, bir ideoloji yoktur. Bayramın birinci gününde sivil insanların hedef alınarak böyle bir saldırının yapılması hiçbir davaya sığmaz. İnsanlar en neşeli günde, sevdikleriyle bayramlaşırken katlediliyor. Bunu kınıyor ve lanetliyoruz. Allah'ın izniyle biz onlardan güçlüyüz. Allah, birliğimizi daim etsin. Biz eskisinden daha çok birlik içinde olacağız. Allah, er geç bunların belasını verecek."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kabe-i Muazzama’da yeni bir hac heyecan daha yaşanıyor

2016-09-07 18:17 - Genel

Emre Aydın üçüncü düğününü İstanbul’da yaptı

2016-09-12 17:52 - Magazin

CHP'nin 93. yıl dönümü kapsamında resepsiyon verildi

2016-09-10 01:29 - Siyaset

Down kafede hem çalışıp hem eğitim görecekler

2016-09-11 18:24 - Genel

Dev derbinin galibi Manchester City

2016-09-10 21:22 - Spor

Atatürk Havalimanı'nda şehit düşenler için anıt

2016-09-07 22:02 - Gündem

Milyonlarca hacı adayı Arafat Vakfesi'nde duaya durdu

2016-09-11 18:47 - Dünya

870 gram doğdu, 2 kilo 270 gram ile taburcu oldu

2016-09-10 14:47 - Çevre-Hayat

Manisa Akhisar'da orta şiddetli deprem

2016-09-12 15:07 - Gündem

Ankara Valiliği: 3 bin 502 kişi ihraç edildi

2016-09-10 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

Malatya'da 'Büyük Gazze Mitingi' düzenlendi

22:57 - Gündem

Diplomatik kaynaklar, Antalya'ya acil iniş yapan İsrail uçağı hakkında bilgi paylaştı

20:27 - Gündem

İzmir Valisi Elban, hastanedeki yaralıları ziyaret etti

20:03 - Gündem

TCG Gemlik fırkateyni Libya açıklarında eğitim yaptı

19:58 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili Bakıri ile görüştü

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Fransız basınına göre Macron'un erken seçim kararı kendi sonunu getirdi

01:13 - Medya

Ultra Ortodoks Yahudiler, zorunlu askerliğe karşı protestoda İsrail polisi ile çatıştı

01:03 - Dünya

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen İspanya, Almanya'nın rakibi oldu

00:38 - Spor

Fransa'da erken genel seçimlerin ilk turunda aşırı sağ, yarışı önde götürüyor

23:32 - Dünya

Yedinci Mühür filmi üzerine notlar -Sevim Korkmaz yazdı-

23:31 - En Son Yazılar