?>

Spor dünyasının ünlülerinden Fransa Açık'tan çekilen Naomi Osaka'ya destek

Dünyaca ünlü birçok sporcu, Fransa Açık'ta maç sonu basın toplantısına girmemesinin ardından depresyonda olduğu gerekçesiyle turnuvadan çekilen Japon tenisçi Naomi Osaka'ya destek verdi.

Spor - 4 yıl önce

ANKARA (AA) - Fransa Açık'ta ilk turda Rumen Irina-Camelia Begu'yu yenerek ikinci tura kalan ve kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Serena Williams, turnuvadan çekilen Naomi Osaka'nın aldığı karara saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Williams, "Naomi'nin ne hissettiğini biliyor ve ona sıkıca sarılmak istiyorum. Onun yaşadığı bu dönemlerden ben de geçtim. Farklı karakterlerimiz var ve insanlar farklıdır. Bu durumu en iyi hangi yolla atlatmak istiyorsa buna izin verilmeli. Elinden gelenin en iyisini yapıyor." ifadelerini kullandı.

Fransa Açık'ta mücadele eden ABD'li genç yetenek Coco Gauff ise Osaka'ya hayran olduğunu belirterek, "Naomi, güçlü kal. Hassasiyetli karakterine imreniyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kariyerinde 18 grand slam şampiyonluğu bulunan eski yıldız kadın tenisçilerden Çek Martina Navratilova, "Naomi Osaka için üzülüyorum. İyi olmasını gönülden istiyorum. Sporcular olarak her zaman vücudumuzu zinde tutmayı önde görüyoruz. Bu sırada zihinsel ve duygusal yönlere gereken önemi vermeyi unutuyoruz. Basın toplantısına katılıp katılmamaktan çok daha önemli şeyler var. İyi şanslar Naomi, yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Bir diğer eski yıldız tenisçi ABD'li Billie Jean King, Twitter hesabından, "Osaka'nın depresyonla mücadele ettiğini itiraf etmesi, büyük cesaret gerektiren bir olgunluk durumu. Şu anda en önemli şey, kendine zaman vermesi ve ihtiyacı olan şeylere odaklanması. Yeniden iyi olmasını dilerim." paylaşımında bulundu.

Golden State Warriors'ta forma giyen ABD'li yıldız basketbolcu Stephen Curry de Fransa Açık yönetiminin, basın toplantısı olayı karşısında Osaka'yı baskı altına almasını hata olarak değerlendirerek, "Kimse böyle kararlar almak zorunda bırakılmamalı. Zafere giden yolda, gücün bazen kendini korumaya yetmez. Naomi Osaka'ya büyük saygı duyuyorum." şeklinde görüş belirtti.

Büyük Britanyalı atlet Katarina Johnson-Thompson ise Osaka'nın sağlığını korumak için yaptığı konuşmanın cesaret verici olduğunu belirterek, "Zihinsel sağlık, özellikle sporda, üzerine konuşulması çok riskli bir konudur. Osaka'nın bu çekilme kararı, umarım gereken değişim ortamını sağlar. Sporda depresyon ve utanç duyma gibi konular konuşulmaya başlanır." değerlendirmesini yaptı.

Turnuvada kazandığı ilk tur maçının ardından basın toplantısına katılmadığı gerekçesiyle organizatörler tarafından 15 bin dolar para cezası verilen ve medya boykotunun sürmesi halinde ihraç edilebileceği duyurulan Osaka, dün yaptığı açıklamada, 2018 yılında şampiyon olduğu ABD Açık'tan itibaren uzun depresyon nöbetleri geçirdiğini ve bu nedenle Fransa Açık'tan çekilme kararı aldığını açıklamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Suriye'deki Türkmenler, Esed'in kazandığını iddia ettiği sözde devlet başkanlığı seçimini kabul etmiyor

2021-05-28 23:31 - Dünya

Mavi Marmara saldırısının üzerinden 11 yıl geçti

2021-05-31 15:41 - Gündem

“Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu“ arasında Kipaş Holding'den 4 şirket yer aldı

2021-05-29 16:19 - Yerel haber-Şirket Haber

Ruminant hayvanlarda vitamin ve mineral desteği süt verimliliğini artırıyor

2021-05-31 14:46 - Genel

Mali Anayasa Mahkemesi Assimi Goita’nın cumhurbaşkanlığını onayladı

2021-05-29 03:51 - Dünya

Inter teknik direktör Conte ile yollarını ayırdı

2021-05-27 01:21 - Spor

'Minik Leyla cinayeti' davasının sanıkları yarın yeniden hakim karşısına çıkıyor

2021-05-27 14:11 - Gündem

Turizmin başkenti Antalya yaz turizm sezonundan ümitli

2021-05-27 00:02 - Kültür Sanat

Milli atlet Yavuz Ağralı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na seçilmenin gururunu yaşıyor

2021-05-30 00:59 - Spor

Dışişleri Bakanlığı: Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab'ın iddiaları kabul edilemez

2021-05-29 02:11 - Dünya

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor