Yaşadığımız çağda en hızlı bilgi akışı sosyal medya aracılığı ile oluyor. Bu bilgi akışı bazen doğru bilgi olurken bazen de yanlış bilgi olabiliyor. Veya kasıtlı olarak troll amaçlı ortaya çıkabiliyor.
Geçtiğimiz pazar gecesi sosyal medyada aniden bir bilgi yayıldı.
Türkiye’ye UFO saldırısı iddiası!
Pazar akşamı Twitter’a giriş yapan kullanıcılar #ufoattacktoturkey etiketi ile atılan tweetleri görünce hayrete düştüler. Atılan tweetler ve paylaşılan fotoğraflar Türkiye’ye bir ufo saldırısı yapıldığı yönündeydi.
ilk görüntüler gelmeye başladı, yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu allah yardımcımız olsun #ufoattacktoturkey pic.twitter.com/Gx3JkTxTDp — Aykırıman (@aykiriman) 27 Kasım 2016Ortaya çıkan iddialara göre yurdun dört bir yanında ufo görüldüğüne işaret ediyordu. Paylaşılan fotoğraflar, ortaya atılan tezi daha da güçlü hale getirmişti.
Twitter’da paylaşılan fotoğraflardan sonra ortaya atılan iddia sosyal medyanın gündemine oturdu. Ancak olayın aslı daha sonra ortaya çıktı!
İşin aslı bir "troll"
Olayın aslı incelediğinde yine sosyal medyaya karşı yapılan bir troll vakası daha olduğu anlaşıldı.
Sosyal medyada örgütlenen bir grup, Photoshop aracılığı ile Türkiye’nin dört bir yanından çekilen fotoğrafları UFO görmüş gibi düzenleyerek fotoğrafları sansasyonel bir şekilde Twitter’da paylaşmışlar.
Arkadaşlar doğruymuş.. Sincan'dan gelen mobese görüntüleri... #ufoattacktoturkey pic.twitter.com/aN41lDrEN8 — Ankaralı Tutankhamun (@ankaralitutank) 28 Kasım 2016Troll grubu daha sonrasında aralarında örgütlenen kişilerin ufo saldırısı olayına şahit olmuş gibi davranmalarını istemiş. Ortaya atılan fotoğraflar ve iddialı tweetler sosyal medyayı karıştırmaya yetmiş.
Bu olay üzerinden de anladığımız gibi sosyal medyada ortaya atılan her habere inanmamamız gerekiyor.
:: Ortaya atılan UFO saldırısı iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?
SDN - ShiftDelete.Net
Kaynak: SHIFTDELETE.NET
dikGAZETE.com