?>

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı başlıyor

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı hayata geçiriliyor

Medya - 5 ay önce

İstanbul

Kamuoyunda "influencer" olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı İstanbul Sektörel-3 Denetim Daire Başkanı Ahmet Gezgin ve Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura ile reklam sektörü temsilcileri katıldı.

Avni Dilber, buradaki konuşmasında, sosyal medya etkileyicilerinin toplumu yönlendirme ve doğru bilgi aktarımındaki kritik rollerine dikkati çekti.

Dilber, eğitim programı ile sosyal medya etkileyicilerinin, faaliyetlerini hem yasal zeminde hem de etik kurallar çerçevesinde sürdürmelerini hedeflediklerini belirterek, "Dijital dünyanın hızla büyüyen gücü olan sosyal medya, aynı zamanda büyük bir sorumluluk taşıyor. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, şeffaflık ve güven ortamının oluşturulması için etkileyicilerin rolü kritik. Reklam verenlerden ajanslara kadar tüm paydaşların işbirliği içinde olduğu bu program, sosyal medyanın ticaretteki gücünü daha da etkin ve güvenilir kılacaktır. Dürüst bir ticari hayat ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturmak adına bu eğitimlerin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

"Sosyal medya içerik üreticileri ticaretin ve pazarlamanın önemli bir parçası haline geldi"

Ahmet Gezgin de dijital dünyada, sosyal medya içerik üreticilerinin ticaretin ve pazarlamanın önemli bir parçası haline geldiğini ifade ederek, "Bu eğitimin sosyal medya içerik üreticilerine vergi süreçlerinde bilinçli adımlar atmalarını sağlayarak yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeleri ve uzun vadede daha sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaları açısından önemli avantajlar sunacağına inanıyorum." diye konuştu.

Ahmet Pura da sorumlu reklamcılığın önemine vurgu yaparak potansiyel istihdama dikkat çekti. 2023 sonunda reklam yatırımlarının 140 milyar liraya ulaştığını, bu artışın en büyük etkenlerinden birinin dijitalin yüzde 72, mobilin ise dijital içinde yüzde 82'lik paya ulaşması olduğunu belirten Pura, "Güvenli bir ortam sağlanmasıyla yatırımların 2,5 kat daha artma potansiyeli taşıdığını görüyoruz. Bu doğrultuda, medya ölçüm konseyi tüm mecralarda şeffaflığı ve kontrollü gelişimini destekleyerek bu büyümeye katkıda bulunacak." ifadesini kullandı.

Sosyal medya etkileyicileri, alacakları katılım belgesi ile markaların gözünde kendilerini farklı kılmış olacak

İlk etapta 300 binden fazla takipçiye sahip sosyal medya etkileyicilerinin katılabileceği eğitim programı ile içerik üreticilerinin sosyal medya dünyasında daha şeffaf, güvenilir ve etik bir reklam anlayışını benimsemesi amaçlanıyor.

Tüketici haklarından vergi mevzuatına, sosyal medyada reklamların etik kurallar çerçevesinde nasıl yönetileceğinden reklamda kişisel verilerin korunmasına kadar geniş bir yelpazede bilgilerin aktarılacağı eğitim programında, sosyal medya içerik üreticilerinin sorumluluklarına ilişkin detaylı bir müfredat bulunuyor.

Reklam Kurulu'na yapılan başvurular ve inceleme sonuçlarına dair bazı örneklerin de yer alacağı eğitim kapsamında, Kurul'un verdiği kararlar paylaşılarak güncel bilgiler verilecek.

İlki 25 Kasım'da düzenlenecek, 1 yıl boyunca 2 ayda bir yapılması planlanan eğitimlerde sosyal medya etkileyicileri, pazarlama iletişiminde dikkat etmeleri gereken tüm yasal ve etik ilkeleri öğrenme fırsatı bulacak.

Eğitimi tamamlayan katılımcılar, katılım belgesi alma hakkına sahip olacak ve isimleri Reklam Özdenetim Kurulunun www.rok.org.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak. Böylelikle yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerini destekleyen sosyal medya etkileyicileri, markaların gözünde kendilerini farklı kılmış olacak. Eğitimle ilgili detaylı bilgi ve kayıt için www.rok.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Şişli Belediyesinde işten çıkarıldığını iddia eden işçilerin oturma eylemi sürüyor

2024-10-16 17:27 - Gündem

Cammu Keşmir'de seçimin galibi muhalefet lideri Ömer Abdullah başbakanlık görevine başladı

2024-10-16 13:42 - Dünya

Münbiç'teki PKK/YPG'li teröristler Cerablus'ta okula saldırdı, 4 öğrenci ve 2 öğretme

2024-10-16 14:03 - Dünya

Bakan Yumaklı: Elimizdeki en değerli hazinelerden olan gıdamıza hep birlikte sahip çıkalım

2024-10-16 14:22 - Siyaset

Devlet desteğiyle ekilen brokoli belde üreticisine yeni gelir kapısı oldu

2024-10-16 13:22 - Ekonomi

Genç doktorun en büyük yardımcısı aynı hastanede çalıştığı hemşire annesi

2024-10-16 13:33 - Çevre-Hayat

Türkiye, Lübnan'dan 2 binden fazla yabancının hava yoluyla tahliyesine yardımcı oldu

2024-10-16 13:58 - Gündem

Rus bankası VTB'nin Başkanı Kostin, Rusya Merkez Bankasının faiz artıracağını öngörüyor

2024-10-16 13:02 - Ekonomi

İtalya Başbakanı Meloni, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret edecek

2024-10-16 13:32 - Dünya

İlgili Haberler

RTÜK, kurum ile yöneticilerini hedef alan tehdit ve hakaretlere ilişkin suç duyurusunda bulunacak

23:38 - Medya

Türkiye Basın Federasyonu'ndan, CHP Genel Başkanı Özel'in medyaya yönelik açıklamalarına tepki

22:47 - Medya

DMM'den, sosyal medyadaki asılsız iddialara karşı 5 dilde paylaşım

21:18 - Medya

DMM 'Göstericiler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girdi' iddialarını yalanladı

17:07 - Medya

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncı kuruluşlara yönelik 'uyarı' açıklaması

23:53 - Medya

Günün Manşetleri

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. hafta maçları tamamlandı

06:02 - Spor

Düzce'de köylülerin iftar kazanı yarım asrı aşkındır birlik ve beraberlik için kaynıyor

05:58 - Gündem

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere tepki

05:52 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan yasa dışı eylemlere karşı görev yapan güvenlik güçlerine tebrik

05:48 - Gündem

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği iftar verdi

00:43 - İslam-Hayat - Ramazan 1446