?>

Sony, akıllı telefon pazarında başarısız!

Geçtiğimiz yıla ait istatistikleri yayınlanan Japon firma Sony, genel karını artırsa da mobil pazarda yaşadığı düşüş sürüyor.

Teknoloji - 9 yıl önce

Geçtiğimiz yıla ait istatistikleri yayınlanan Japon teknolojisinin önde gelen dev firması Sony, genel karını artırsa da mobil pazarda yaşadığı düşüş sürüyor.

Mobil pazara yön veren ve çıkarttığı telefonları ile beğeni toplayan Japon şirket Sony, tüm bunlara rağmen akıllı telefon piyasasında yüksek satış rakamlarına ulaşamıyor. Ancak Sony pazarın sensör pazarlayıcısı olma ünvanını koruyor.

Firmanın en yeni verilerine bakmak gerekirse son çeyrekte Sony, 21.5 milyar dolar gelir elde etti ve bu önceki döneme göre biraz daha yükselmiş. Net kar ise %11'lik bir artış gösterek 1,7 milyar dolara yükselmiş.

Mobil pazarda şirket %14'lük bir düşüş göstererek 3.2 milyar dolara gerilemiş. Net kar 201 milyon dolara ciddi bir yükseliş göstermiş. Bunun en büyük sebebi mobil pazarda başarı gösteremeyen şirketin giderleri azaltma politikası oldu. Anlaşılan bu işe yaramış.

MARKAYI OYUNLAR KURTARIYOR...

Oyun sektörü markayı kurtaran unsurlardan biri. Yeni konsol da buna yaramış. Yaklaşık %10.5'lik bir artış bulunuyor. Net kar da yarı yarıya yükseliş göstermiş. Yine eğlence bölümünden müzik kısmı %8'lik artış gösterirken görüntü bölümü ise %27'lik artış gösterebilmiş. Bu unsurlar firmaya olumlu katkıda bulunurken mobil pazardan kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Sony'nin akıllı telefon ve tabletlere kamera sensörü, sensör, batarya gibi parça ürettiği bölüm yaklaşık yüzde 13'lük bir artış getirmiş. Bu da zararı daha da artırmış.

Önümüzdeki dönemde akıllı telefonlarında ciddi değişime giderek kullanıcıların ilgisini çekmek isteyen şirketin giderleri azaltma planı aslında daha da önemli bir kısım. Firma, kendi telefon fabrikasını açarak, kendi mobil işlemcilerin üreterek zararlarını azaltmak istiyor. Bakalım 2016'da Sony'i nasıl günler bekliyor olacak.

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sırtındaki kadınla firar eden köpek!

2016-01-27 14:05 - Dünya

Safari internet tarayıcısında sorunlar yaşanıyor!

2016-01-28 07:02 - Teknoloji

Ahmet Hakan’a soru sormaya gitmişler !

2016-01-27 17:06 - Asayiş

Merkez Bankası, hükümete mektup gönderdi

2016-01-26 16:05 - Ekonomi

Japonya: 'Kuzey Kore uzun menzilli füze denemeye hazırlanıyor'

2016-01-28 19:05 - Dünya

LG G5, otomobillerdeki gibi kamuflajlı olarak görüntülendi

2016-01-25 00:12 - Teknoloji

TEM’deki feci kaza kamerada

2016-01-23 14:47 - Asayiş

Genç aşıktan sürpriz evlilik teklifi

2016-01-25 13:36 - Magazin

Lüks araçta, polisleri bile şaşırtan HGS düzeneği

2016-01-27 17:52 - Asayiş

İstanbul’da yangın: 1 ölü

2016-01-27 11:06 - Asayiş

İlgili Haberler

ATAK helikopterlerinin Van Gölü semalarındaki uçuşu sosyal medyada beğeni topladı

17:23 - Teknoloji

Türksat yeni "yerli uydu" projesi için çalışmalara başladı

11:43 - Teknoloji

Uzmanından "yapay zeka okuryazarlığı artırılmalı" önerisi

14:18 - Teknoloji

TEKNOFEST birincisi üniversite öğrencileri kamikaze dron tehdidine karşı sistem geliştirdi

12:17 - Teknoloji

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Piaggio P180'nin pilot koltuğunda

23:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya