?>

Son 7 yılda Tayvan'dan Türkiye'ye yatırımlar 10 kat arttı

Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, 7 yıllık Türkiye görevi süresince Tayvan’dan Türkiye’ye yatırımın 10 kat, Türkiye’yi ziyaret eden Tayvanlı turist sayısının da 4 kat arttığını söyledi.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara

Türkiye’deki görev süresinin sona ermesi dolayısıyla açıklama yapan Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Anadolu Ajansına, kendisine ve misyonuna verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Tayvan ve Türkiye’nin birbirine uzak iki ülke olmasına rağmen iş birliği potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Cheng, "Geçen 7 sene içerisinde ülkelerimiz arasında 10’un üzerinde iş birliği mutabakat zaptı imzalanmış olup, somut faydalar elde ettik." ifadesini kullandı.

Türk Hava Yollarının (THY) 2015’te Taipei-İstanbul arasında direkt uçuşlarına başladığı hatırlatan Cheng, "Türkiye’yi ziyarete gelen Tayvanlı turist sayısı 4 kat artarak senede 120 bin kişiye ulaştı ve Tayvan’dan Türkiye’ye doğrudan yatırımlar 10 kat artarak 640 milyon dolar seviyelerine geldi." diye konuştu.

Cheng, bunların yanı sıra Tayvan ve Türkiye arasında başta ticaret, teknoloji, insani yardım, kültür, turizm, eğitim, tıbbi ve adli yardımlaşma, suçlularla mücadele ve diyanet işleri gibi çeşitli alanlarda da iş birlikleri yapıldığını anlattı.

"Türkiye’nin hedefinin her zaman tarafsızlık ve adalet olduğuna inanıyorum"

İki ülke arasında birçok alanda iş birliği yapılabileceğine inandığını vurgulayan Cheng, Çin yönetimi tarafından ikili ilişkilerin engellenmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çin yönetimince uzun yıllardır bütün dünyanın tehdit edildiği değerlendirmesinde bulunan Cheng, "Bunu görmezden gelmek ya da hoş görmek ciddi adaletsizliklere yol açmaktadır." dedi.

Tayvan’ın Çin’e karşı dünyanın ön cephesinde olduğunu vurgulayan Cheng, şunları kaydetti:

"Adalete inanan Tayvan, ekonomiden salgınla başarılı mücadeleye, milli savunmadan demokrasiye çarpıcı bir performansa sahip olmuştur. Gerek İslam dünyasında gerek Türk dili konuşan ülkelerde örnek olarak takdir edilen Türkiye’nin hedefinin her zaman tarafsızlık ve adalet olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin geleneksel milli ruhuna dayanarak, Tayvan ile kapsamlı stratejik iş birliğinin kurulmasını dört gözle bekliyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar Doğu Akdeniz'de eğitim uçuşu yaptı

2021-01-25 19:07 - Günün Fotoğrafı

1,2 milyon aşı Türkiye'nin tamamına ulaştı

2021-01-24 12:11 - Sağlık

Sukkar Şeker, üretimde geçen yılları katladı

2021-01-28 12:08 - Genel

Gençlere tarihi sevdiren adam: Yavuz Bahadıroğlu

2021-01-22 17:16 - Kültür Sanat

Biden'ın Orta Doğu siyasetinin ana başlığının Suriye olması bekleniyor

2021-01-25 15:56 - Dünya

Mesut Özil resmen Fenerbahçe'de

2021-01-27 21:00 - Spor

Öğle uykusu zihni kuvvetlendiriyor

2021-01-27 17:55 - Genel

Mali'de darbeden 5 ay sonra askeri cunta feshedildi

2021-01-27 04:47 - Genel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Halkın sorunu varsa çözmek bizim görevimizdir

2021-01-26 20:06 - Siyaset

Fatih sondaj gemisi Türkali-2'deki sondajı için gün sayıyor

2021-01-25 17:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya