?>

'Son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı var'

TİM Başkanı Büyükekşi, "2014 yılından beri üst üste 4 ay ihracat artışı olmamıştı, ilk olarak son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı var. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme." dedi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

BURSA - HALUK YÜKSEL

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracat rakamlarına ilişkin, "2014 yılından beri üst üste 4 ay ihracat artışı olmamıştı, ilk olarak son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı var. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme." dedi.

Büyükekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılına iyi başladıklarını, ilk iki ay itibarıyla ihracatta önemli bir ivmenin görüldüğünü söyledi.

Geçen yılın sonunda bunu öngörerek 2017'yi ihracatta atılım yılı ilan ettiklerini, yılı 155 milyar dolarlık dış satımla kapatmayı hedeflediklerini, bu yolda da emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Büyükekşi, "2014 yılından beri üst üste 4 ay ihracat artışı olmamıştı, ilk olarak son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı var. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme." diye konuştu.

"2017 yılında ihracatımızda her ay artış açıklayacağız"

Büyükekşi, Türkiye'nin ihracatının artmasının çeşitli sebepleri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Rusya ile ilgili sıkıntımız vardı, yıl sonunda o çözüldü. Irak ile ilgili sıkıntılarımız vardı, sayın Başbakan'ımız ziyaret etti. İran'da inşallah güzel gelişmeler olacak. Suriye'de bu sene iyileşmeler bekliyoruz. İkincisi özellikle emtia fiyatlarında bir artış var, başta petrol fiyatları olmak üzere. 55 dolarlara geliyor brent petrolün fiyatı. Bu bir taraftan, cari açık açısından aleyhimize gözüküyor ama ihracatımız açısından da petrol ihraç eden ülkelerin ekonomilerinde düzelmeler meydana geliyor. Bu da bize yansıyor. Diğeri ise özellikle hükümetimizin 2017'de ihracata yönelik açıkladığı önemli destekler var. Yeşil pasaport gibi, 2016'da ihracata verilen destek 1 milyar lira iken bütçede 2017'de 3 milyar liraya çıkarılması, yeni yatırım teşviklerinde getirilen avantajlar gibi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğiyle 2017'de yeni işe alınacak çalışanlara yönelik yüklerin devlet tarafından karşılanacak olmasının da ekonomi ve ihracat adına güzel gelişmeler olduğunu vurgulayarak, "İnşallah biz de bunun hakkını vereceğiz. 2017 yılında ihracatımızda Allah'tan bir mani olmazsa her ay artış açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haluk Yüksel

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hayatta kalan sürgünü yaşamış tek Osmanlı’nın belgeseli çekildi

2017-03-01 16:02 - Kültür Sanat

Üç yaşındaki çocuk tedavi olmazsa ölecek

2017-02-28 15:32 - Sağlık

'550 milletvekili var. Niye 600'e çıkarıyorsun?'

2017-02-25 21:47 - Gündem

20 yıllık izler ‘Ototelik’ sergisinde

2017-02-27 14:52 - Kültür Sanat

BM'den İsrail yargısına tepki

2017-02-24 19:22 - Dünya

Harem sabunları evleri süslüyor

2017-02-24 17:57 - Gündem

Antalya'da MHP konvoyunda kaza: 4 yaralı

2017-02-26 14:52 - Asayiş

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun: 28 Şubat analiz edilseydi, 15 Temmuz vahşeti yaşanmazdı!

2017-02-28 18:07 - Genel

Emekli promosyonları ne zaman yatacak? Emekli promosyon ödemeleri

2017-02-28 06:17 - Ekonomi

“Güvenli Yarınlar İçin Güvenli Okul Klavuzu” Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu

2017-02-28 20:07 - Eğitim

İlgili Haberler

Fitch: ABD'nin yeni çelik ve alüminyum tarifeleri emtia piyasalarında dalgalanmayı artıracak

22:18 - Ekonomi

Altının ons fiyatı Trump'ın yeni gümrük vergisi tehditleriyle rekor kırdı

20:48 - Ekonomi

Türk fındığı Hindistan'daki etkinlikte tanıtıldı

18:28 - Ekonomi

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

İngiltere’de enflasyon ocakta 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

17:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD ve Meksika, sınırın kendi taraflarında koordineli devriye yapma konusunda anlaştı

06:12 - Dünya

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya