Sompo Sigorta iklim değişikliğinde gelecek 10 yıla vurgu yaptı

"Artık gezegenimizle ilgili risklerin bu yeni iklim gerçeği ile yönetilmesi gerekiyor. "

Genel - 5 yıl önce

Sompo Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, "Artık gezegenimizle ilgili risklerin bu yeni iklim gerçeği ile yönetilmesi gerekiyor. Bu nedenle gelecek 10 yıllık sürede hükümetler, özel şirketler ve sivil toplum dünyasının tüm dünyada kararlı inisiyatifler üstlenerek bu alanda hızla aksiyona geçmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sompo Sigorta'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, şirketin, hayata geçirdiği "Yerküreye Saygı" projesini kararlılıkla sürdürerek, kurumsal vatandaşlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Projeyle küresel iklim değişikliği konusunda toplumsal ve bireysel farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirten Şimşek, Dünya Ekonomik Forumu tarafından bu yıl 50'ncisi düzenlenen Davos Zirvesi'nde de en acil gündemin iklim değişikliği olduğuna dikkati çekti.

Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinde deneyimlenen doğal afetler, aşırı hava olayları ve su kaynakları ile ilgili sorunların temel nedeni olan küresel ısınmaya karşı, 2020 yılı itibarıyla kritik bir eşiğe gelindiğini vurgulayan Şimşek, "Gelecek 10 yıllık sürede başta karbon salınımının en az yüzde 30 düzeyinde azaltılması için enerji gereksiniminin, sürdürülebilir kaynaklardan temini olmak üzere; hükümetler, özel şirketler ve sivil toplum dünyasının tüm dünyada kararlı inisiyatifler üstlenerek bu alanda hızla aksiyona geçmeleri gerekiyor. Tüm ülkelerin, önümüzdeki 50 yıl için kapsamlı risk senaryolarını ve ulusal iklim değişikliği eylem planlarını hazırlayarak devreye almaları gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Davos Zirvesi kapsamında yapılan oturumların yarısından fazlasının küresel ısınma, iklim değişikliği ve sonuçlarıyla ilgili olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Oturumlara katılan bilim insanlarının, ekonomistlerin, toplum bilimcilerin, fütüristlerin ve bu alanda karar vericilerin yaptıkları değerlendirmelerde üç temel konu ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki iklim değişikliğinin önümüzdeki on yılda lineer olmayan bir zarar boyutuna geçeceği, ikincisi ise iklim değişikliği sorununun tek başına fiziksel risklerle sınırlı olmayacağı.

Zira özellikle, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere doğal sermayenin zarar görmesinin, toplum yaşamı üzerindeki negatif etkisi ile milyonlarca insanın hayatlarını sürdürememesinin tetiklediği ve yerkürenin kaldıramayacağı ölçekte büyük göç dalgalarından söz ediyoruz. Örneğin sadece Asya kıtasında 500 milyondan çok insanın geçimini okyanuslardan elde edilen deniz ürünlerinden karşıladığı düşünüldüğünde, okyanuslardaki aşırı ısınmanın dramatik sosyo-ekonomik sonuçlarını öngörmek güç değil." Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk işadamı Faruk Yener, “BAT" Rusya, Belarus ve Orta Asya Genel Müdürü oldu

2020-01-20 07:27 - Özel Haber

TRT Çocuk izleyicilerini yarıyıl tatilinde sevindirecek

2020-01-16 21:47 - Medya

Sivasspor'da Rybalka'nın sözleşmesi askıya alındı

2020-01-16 20:22 - Spor

Suriye, Tel Abyad'daki şehitler kime kurban edildi?

2020-01-19 08:56 - En Son Yazılar

Dink suikastı davası 13. yılında

2020-01-19 17:24 - Genel

Sözcü’nün o haberini Rusya yalanladı: "KKTC"ni tanıyacağımız haberleri gerçek dışı

2020-01-21 01:20 - Medya

Antep savunmasının genç kahramanı 'Şehit Kamil' unutulmuyor

2020-01-21 15:32 - Çevre-Hayat

Moskova Belediyesi: “Rusya’nın Silikon Vadisi” Skolkovo'da Türk klinikleri açılabilir

2020-01-21 06:38 - Özel Haber

Trabzonspor'da Sörloth, Şota'nın performansını geride bıraktı

2020-01-21 15:42 - Spor

Malezya bağımsızlığının Türk kökenli öncüsü Onn Cafer

2020-01-19 16:27 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Japonya Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

08:22 - Ekonomi

Miryokefalon Zaferi’nin 848. Yıldönümü Isparta’da kutlandı -Ramazan Topraklı yazdı-

08:20 - En Son Yazılar

Bakan Kacır: Çelik sektöründe Türkiye'nin gücüne güç katacağız

08:13 - Ekonomi

DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-15" operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı

08:07 - Gündem

İsrail Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinliyi öldürdü

08:02 - Dünya