?>

Şizofreni araştırmasına ESOMAR’dan ödül

"Şizofreni alanında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine değerli ödüller almak bizi gururlandırıyor"

Genel - 5 yıl önce

Abdi İbrahim Otsuka’nın Türkiye'de bir ilk olan "Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık Araştırması" dünyanın önde gelen derneklerinden biri olan ESOMAR tarafından "Fark Yaratma" (Making-a-Difference -Good Health and Well-being) kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Abdi İbrahim Otsuka, Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Xsights Araştırma ve Danışmanlık'tan ortak yapılan açıklamaya göre, Abdi İbrahim Otsuka’nın Xsights Araştırma ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu ile birlikte gerçekleştirdiği “Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık Araştırması” ile birçok uluslararası büyük şirketi geride bırakarak birinci oldu. Xsights böylece, ESOMAR tarafından Türkiye’de araştırmalara verilen ilk uluslararası ödüle sahip olma başarısını da göstermiş oldu.

Üç kategoride ve Birleşmiş Milletler sürdürülebilirlik kriterlerine göre puanlama yapılarak verilen ESOMAR Vakfı Ödülleri kapsamında "Fark Yaratma" kategorisinde değerlendirme yapılırken projenin, toplumsal ve küresel anlamda yarattığı sonuca ve bunun için yapılabilecekler konusunda oynadığı role bakılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin, şu açıklamada bulundu:

"Şizofreni alanında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine değerli ödüller almak bizi gururlandırıyor. Abdi İbrahim Otsuka olarak sadece ürünlerimizle değil, hayata geçirdiğimiz farkındalık çalışmalarımızla da hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını iyileştirmek için çalışıyoruz.

Sosyal sorumluluk projelerimizle şizofreni alanında toplumsal farkındalık yaratarak şizofreni hastaları ve yakınlarına destek olmayı amaçlıyoruz. Bugün ise çalışmalarımızı bir ödülle daha taçlandırdık. ESOMAR gibi 70 yıllık global bir vakıftan bu ödülü almak da ayrıca gurur verici. Bu kapsamlı çalışmanın, toplumumuzda şizofreniye bağlı damgalama ve ayrımcılıkla mücadele programlarını nasıl organize edeceğimiz konusunda hepimize ışık tutacağına inanıyorum. Aldığımız bu ödüller bizi önümüzdeki projeler için daha da yüreklendiriyor."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

IMF'den Türk ekonomiste üst düzey görev

2020-08-26 00:36 - Ekonomi

Ünlü Rus Türkolog Avrutina: Modern Moskova'yı Türkler inşa etti

2020-08-25 23:12 - Özel Haber

Çapari ile avlanan palamutlar tezgahları süslüyor

2020-08-20 18:37 - Çevre-Hayat

Dağıstan Cumhuriyeti, Türkiye'de Temsilcilik açmayı planlıyor

2020-08-25 07:15 - Özel Haber

Avrupa ekonomileri ikinci çeyrekte virüsle daraldı

2020-08-21 18:59 - Ekonomi

Şizofreni araştırmasına ESOMAR’dan ödül

2020-08-27 13:33 - Genel

İstanbul'da asayiş uygulamasında 225 şüpheli yakalandı

2020-08-22 05:06 - Asayiş

Almanya'nın 6 aylık bütçe açığı 51,6 milyar avro oldu

2020-08-25 19:51 - Ekonomi

Konya'da 2 bin yıllık baraj bendi bulundu

2020-08-25 18:04 - Kültür Sanat

Karadeniz'de doğal gaz bulunması petrol aramalarına da hız katacak

2020-08-22 19:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Microsoft'a, çalışanlarından Gazze tepkisi

01:42 - Dünya

Bursa'da bitişik 3 evde çıkan yangına müdahale ediliyor

00:58 - Asayiş

Zirai don olayına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de

00:43 - Gündem

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ve Inter yarı finalde

00:23 - Spor

Columbia Üniversitesinden Filistin destekçisi Mahdawi'nin gözaltına alınmasına tepki

00:13 - Dünya