?>

'Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı?'

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "Biri çıkmış 'kongreyi toplayın da boy ölçümüzü alın' diyor. Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı? Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi kurun partinizi de görelim boyunuzun ölçüsünü." dedi. - Anadolu Ajans

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Biri çıkmış 'kongreyi toplayın da boy ölçümüzü alın' diyor. Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı? Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi kurun partinizi de görelim boyunuzun ölçüsünü." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükataman, yazılı açıklamasında, MHP'nin her devirde siyasi saldırıların hedefi olduğunu, içten çökertilmeye çalışıldığını belirtti. Geçmişte yaşanan acı tecrübelerin hafızada durduğunu bildiren Büyükataman, 12 Eylül askeri darbesi sonrası ülkücü hareketin yeni bir siyasi parti çatısı altında varlığını sürdürmesinin engellenmesi için de bir çok oyuna başvurulduğunu hatırlattı.

Büyükataman, 1992'deki ülkücü harekette yaşanan kırılma ve kopmada hangi fitne mekanizmalarının harekete geçirildiğini çok iyi bildiklerini aktarırken, "Aramızda bulunuyorken partimizin lehine hiçbir hayırlı çalışma ve gayret göstermeyenlerin, şimdilerde 'hayır' koalisyonuna katılıp çıldırmış gibi gezmeleri bir bakıma hayırsızlıktır. Bu davaya bir kez olsun hayırlı olmayanlar 'hayır'cı olsalar ne çıkar?" ifadesini kullandı.

İsmet Büyükataman, şöyle devam etti:

"Biri çıkmış 'kongreyi toplayın da boy ölçümüzü alın' diyor. Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı? Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi kurun partinizi de görelim boyunuzun ölçüsünü. 15 Temmuz darbe planını aylar öncesinden, günler öncesinden bilen FETÖ mensuplarının tamamı niçin MHP kongresinde taraf olup, seferberlik ilan edip 'kınalı yapıncak'ı desteklemiştir? Soru bu kadar basittir. 15 Temmuz darbe girişimini yapanların kendine 'Yurtta Sulh Konseyi' demesiyle, 'kınalı Yapıncak'ın MHP kongresi yaptırmak için Türkiye'yi gezerken her gittiği il ve ilçede 'MHP iktidarında Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini hayata geçireceğiz' cümlesini kurması tesadüf müdür? MHP, bu davanın asli sahibi ülkücü neferlerin çelik gibi sağlam iradesi sayesinde bütün bu siyasi hesapları ve tezgahları boşa çıkarmış, karşı karşıya bırakıldığı bu badireleri atlatarak siyasi varlığını sürdürmüştür. Hayatlarında MHP'ye hayrı dokunmamış, anılarımızı paylaşmamış, ülkülerimizi anlamamış, mücadelemize katılmamış, katılsa bile hep kenarda durmuş zihniyeti kömürleşmiş, kalbi taşlamış güruh kendilerine başka meşguliyet bulmalıdır."

MHP'nin ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son kalesi olduğunu vurgulayan Büyükataman, "Milliyetçi hareket sahipsiz değildir. Okyanus ötesinden beslenen kökü içerideki dış mihraklar bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklardır." ifadesini kullandı.

Muhabir: Duygu Yener

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TSK'da başörtüsü yasağı kalktı

2017-02-22 16:17 - Gündem

'Fenerbahçe'yi yenip havaya girmek istiyoruz'

2017-02-22 12:52 - Spor

FETÖ suikastçisi: Ben ölüm makinesi olarak yetiştirildim

2017-02-22 17:02 - Asayiş

'Filistin eğitim sistemi vatan ve birlikte yaşama sevgisi aşılıyor'

2017-02-22 15:37 - Dünya

Survivor Sadin'e müjdeli haberi Acun verdi

2017-02-20 15:02 - Magazin

Iğdır'da iki yolcu otobüsü çarpıştı: 6 ölü, 20 yaralı

2017-02-20 14:12 - Gündem

Çanakkale’de 61 mülteci yakalandı

2017-02-18 14:08 - Asayiş

Suriyeli Terziler Odası kuruldu

2017-02-22 14:37 - Ekonomi

TBMM evlilik programlarını inceleyecek

2017-02-23 14:22 - Gündem

Kyrie Irving'den dünya "düz" iddiası!

2017-02-20 01:09 - Medya

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sahipsiz köpekler tarafından 2 yaşındaki bir bebeğin vahşice katledilmesini kabul edemeyiz

00:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum

00:21 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör belasını tamamen defetmek için çalışmaya devam edeceğiz

21:53 - Siyaset

Bakan Kurum, Hatay'daki Tarihi Uzun Çarşı esnafı Nezahat Boyacıgil'in hikayesini paylaştı

14:28 - Siyaset

Bakan Fidan, Türkiye-Ürdün-Irak-Lübnan-Suriye arasında düzenlenecek toplantıya katılacak

14:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

01:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Kadınlar Günü'nde Batı Şeria'daki Filistinli kadınlar zorla yerlerinden edilmenin acısını yaşıyor

01:03 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya