?>

Siyasetçilerin terzisi eski günlerini arıyor

Eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in de aralarında olduğu devlet adamlarının terziliğini yapan Tokat, azalan ilgi nedeniyle eski günlerini arıyor.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Muhammed Nuri Erdoğan - Birçok eski siyasetçinin terziliğini yapan 65 yaşındaki Üzeyir Tokat, tutkuyla bağlı olduğu mesleğini ve terzilerin yaşadığı sıkıntıları, AA muhabirine değerlendirdi.

Tokat, 1965'te Kızılay Büyükhan’da ustasının yanında işe başladığını ve askere gidene kadar çırak olarak çalıştığını söyledi. Askerden döndükten sonra 1978'de kendi dükkanını açtığını ve o tarihten bugüne mesleğini devam ettirmeye çalıştığını aktaran Tokat, "İlk dükkanım Büyükhan’daydı. Oradan Akay Caddesi'ne geldim. Cemal Nadir’de bir modaevi açtım. Bazı sağlık sorunları nedeniyle onu kapattım, Bestekar Sokak’a geldim." dedi.

İşini titizlikle yapmasından dolayı dönemin siyasetçilerinin kendisini tercih ettiğini aktaran Tokat, "Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, İrfan Gündüz, Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş ve Ahmet Necdet Sezer gibi birçok siyasetçinin takım elbise ve fraklarını diktim. Eski siyasetçi ve iş adamları halen gelip elbiselerini diktirmeye devam ediyor. Yine onların işlerini yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Kelaynak kuşları gibi nesli tükeniyor"

Siyasetçilerin artık terzileri tercih etmediğini anlatan Tokat, mesleğin unutulmaya yüz tutmasından ve nitelikli personel yetişmemesinden yakındı.

Tokat, "Meslek şu anda iflas etmiş vaziyette. Aslında terzilik tam para kazanılacak, iyi bir meslek ama eleman yok. Eleman yokluğundan dolayı da terzilik bitme noktasına geldi. Bence üniversitelerde terzi yetiştirilmesi lazım. Çırak olmadan bu işi kimse yürütmez artık. Kelaynak kuşları gibi terzilerin nesli tükeniyor. Bize sahip çıkarlarsa, bu mesleğe sahip çıkarlarsa yine bu meslekten ekmek yenilir."

"Dikilen ve hazır giysiler arasında büyük fark var"

Genellikle takım elbise, smokin ve frak diktiğini anlatan Tokat, dikilmiş takım elbise ile hazır takım elbise arasında çok büyük fark olduğunu söyledi. Tokat, şunları kaydetti:

"Konfeksiyon yapışkan usulünde çalışıyor, biz elde kıl tela ile çalışıyoruz. Bu yüzden bizimki daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü oluyor. Ayrıca insanların beğendiği renk, desen ve tarzlarına göre giyme şansı terzide daha yüksek. Konfeksiyonda istediğini bulamazsın. Hazır elbisede beden tutmaz, ya kolu uzun gelir ya da kol boyu ve mutlaka tadilat yapılması gerekir."

Haftanın Öne Çıkanları

Albaraka Türk Taksim'de yeni şubesini açtı

2018-07-25 18:26 - Ekonomi

'Edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer'

2018-07-28 02:32 - Kültür Sanat

Trabzonspor'da ayrılık

2018-07-26 20:05 - Spor

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'dan Tunus'a ziyaret

2018-07-23 13:32 - Dünya

TİKA'nın Sırbistan'daki ahududu çiftliklerinde hasat vakti

2018-07-29 15:03 - Genel

Türk cerrahın ameliyatıyla öz güvenine kavuştu

2018-07-24 14:06 - Genel

Yağmurlu havalar e-ticarete yaradı

2018-07-25 17:23 - Ekonomi

TSK'nın Münbiç'te devriye faaliyeti sürüyor

2018-07-24 17:48 - Genel

Cocu'dan Benfica eşleşmesine ilişkin değerlendirme

2018-07-23 22:02 - Spor

Makedonya'da 'isim anlaşması' referandumunda uzlaşılamadı

2018-07-24 01:32 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılışının 5'inci yılında

21:14 - Kültür Sanat

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden Ertegün ailesi anısına caz konseri

07:16 - Kültür Sanat

'Asım Gültekin Dergicilik Okulu' ve 'Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu' öğrencileri mezun oldu

23:44 - Kültür Sanat

Öğrencilerde okuma kültürünün geliştirilmesi için 'Kütüphanelerdeyiz' projesi hayata geçiriliyor

11:51 - Kültür Sanat

Tunus’ta Yunus Emre Enstitüsü ‘Türk kültürü’nü tanıttı

00:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya