?>

Siyah kuşak sahibi doktor baba ile tıp öğrencisi kızı, karate hakemliği yapıyor

Konya’da siyah kuşak sahibi ortopedi uzmanı Mustafa Baltacıoğlu ile tıp fakültesinde okuyan kızı Berin Baltacıoğlu, hem mesleki hem de spor alanında kendilerini geliştirmek için birbirlerine destek oluyor.

Çevre-Hayat - 1 ay önce

Konya

Erzurum'da görev yaptığı dönemde karateyle tanışan Mustafa Baltacıoğlu, siyah kuşağa kadar yükseldi. Yıllar sonra ilkokul çağındaki kızı Berin Baltacıoğlu da karateye başlayınca spora ilgisi daha da arttı. Baba-kız, karateye olan tutkularını hakemlikte de sürdürerek bu alanda birlikte ilerlemeye karar verdi.

Ortopedi uzmanı olarak görev yapan baba, 7 yıldır karate hakemliği yaparken; kızı ise 9 yıl süren sporculuk kariyerinin ardından hakemlik belgesi alarak müsabaka yönetmeye başladı.

"Hekimlik ve hakemlik benzer disiplinler gerektiriyor"

Özel bir hastanede çalışan Mustafa Baltacıoğlu, 25 yıllık hekimlik kariyerinin yanı sıra karateyle de uzun süredir ilgilendiğini belirtti.

Karateye 2006 yılında başladığını ve bu sporun disiplinli yapısının kendisini etkilediğini söyleyen Baltacıoğlu, "Siyah kuşak sahibiyim ama hiç müsabakaya çıkmadım. Ancak kızımın karateye başlamasıyla bu spora olan ilgim daha da arttı. Zamanla hakemlik yapmaya karar verdim ve 2018 yılında hakemlik belgesini aldım. Aynı zamanda Karate İl Temsilciliği görevini de yürütüyorum." diye konuştu.

Hekimlik ve hakemliğin ciddi dikkat ve disiplin gerektiren alanlar olduğunu vurgulayan Baltacıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Cerrahi bir işlem yaparken nasıl dikkatli ve özenli oluyorsak, hakem olarak da karar verirken aynı odaklanmaya sahip olmamız gerekiyor. Ayrıca ortopedi uzmanı olarak spor yaralanmaları konusunda bilgi sahibi olmam, maç sırasında sporcu güvenliğini daha iyi değerlendirmemi sağlıyor."

Babasının izinden gidiyor

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Berin Baltacıoğlu, henüz 8 yaşındayken babasının yönlendirmesiyle karateye başladığını söyledi.

Baltacıoğlu, 9 yıl karate yaptığına değinerek, şöyle konuştu:

"Hakemlik hep aklımdaydı. Sporculuk yaparken 18 yaşıma geldiğimde hakemlik belgesi almak istiyordum. Sporculuğu bıraktıktan sonra da bu sporun içinde kalmak istedim ve hakemlik yapmaya başladım. Bir yıldır hakemlik yapıyorum ve hakem olunca sporculuğun aslında ne kadar zor olduğunu fark ettim. Spor hekimliği alanında ilerlemek istiyorum. Karate ve tıpta babamı örnek alıyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'ya Yatırım Yapmak: Neden Türk Girişimcilerinin Profesyonel İtalyanca Çevirmenlere İhtiyacı Var

2025-03-09 12:18 - İnsan&Hayat

Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı

2025-03-11 10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

GÖZDE Güdüm Kiti, TSK'nın gücüne güç katacak

2025-03-05 12:48 - Teknoloji

Katar'daki Türkiye mezunları iftarda buluştu

2025-03-10 10:52 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Türkiye'nin fındık ihracatının yüzde 34'ü Trabzon'dan yapıldı

2025-03-05 17:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

2025-03-11 20:37 - Siyaset

Rusya'ya patates ithalatı neredeyse iki katına çıkacak

2025-03-07 07:07 - Özel Haber

Ticaret Bakanlığı, stokçulara ve fahiş fiyat uygulayanlara geçen yıl da göz açtırmadı

2025-03-05 13:17 - Ekonomi

Gazze'de gıda maddelerinin bulunduğu depolarda yangın çıktı

2025-03-08 22:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iftar paylaşımı

2025-03-06 23:20 - Gündem

İlgili Haberler

Yurt dışında yaşayan gençler, Antalya'da gençlik kampında buluştu

22:42 - Çevre-Hayat

Aydın'da hamile kedi sığındığı veteriner kliniğinde doğum yaptı

21:53 - Çevre-Hayat

Mahra'nın babasından "belediyeler sahipsiz köpekleri bir an önce toplasın" çağrısı

16:57 - Çevre-Hayat

Ankara'da marangoz ustası, babasından öğrendiği mesleği 55 yıldır sürdürüyor

15:47 - Çevre-Hayat

İstanbul'da yunusların mest eden gösterisi

15:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İzmir'de su ve atık su tarifelerine yüzde 15 ile 35 arasında zam yapıldı

22:53 - Gündem

California Valisi, Trump'ın diğer ülkelere tarife uygulama yetkisine karşı dava açılacağını duy

22:48 - Dünya

Yurt dışında yaşayan gençler, Antalya'da gençlik kampında buluştu

22:42 - Çevre-Hayat

Adalet Bakanı Tunç'tan "CHP'ye kayyum atanacağı" iddialarına dair açıklama

22:28 - Siyaset

DMM, "CHP'ye kayyum atanıyor" iddiasını yalanladı

22:22 - Gündem