Şişecam Topluluğu'nun 2020 yılı ocak-haziran dönemine ilişkin konsolide net satışları 8,8 milyar TL seviyesine ulaştı.
Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamayla şirketin ilk yarı finansal sonuçları paylaşıldı.
Buna göre, Türkiye'den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı yüzde 60 seviyesinde gerçekleşirken, yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında 2,3 milyon ton cam üreten topluluk, bu dönemde 1,1 milyon ton soda ve 2 milyon ton endüstriyel ham madde üretimi gerçekleştirdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgının etkilerinin her alanda hissedildiği ve sıra dışı koşulların hakim olduğu 2020 yılının ilk yarısında da tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini bildirdi.
Yılın ilk yarısında konsolide net satışlarının 8,8 milyar TL seviyesine ulaştığını belirten Kırman, şunları kaydetti:
"320 milyon dolar tutarındaki ihracat gelirimizle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik. Nisan ayında salgın etkisi ile küresel ölçekte düşüş yaşayan satışlarımız, hızla aldığımız kararlar ve etkin yönetsel aksiyonlarımız sayesinde mayıs ayında yükselişe geçti.
Özellikle haziran ayından itibaren Türkiye başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz birçok coğrafyada karantina uygulamalarının hafifletilmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte satış performansımız güçlü bir şekilde geri dönüş yaptı."
Yılın ilk çeyreğinde beklentileri ve hedefleri doğrultusunda sonuçlar elde ettiklerini, yılın ikinci çeyreğinde ise küresel salgının etkilerini gösterdiğini anımsatan Kırman, bu süreçte gıda ve ilaç başta olmak üzere kritik sektörlere girdi sağlayan kimyasallar ve cam ambalaj iş kollarının dirençli bir performans gösterdiğini aktardı.
Kırman, otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi lokomotif sektörlere girdi sağlayan düzcam iş kollarının yanı sıra turizm sektörü ve hane halkı tüketiminden doğrudan etkilenen cam eşyası faaliyet alanlarında ise talepte önemli bir daralma yaşandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Ancak mayıs ayında normalleşme sürecinin başlamasına yönelik adımların atılmasıyla birlikte talepte bir hareketlilik görülmeye başladı. Haziran ayında ise normalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte iç talepte, uluslararası pazarlarda karantina önemlerinin hafifletilmesi ve sınırların açılmasıyla birlikte de ihracatta toparlanma ivme kazandı.
Yılın tamamı anlamında geçen seneye göre tahminlerimizi olumlu yönde geliştiren bir performans sergilediğimiz haziran ayı, yılın ikinci yarısı için çok olumlu bir sinyal verdi. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsiz olduğu önümüzdeki dönemde de tüm gelişmeleri yakından takip etmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yapmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA . dikGAZETE.com