?>

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki insanlar kıyamet koşullarında hayatta kalmaya çalışıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christopher Lockyear, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de yaşayanların kıyamet koşullarında hayatta kalmaya çalıştığını ancak burada hiçbir yerin güvenli olmadığını belirtti.

Dünya - 4 ay önce

Cenevre

MSF, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de yaşananlara ilişkin "Gazze: Ölüm Tuzağındaki Yaşam" başlıklı yeni raporunu yayımladı.

İsrail'in 440 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 45 bin 129'a yükseldi

Son 14 ayda İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını aralıksız sürdürdüğü belirtilen raporda, sağlık sistemi ile temel altyapının çökme noktasına geldiğine dikkati çekildi.

Raporda, "İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere yönelik tekrarlanan saldırıları ve insani yardımı sistematik olarak reddetmesi, yaşam koşullarını mahvediyor." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de sağlık sisteminin harabe halinde olduğu vurgulanan raporda, MSF çalışanları dahil sağlık personellerinin gözaltına alındığı ​​veya öldürüldüğü belirtildi.

Raporda, "Derhal ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Ülkelerin nüfuzlarını kullanarak insanların acılarını hafifletmelerini ve Gazze'de yardımların büyük ölçekte artırılmasını sağlamalarını istiyoruz. İsrail, sivillere yönelik hedefli ve ayrım gözetmeyen saldırılarını durdurmalı." denildi.

"Gazze'deki insanlar kıyamet koşullarında hayatta kalmaya çalışıyor"

Raporda görüşlerine yer verilen MSF Genel Sekreteri Lockyear, "Gazze'deki insanlar kıyamet koşullarında hayatta kalmaya çalışıyor. Ancak burada hiçbir yer güvenli değil, kimse kurtulmuş değil ve bu parçalanmış yerleşim yerinden çıkış yok." ifadelerini kullandı.

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki son askeri saldırısının, Gazze'de yürüttüğü acımasız savaşın çarpıcı bir örneği olduğunu vurgulayan Lockyear, "Filistinliler zorla yerinden edilirken, tuzağa düşürülürken ve bombalanırken etnik temizliğin açık işaretlerini görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Lockyear, MSF ekiplerinin bu saldırılara sahada tanık olduğunu kaydederek, "Gazze'de soykırım gerçekleştiği sonucuna varan giderek artan sayıda hukuk uzmanı ve kuruluşunun sağladığı açıklamalarla tutarlı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de öğrendiği çiftçiliği memleketinde sürdürmek üzere Suriye'ye gitti

2024-12-13 12:37 - Çevre-Hayat

Hatay'daki 600 Evler Sitesi'nde anahtar teslimi bu ay sonu başlıyor

2024-12-15 20:37 - Gündem

Avustralya'nın bazı bölgelerinde yarından itibaren sıcak hava dalgası etkili olacak

2024-12-15 12:57 - Dünya

Sinan Ateş cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı

2024-12-17 22:53 - Gündem

Arap ve Türkiye dışişleri bakanları, Suriye'deki gelişmeleri tartışmak üzere Ürdün'de toplanıyor

2024-12-13 08:28 - Dünya

Burhan, Türkiye'nin Sudan'da savaşın durdurulması için her türlü rolünü memnuniyetle karşıladı

2024-12-13 17:14 - Dünya

İsrail, UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararına resmen itiraz etti

2024-12-15 18:52 - Dünya

Trump, kripto parayla ilgili "harika bir şey" yapacaklarını söyledi

2024-12-12 20:28 - Dünya

İsrail, Suriye'nin güneyinde 3 köyü daha işgal etti

2024-12-15 11:07 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da havalimanı yolunda yaklaşık 100 kişiye ait ceset kalıntıları bulundu

2024-12-12 20:57 - Dünya

İlgili Haberler

ABD ve Güney Koreli şirketler, ortak savaş gemileri üretecek

11:07 - Dünya

Çin, Trump'ın tarife tehdidine karşı geri adım atmayacağı mesajını verdi

10:53 - Dünya

Kanada, ABD'nin yüzde 25'lik otomobil tarifelerini DTÖ'ye şikayet etti

10:27 - Dünya

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama meydana geldi

10:08 - Dünya

İsrail'in Gazze kentine gece saatlerinde düzenlediği saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti

09:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD ve Güney Koreli şirketler, ortak savaş gemileri üretecek

11:07 - Dünya

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimlerine kar yağıyor

11:02 - Gündem

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 20 zanlı yakalandı

10:58 - Gündem

Çin, Trump'ın tarife tehdidine karşı geri adım atmayacağı mesajını verdi

10:53 - Dünya

Türkiye'nin fındık ihracatının yüzde 36'sı Trabzon'dan yapıldı

10:48 - Ekonomi