Sinema salonları misafirlerini ağırlamaya hazır

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara verilen sinema salonları, 7 aylık ayrılığın ardından sinemaseverleri ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Ankara

İçişleri Bakanlığının genelgesi ve sektör temsilcilerinin talebi doğrultusunda sinema salonları 1 Temmuz itibarıyla yeniden misafirlerine kapılarını açacak.

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Sinema salonları misafirlerini ağırlamaya hazır Kovid-19 tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara verilen sinema salonları, 7 aylık ayrılığın ardından sinemaseverleri ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı. İçişleri Bakanlığının genelgesi ve sektör temsilcilerinin talebi doğrultusunda sinema salonları 1 Temmuz itibarıyla yeniden misafirlerine kapılarını açacak. ( Mustafa Murat Kaynak - Anadolu Ajansı )

Açılış için hazırlıklarını sürdüren Arcadium Sinemaları Müdürü Zafer Yufkayürek, AA muhabirine, yatırım maliyetlerinin yüksek olduğu sinema salonlarının kapalı kaldığı dönemde birçok zorlukla karşılaştıklarını söyledi.

Sektörün, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Sinema Genel Müdürlüğü aracılığıyla verdiği nakit desteğiyle "nefes aldığını" ifade eden Yufkayürek, büyük zincir sinema salonu işletmecilerinin feragat etmesiyle desteğin Anadolu'daki birçok küçük veya bağımsız salonlara aktarıldığını, bunun da sinema adına bir "can suyu" olduğunu belirtti.

Rekor sayıdaki aşılama, toplum bağışıklığının verdiği moral ve sektörün de talebiyle normalleşme sürecinde kapılarını açmak için gün saydıklarını dile getiren Yufkayürek, yayımlanan genelgelerde belirtilen kurallar doğrultusunda hizmet vereceklerini belirtti.

Yufkayürek, "Birer koltuk boş bırakarak ilerleyeceğiz. Tüm sinema salonları maske, mesafe, temizlik konusuna riayet ederek misafirlerine en iyi şekilde hizmet vermeye başlayacak. Bütün salonların içerisi, koltuklar, alkol bazlı dezenfektanlarla temizlenerek, yer ve mesafe işaretleri yenilenerek açılışa hazırlandı." diye konuştu.

Tüm dünyayla aynı anda gösterime girecek stüdyo filmlerinin sinemalarda yer alacağını bildiren Yufkayürek, özellikle yurt dışında normalleşmeyle çok büyük ciro elde eden ve yerli film gösterim desteğindeki filmlerle ulusal takvimdeki birçok filmin sinema salonlarında vizyona gireceğini söyledi.

Sinema salonlarının "beklenen eski iyi günlerine" dönmesini arzuladıklarını bildiren Yufkayürek, sinema severlere "Haydi Sinemaya" çağrısında bulundu.

"Kapalı da olsa salonlarımız en güvenli ortam"

Yufkayürek, işletmelerin valiliklerce denetlendiğini ve AVM yönetimi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Ne kadar kapalı da olsa aslında en güvenli ortamlar olarak nitelendirebiliriz salonları. Burada birçok noktada, salonlarda yüzde yüz taze iklimlendirmeyle hizmet veriliyor. Koltuk aralarında boşluk bırakarak, tüm hijyen kurallarına riayet ederek, film aralarında 30'ar dakika boşluk bırakarak, tüm sinema salonlarında güvenli bir şekilde güncel filmleri misafirlerimizin beğenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

SAVORAS ve ANESİAD ile milli seferberlik! Proje, üniversite, sanayi omuz omuza

2021-06-27 13:03 - Özel Haber

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ne muz serası

2021-06-23 16:09 - Ekonomi

EURO 2020'de son 16 turu maçları 26 Haziran Cumartesi günü başlayacak

2021-06-24 11:26 - Spor

Trabzon'da tatil köyü konforundaki gençlik kampı kültürel kaynaşmayı sağlıyor

2021-06-24 16:17 - Çevre-Hayat

Fındıkta sulama sistemleriyle verim ve kalite artıyor

2021-06-23 15:31 - Ekonomi

Vodafone'dan bağlantı sorunu yaşayan müşterilere günlük 10 GB hediye

2021-06-29 15:19 - Yerel haber-Şirket Haber

Beyaz Saray: Afganistan'dan 11 Eylül'e kadar tamamen çekilme planımızda bir değişiklik yok

2021-06-24 00:41 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İtalyan gazetesine demeç

2021-06-28 17:06 - Medya

G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde yapıldı

2021-06-23 23:51 - Dünya

ABD'de hükümetin ve eyaletlerin çoğu tarafından Facebook'a açılan dava reddedildi

2021-06-29 11:06 - Teknoloji

İlgili Haberler

Arter'in yeni sergileri 'Karaya Çıkmak Yasaktır' ve 'Islak Zemin' sanatseverlerle buluştu

22:52 - Kültür Sanat

Kadınların girişimiyle 3 bin 500 yıllık Hitit keteni tekstil endüstrisine kazandırılacak

23:13 - Kültür Sanat

Nobel Barış Ödülü Adayı dünyaca ünlü yazardan Hollandaca Barış Psikolojisi

14:18 - Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yıllık 60 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyoruz

15:58 - Kültür Sanat

Duayen ressam Mustafa Ayaz vefat etti

21:28 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide yarın Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşacak

09:22 - Spor

Lübnan’daki saldırıların arkasındaki el: Birim 8200 (Shmone Matayim) -Mahmut Muslihan yazdı-

09:16 - En Son Yazılar

Polyester elyaf ithalatında korunma önlemi uygulanacak

08:58 - Ekonomi

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide yarın Galatasaray'ı ağırlayacak

08:48 - Spor

Japonya Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

08:22 - Ekonomi