?>

Şimşek: 'Bankalara vurmak son derece yanlış'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından düzenlenen MASAK-TBB Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Şimşek, “2012 yılında yeni bir takım standartlar oluşturuldu. Bu

Magazin - 10 yıl önce

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından düzenlenen MASAK-TBB Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Şimşek, “2012 yılında yeni bir takım standartlar oluşturuldu. Bu standartlara göre yeniden bir uyum değerlendirilmesi yapılacak. Bizde tabiki Türkiye’de ilgili aktörleri bir değerlendirmeye tabi tutacağız ki Türkiye’nin uluslar arası uyum noktasında bir eksikliği olmasın. 

Bölgemizde El Kaide, El Nusra, Deaş gibi küresel ekonomi açısından, küresel barış açısından bölgemizin istikrarı, ülkemizin geleceği açısından çok büyük tehditler oluşturan örgütler faal durumdalar. O nedenle ülkemizde bu standartların iyi bir şekilde uygulanması yani aklama suçu ve terörün finansmanı suçlarıyla çok etkin bir şekilde mücadele etmemiz lazım ve biz BM Güvenlik Konseyi kararlarını çok hızlı ve etkin bir şekilde uyguluyoruz.”ifadelerini kullandı.

“BANKALARA VURMAK SON DERECE YANLIŞ”

Türk bankacılık sisteminin en sıkıntılı dönemleri çok başarılı bir şekilde atlattığını kaydeden Bakan Şimşek, “ Bu Türkiye için çok önemli bir kazanımdır. Son dönemlerde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda ve bu son derece yanlış. Bankacılık sistemi olmadan sağlıklı sistem çalışmadan bizim ekonomide kalıcı bir başarıyı elde etmemiz mümkün değil. Onun için biz bütün alanlarda hassasiyet gözeterek birlikte çalışıp sistemin sağlıklı yapısını sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Bankacılık sektörüyle birlikte çalışacaklarını vurgulayan Bakan Şimşek, “Biz sektörün sağlığını önemsiyoruz ve sektör üzerinde hakikaten bazı yüklerinde aracılık noktasında etkinliği sınırladığını da farkındayız. Ama bütün bunların hepsi zaman ve mali alan meselesidir. 

Dolayısıyla bütün reformlarda olduğu gibi yani zamanlama ve sıralama çok önemlidir. Bunları doğru yaparsanız o zaman arzuladığınız sonuçları elde edersiniz. Doğru yapmazsanız maalesef bazen o reformlar ya sakat doğabilir ya da sonunu getiremezsiniz. Bu her ne kadar iyi niyetle yola çıksanız dahi bu reformlarda zamanlamayı ve sıralamayı iyi yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE..
Haftanın Öne Çıkanları

Turgay Kıran: Kimse seçimi...

2015-04-08 20:30 - Genel

İşte, ’Kanlı Ay’ tutulmasından fotoğraflara yansıyanlar

2015-04-04 20:45 - Genel

İranlı uyuşturucu baronu tutuklandı!

2015-04-03 01:52 - Genel

Domuz gribiyle ilgili sevindiren açıklama

2015-04-03 16:34 - Genel

Engelli genç umre için para biriktiriyor

2015-04-04 17:05 - Genel

AKPM Başkanı da Türk medyasını haksız buldu

2015-04-09 14:51 - Genel

WhatsApp’ın rekorunu bir oyun kırdı

2015-04-06 18:35 - Genel

Haberal’ın oğlu serbest

2015-04-07 20:35 - Genel

Danışmanlarından Mücahit Arslan da aday

2015-04-08 00:00 - Genel

Reyhanlı’da bulunan bomba imha edildi

2015-04-03 22:28 - Genel

İlgili Haberler

Gambiya'nın bağımsızlık kutlamalarında Mehter coşkusu

17:47 - Magazin

Güney Koreli aktris Kim'in ölümü, ülkede ünlülere yapılan eleştiri ve baskıları gündeme getirdi

17:27 - Magazin

BM Acil Yardım Koordinatörü Fletcher'dan Haluk Levent'e Gazze teşekkürü

01:42 - Magazin

'Çocuklarım' dediği 15 kediye şefkatle bakıyor

11:47 - Magazin

Hediye edildiği iş yerinden kaçan deve kuşu, büyütüldüğü mahalleye geri döndü

16:28 - Magazin

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor