?>

Sıla yolunda Sırbistan-Bulgaristan gümrük kapılarında yoğunluk yaşanıyor

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgar makamları ile temasa geçerek geçişlerin kolaylaştırılması için önerilerde bulundu.

Dünya - 4 yıl önce

Sofya

Yaz döneminde tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çıkan gurbetçilerin özellikle Sırbistan-Bulgaristan gümrük kapılarında yaşadıkları bazı sıkıntılar, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ün müdahalesine neden oldu.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, iki ülke arasındaki en büyük gümrük kapısı olan Kalotina'yı ziyaret ederek geçişlerin kolaylaştırılması için Bulgar makamları ile temasa bulundu.

Büyükelçi Sekizkök, ziyareti ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Bulgaristan ile Sırbistan arasında trafik yoğunluğu olan Kalotina sınır kapısında, Bulgaristan makamları ile temaslarda bulunmak ve geçişleri hızlandırmak amacıyla neler yapılabileceğini ele almak üzere geldim. 11 peronun tamamı açık ve tam kapasiteyle çalışıyorlar ancak trafik yoğunluğu fazla olmasından dolayı bugün rekor sayılan 24 bin araç ve 72 bin kişinin geçiş yaptığını öğrendim." ifadesini kullandı.

Sekizkök, geçişi kolaylaştırmak üzere Bulgar makamlarına sınırı geçtikten sonra ülke topraklarında istisnai olarak çift yol açılmasını önerdiklerini aktardı.

Bulgaristan'a giriş yapacak Türkiye vatandaşlarının dinlenmiş olarak yola çıkmaları, kontrol edilecek tüm evraklarını önceden hazırlamalarını, bu şekilde rutin uygulamaları kolaylaştıracaklarını aktaran Sekizkök, normalde bir aracın kontrolünün bir dakika kadar sürdüğünü belirtti.

Büyükelçi, bayramlarını anavatanlarında geçirmek üzere Türkiye gidecek vatandaşların hafta sonu yola çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Sekizkök, Bulgaristan ile Sırbistan arasında 4 ayrı sınır kapısının bulunduğunu ve yola çıkanların bu yolların tümünü kullanabilecekleri hatırlatmasında bulundu.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) özellikle sabah erken saatlerde Kalotina'da büyük bir trafik yoğunluğun yaşandığını ancak ilerleyen saatlerde geçişlerin normale döndüğünü aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Taliban ile Afgan hükümeti müzakerelerin hızlandırılması için anlaştı

2021-07-19 03:11 - Dünya

İnvamed-RD Global Spider Nörovasküler Coil, Avrupa Akreditasyonu'nu aldı

2021-07-19 16:18 - Yerel haber-Şirket Haber

Kene popülasyonundaki artış endişelendiriyor

2021-07-13 14:37 - Sağlık

“Yaz tatilinde öğrenme kaybı yaşanmamalı“ tavsiyesi

2021-07-17 12:39 - Yerel haber-Şirket Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 15 Temmuz şehitlerinin kahramanlığını dünyaya anlatacak

2021-07-15 02:21 - Gündem

Sloven sporcu Tadej Pogacar, Fransa Bisiklet Turu'nda üst üste ikinci kez şampiyon oldu

2021-07-18 23:46 - Spor

Bahçeşehir Koleji Konya Kampüsü yeni eğitim yılına hazır

2021-07-14 16:03 - Genel

Endonezya'da balıkçı tekneleri alabora oldu: 9 kişi öldü, 47 kişi kayboldu

2021-07-16 17:06 - Dünya

Yılın ilk yarısında 709 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleşti

2021-07-16 18:16 - Gündem

Libya'ya ihracat artışı ilk yarıda yüzde 72'yi aştı

2021-07-15 14:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'de yargıç, Musk'ın başında olduğu DOGE çalışanlarından ifade istedi

13:17 - Dünya

Gambiya'daki en büyük caminin halıları Albayrak Holding tarafından yenilenecek

12:32 - Dünya

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein davasına ait belgelerin ilk kısmını yayınladı

12:28 - Dünya

Şam'da devrik rejim döneminde kimyasal silahların depolandığı tesis havadan görüntülnedi

12:22 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığından İstanbul'daki Rusya-ABD görüşmesine ilişkin açıklama

11:07 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de yargıç, Musk'ın başında olduğu DOGE çalışanlarından ifade istedi

13:17 - Dünya

Iğdır FK, Çorum FK maçından 3 puan alarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor

13:13 - Spor

Trabzonspor, 289 günlük deplasman galibiyeti hasretini Konya'da sonlandırmak istiyor

13:08 - Spor

Türkiye, UAD'ye sunduğu beyanda İsrail'in uluslararası hukuka aykırı eylemlerini vurguladı

13:08 - Gündem

Süper Lig'de 26. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

13:02 - Spor