?>

Sıla bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmada iddianameler hazırlandı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca bebeğin annesi ile birlikte yaşadığı kişi ve suça sürüklenen çocuklardan birinin babası hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Gündem - 4 ay önce

Tekirdağ

Tekirdağ'da cinsel istismara uğraması ve darbedilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebeğin ölümüyle ilgili 5 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca anne B.Y (29), çocuklardan birinin babası olan komşu K.A. (32) ve annenin birlikte yaşadığı S.Ö. (57) hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, suça sürüklenen çocuklar G.K. (14) ve K.A. (13) hakkındaki iddianame ise Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede anne B.Y. için "ihmali davranışla kasten insan öldürme", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "aile hukukundan doğan yükümlülüğün ihlali" suçlarından toplam 67 yıl hapis cezası talep edildi.

Suça sürüklenen çocuklardan K.A'nın babası K.A. hakkında "çocuğun cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 28 yıl 6 ay, anne B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. hakkında da "suçu bildirmeme, gizleme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis istendi.

Suça sürüklenen çocuklardan G.K. için "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan toplam 66 yıl, K.A. hakkında ise "nitelikli cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 48 yıl ile "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Olayla ilgili bebeğin annesinin de aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı

Malkara ilçesinde yaşayan anne B.Y, 8 Eylül'de kızı Sıla'nın uyanmadığını belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüş, yapılan muayenede bebek, beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş, polise bilgi verilmişti.

Bebek, beyin ameliyatının ardından entübe halde yoğun bakıma alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y, birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. de devlet korumasına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki kız bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini ifade etmişti.

Sıla bebek, bir ay tedavi altında tutulduğu Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde 7 Ekim'de hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlayacak

2024-11-21 12:32 - Gündem

Beyaz Saray'dan, UCM'nin Netanyahu hakkındaki tutuklama emrine tepki

2024-11-21 19:02 - Dünya

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Macaristan maçına hazır

2024-11-24 23:10 - Spor

MVM CEEnergy CEO'su Fritsch, doğal gazda yeni ortaklıkların önemine işaret etti

2024-11-22 14:36 - Ekonomi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Sur'a bağlı 3 bölge için saldırı tehdidinde bulundu

2024-11-21 10:22 - Dünya

Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarın Sipay Bodrum FK'ye konuk olacak

2024-11-22 09:15 - Spor

Gazze hükümetinden 'yakıt kıtlığı sebebiyle tüm sağlık sistemi çökebilir' uyarısı

2024-11-24 01:57 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü

2024-11-26 11:43 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: (Netanyahu hakkındaki tutuklama emri) saygı duyulmalı ve uygulanmalı

2024-11-21 17:22 - Dünya

Transfer "şampiyonu" Gaziantep FK, yabancı futbolculara şans tanıdı

2024-11-21 11:38 - Spor

İlgili Haberler

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İzmir'de trafik kazasında vefat etti

21:56 - Gündem

Boykot çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı

21:34 - Gündem

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

17:12 - Gündem

Türkiye'den, Güney Sudan'a seyahat uyarısı

17:02 - Gündem

Bakan Tunç, "Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kötü muamele" iddiasını yalanladı

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Yüzyılın duası -E. Komando Kd. Hava Albay Fevzi Yurtoğlu yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

Bakan Yerlikaya: Unutulmasın ki bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

05:58 - Siyaset

Trump yönetimi, Princeton Üniversitesine sağlanan çok sayıda araştırma fonunu durdurdu

05:53 - Dünya

Trump'ın politikalarını protesto eden Demokrat senatörün kürsüdeki konuşması 20 saati geçti

03:47 - Dünya

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Hatipoğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya cevap

03:37 - Spor