?>

Siirt'te 10 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir binada çıkan yangında dumandan etkilenen 20 kişi tedavi altına alındı

Asayiş - 2 ay önce

Siirt

Garzan Mahallesi Kervan Caddesi'ndeki 10 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Oluşan duman nedeniyle bina sakinleri bulundukları dairelerde mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yangına müdahalede bulunulurken binada mahsur kalanlar da itfaiye merdivenleri ve nakliye asansörleriyle pencere ve balkonlardan tahliye edildi.

Öte yandan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin ve İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk de olay yerine gelerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Dumandan etkilenen 20 kişi ambulanslarla Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Vali Kızılkaya basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

10 katlı, 20 dairenin bulunduğu binada yangın çıktığı ihbarı üzerine itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ve polis ekiplerinin hızla olay yerine intikal ettiğini ifade eden Kızılkaya, tahliye çalışmasının tamamlandığını, binada kimsenin kalmadığını söyledi.

Kızılkaya, şöyle dedi:

"10 katlı apartmanın 20 dairesinin 17'sinde vatandaşlarımız ikamet ediyordu. 3 dairenin boş olduğu söylendi. Bütün daireler kontrol edildi ve yoğun dumandan etkilenen 20 vatandaşımız hastanede. Aldığımız bilgiye göre durumları iyi, tedavileri devam ediyor. Tüm Kurtalanlı, Siirtli hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Can kaybının olmaması en büyük teselli."

Yangının ilk belirlemelere göre elektrik panosundan kaynaklandığının ifade edildiğini dile getiren Kızılkaya, detaylı bilginin itfaiye raporu ile tespit edileceğini belirtti.

Vatandaşlardan Erdal Çakır, binada yakınlarının bulunduğunu belirterek, yangın çıktığı bilgisini alır almaz olay yerine geldiklerini belirtti.

Çakır, "Ailem burada oturuyor. Herkes panik içindeydi. Merdivenlerden çıkamadık. Daha sonra ekipler ve devlet görevlilerimiz geldi, bize yardımcı oldular. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Cabbar Türkan da iki kızının binanın teras katında oturduğunu belirterek, dershaneye gitmeleri için o katı onlara tahsis ettiğini söyledi.

Kızlarının kendisini arayarak binada yangın çıktığı bilgisini verdiğini ifade eden Türkan, şöyle dedi:

"Hemen binaya geldik, dördüncü kata kadar çıktık. Dumandan dolayı daha da yukarı çıkamadık. Evden eve nakliye vinçleri gelmeseydi iki çocuğum da ölecekti."

Vali Kızılkaya, dumandan etkilenenleri tedavi gördükleri Kurtalan Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dumandan etkilenen bina sakinlerinden Cengiz Sevici, uyudukları sırada yangının meydana geldiğini belirterek, durumu öğrenince hızla balkona çıktıklarını söyledi.

Gelini ve iki torunu ile dumandan etkilendiklerini ifade eden Sevici, "Allah'a çok şükür iyiyiz." dedi.

Hüseyin Güneş de evden birden bir koku geldiğini, kapıya koşarken bir anda evi duman kapladığını söyledi.

Eşi ile balkona çıktıklarını anlatan Güneş, itfaiye araçlarının ve nakliye araçlarının binanın önüne geldiğini belirtti.

Güneş, "Allah razı olsun bizi taşıdılar. Binadaki herkes çıktı, sağ olsunlar. Ambulansla hastaneye getirdiler. Şu anda durumumuz iyi, bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

2025-02-04 20:28 - Dünya

Antalyaspor kupada Bodrum FK'ye konuk olacak

2025-02-04 11:07 - Spor

Galatasaray, Polonyalı futbolcu Frankowski'nin transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

2025-02-10 18:52 - Spor

Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Keny Arroyo, sağlık kontrolünden geçti

2025-02-09 14:32 - Spor

MİT Başkanı Kalın, İran'da temaslarda bulundu

2025-02-08 22:57 - Gündem

Galatasaray'ın transfer görüşmelerine başladığı Mario Lemina, İstanbul'a geldi

2025-02-05 19:37 - Spor

Suriye Ordusu, Lübnan sınırında Hizbullah’la çatışmaların ardından kontrolü ele aldı

2025-02-10 23:27 - Dünya

Trabzonspor, Gaziantep FK'dan Mustafa Eskihellaç ile anlaştı

2025-02-08 15:57 - Spor

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda İskenderunspor ile karşılaşacak

2025-02-04 10:57 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya'da 'Fahri Doktora' unvanı verildi

2025-02-10 10:57 - Siyaset

İlgili Haberler

Kocaeli'de 12 ton etil alkol ele geçirildi, 9 zanlı gözaltına alındı

10:53 - Asayiş

Kapıkule'de tırda 46 bin 761 elektronik sigara ve 16 varil yasaklı kimyasal madde ele geçirildi

10:42 - Asayiş

Pendik'te seyir halindeki tırda çıkan yangın söndürüldü

00:27 - Asayiş

Kadıköy'de bıçaklı saldırıda ölen Minguzzi'nin mezarını tahrip eden 1 kişi gözaltına alındı

21:43 - Asayiş

İstanbul'da 880 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

08:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

TROY kartlar artık Google Play'de kullanılabilecek

17:28 - Ekonomi

Çin-ABD geriliminde nadir toprak elementleri ağırlığını koruyor

17:23 - Ekonomi

İngiltere'deki mezarlıkta çoğu Müslüman çocuklara ait 85 mezar levhası tahrip edildi

17:22 - Dünya

ABD ve AB Çin'e karşı tarife ittifakı yapabilir

17:17 - Ekonomi

NATO Genel Sekreteri Rutte, Zelenskiy ile Odessa'da Ukrayna'ya desteğe devam mesajı verdi

17:17 - Dünya