?>

Siirt altyapısında yetişen "yıldız krampon"ların milli forma mücadelesi

TFF 3. Lig 4. Grup'ta oynayan Siirt İl Özel İdarespor’un altyapısında yetişen biri U14 milli takıma, 6'sı ise bölge karmasına seçilen 7 sporcu, hayalini kurdukları takımlarda forma giymek için ter döküyor.

Spor - 1 yıl önce

Siirt

Altyapıda 6 kategoride mücadele eden 12-17 yaş grubu 150 sporcu, hocaları eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hafta içi okul sonrası, hafta sonu da belirli saatlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2 numaralı sentetik sahasında dayanıklılık testine tabi tutulan çocuklar, tek ve çift kale maç yapıyor.

Geçen yıl 14 yaş grubunda Veli Kayaalp ve Ahmet Elçi, 13 yaş grubunda Ahmet Mert Yeşiltepe, Ahmet Olğaç, Emrehan Taşkın ve Onur Tan, bu yıl da 13 yaş grubunda Ömer Esen bölge karmasına seçildi.

Bu sporcular arasında Kayaalp, Antalya’da düzenlenen bölgelerarası karma maçlarında U14 Milli Takıma'na alındı.

Erhan Aydın: "Milli takım seviyesinde oynayabilecek çok yetenekli çocuklar var"

Siirt İl Özel İdarespor Altyapı Koordinatörü Erhan Aydın, AA muhabirine, altyapıda yetişen 7 çocuğun bölge karmasına seçildiğini, 16-19 yaş arası 7 sporcunun da profesyonel takımlara gönderildiğini söyledi.

Altyapıda genç cevherlerin yetiştiğini dile getiren Aydın, "4 yıl öncesine kadar tek yaş grubu takım varken bunu 6'ya çıkardık. Çalışmalar sonucu altyapıyı çok iyi bir yere getirdik. Altyapı uzun vade gerektiriyor, meyvelerini ancak yıllar içinde alabiliyorsunuz. Her sene milli takım yaş grubu karmalarına en az bir veya iki sporcu kazandırıyoruz. Milli takım seviyesinde oynayabilecek çok yetenekli çocuklar var. Son iki yılda, biri U14 milli takım olmak üzere 7 sporcu bölge karmasına seçildi. Son üç yılda 7 sporcuyu da profesyonel takımlara kazandırdık." dedi.

Aydın, bazı mali sıkıntılardan dolayı antrenör ihtiyacını İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan iş birliği protokolüyle karşıladıklarını belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti.

Siirt altyapısında 150 sporcu yetişiyor

Altyapı hocası Muhammet Ekrem Kurt da her yıl yetenek taraması yaparak çok sayıda Siirtli çocuğu altyapıya kazandırdıklarını söyledi.

Kırsaldaki çocuklara ulaştıklarını anlatan Kurt, şöyle konuştu:

"4 yıl önce yetenek taraması yaptık, en iyi çocukları seçtik. 12-17 yaş arası 6 grupta 25'er kişi var. Her sene de başarılı olanları kulüplere gönderiyoruz. Sadece çocuklara futbol öğretmiyoruz, eğitim ve okuldaki ders takiplerini de yapıyoruz. Özellikle bölge karmasına seçilip, göz dolduran çocuklarımızın yeteneklerini keyfediyoruz. Siirt'te çok büyük cevherler var. Türk futboluna, milli takıma oyuncu kazandıracak kapasitedeki çocukları belirliyoruz."

Genç yeteneklerden Veli Kayaalp, U14 milli takıma seçilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"Geçen yıl Antalya'da milli takım tesislerinde bölge karmaları maçlarında beni beğendiler." diyen Kayaalp, " Futbolu çok seviyorum. Dört büyük takımdan birinde oynamayı hedefliyorum." ifadesini kullandı.

13 yaşındaki Ömer Esen de 2 yıl önce yapılan seçmelerde altyapıya girdiğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Özbekistan'da Taşkent Havalimanı 2023'te 10 milyon yolcuyu ağırladı

2024-01-03 16:27 - Çevre-Hayat

İsrail, Araplar ile Doğu Kudüs'teki Filistinlileri, Batı Şeria'ya sürmeye hazırlanıyor

2024-01-04 18:18 - Dünya

SpaceX, Elon Musk'u eleştiren çalışanlarını kovmakla suçlandı

2024-01-04 11:02 - Dünya

İsrailli hak örgütü: 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 242 yerleşimci şiddeti belgelendi

2024-01-03 19:02 - Dünya

Yurt dışında yerleşiklerin portföy girişi 9. haftaya taşındı

2024-01-05 16:27 - Ekonomi

İsrail ordusunun Beyt Lahiya'nın bazı bölgelerinden çekilmesiyle bıraktığı yıkım ortaya çıktı

2023-12-31 15:27 - Dünya

Yüzme milli takım seçmeleri Edirne'de başladı

2024-01-05 21:17 - Spor

Savunma ve havacılıkta 2023'e 10 milyar doları aşan yeni iş sığdırıldı

2024-01-05 23:57 - Ekonomi

Macahel'in zirvesinden getirdiği kayalarla yaptığı değirmenler talep görüyor

2024-01-04 14:47 - Çevre-Hayat

Dünyanın önde gelen futbol kulüpleri geçen yıl borsalarda istenileni veremedi

2024-01-06 13:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

23:12 - Spor

AZ Alkmaar teknik direktörü Maarten Martens: Yarın daha iyi bir Galatasaray bekleyeceğim

22:12 - Spor

Günün Manşetleri

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset