?>

Sıcaktan bunalanların tercihi Van Gölü sahilleri

Sahilleri ve mavi bayraklı plajıyla bölgenin en önemli turizm değerlerinden biri olan Van Gölü sıcaktan bunalan vatandaşın akınına uğruyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Van

Masmavi suları, eşsiz koyları ve mavi bayraklı plajıyla bölgenin en önemli değerlerinden biri olan Van Gölü, bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Son yıllarda huzur ve güven ortamının sağlandığı Van'da, turizm sektörü de en hareketli dönemlerini yaşıyor.

Binlerce İranlı turistin yanı sıra çevredeki sıcak illerden Van'a gelen turistler, Van Gölü sahillerinde de büyük yoğunluk oluşturuyor.

Tuşba ilçesindeki Türkiye'nin iç sulardaki tek mavi bayraklı plajı, Edremit ilçesindeki sahil kordonu ve halk plajına akın eden yüzlerce ziyaretçi, hem gölde serinlemenin hem de akşam saatlerinde gün batımını izlemenin keyfini çıkarıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektöründeki hareketliliğin sevindirici olduğunu söyledi.

Turizmle ilgili yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını anlatan Aktuğ, kentteki bütün otellerin, öğretmen evlerinin ve misafirhanelerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını, uçakların dolu geldiğini söyledi.

Bu canlılığın kentin ekonomisine de olumlu katkı sunduğunu aktaran Aktuğ, şunları kaydetti:

"Van Gölü sahilleri de en hareketli dönemini yaşıyor. Van'da güvenlikle ilgili bir endişemiz yok. Turizmde en önemli faktör güvenlik faktörüdür. Tüm dünyada da bu böyledir. Çok şükür memleketimizde huzur ve güven ortamı var. İç turizmdeki hareketlilik de bundan kaynaklanıyor. Plajlarımız dolu. Gelen insanlar da memnun ayrılıyor. Özellikle Van Gölü'nde plaj sayısının artırılmasıyla ilgili yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Turizmdeki bu canlılığı fırsata çevirmeliyiz. Konaklama ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kurumlarla iş birliği içerisindeyiz."

Plajlarda serinleyen tatilciler de, Van Gölü'nün tatil bölgelerini aratmayan sahilleri ve serin sularında yüzmekten ayrı bir keyif aldıklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fahrettin Altun’dan G20 Zirvesi paylaşımı

2019-06-29 13:10 - Dünya

Gözlerini ve yüzünü kaybetti, gülüşünü kaybetmedi

2019-07-02 19:22 - Gündem

Erol Can Çinko Gaziantep Basketbol’da

2019-06-30 21:32 - Spor

'Türkiye'den Arnavutluk ve Kosova için ortak bir politika talebimiz var'

2019-06-27 15:17 - Dünya

Hong Kong'da protestolar Çin'e katılımın yıl dönümünde de sürdü

2019-07-01 15:12 - Dünya

Süleyman Atlı'dan bronz madalya

2019-06-26 23:42 - Spor

Türkiye'den BM'deki YPG/PKK skandalına kınama

2019-07-02 15:17 - Siyaset

Bir yılda iki elektrikli araç

2019-07-01 15:17 - Ekonomi

Altın Fiyatları (2 Temmuz 2019) Çeyrek Altın,Gram Altın, Tam Altın Fiyatları

2019-07-02 17:12 - Ekonomi

İngiliz ana muhalefet liderinden hükümete Suudi Arabistan çağrısı

2019-06-26 21:17 - Dünya

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor