?>

Siber Güvenlik Başkanlığı, siber teknolojilerin milli dönüşümünde de görev alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Siber Güvenlik Başkanlığının her türlü siber riski ortadan kaldırmaya yönelik sorumluluk üstlenmesinin yanı sıra bu alandaki yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesinde de rol alacağını bildirdi.

Teknoloji - 1 ay önce

Ankara

Bakan Kacır, AA muhabirine, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Siber Güvenlik Başkanlığına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kurumun, siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirleyeceğini, siber güvenlik ekosistemine yönelik yerli ve milli ürünler ile teknolojilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağını, yerli girişimcilerin dünya pazarında rekabetçi konuma gelmesi için çaba harcayacağını vurgulayan Kacır, AR-GE ve teknoloji transferinin de Başkanlığın faaliyet alanları arasında bulunduğunu söyledi.

Kacır, siber güvenliğin öneminin giderek arttığına dikkati çekerek, günlük yaşamda kullanılan tüm cihazlardan kritik tüm altyapılara kadar söz konusu alanların güçlü bir koordinasyonla yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Siber Güvenlik Başkanlığının doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı kurulmasının bu anlamda önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kacır, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin halihazırda farklı kamu kurumları nezdinde sürdürülen siber güvenlik çalışmalarının tek bir kurumun çatısı altında koordine edilecek olmasını çok anlamlı ve değerli görüyorum. Biz de Bakanlık olarak Türkiye'de teknoloji geliştirmeden, teknoloji girişimciliğinden sorumlu, yine bilimsel araştırmaları özellikle TÜBİTAK eliyle destekleyen bir Bakanlığız ve Siber Güvenlik Başkanlığının en önemli paydaşlarından da birisi olacağımızı değerlendiriyorum."

"Yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz"

Kacır, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Başkanlığın ana hedefleri ve çalışma alanlarının ortaya konulduğunu, gelecek dönemde kanun çalışmalarıyla da buraya birtakım yetkilerin verilmesinin faydalı olacağını bildirdi.

Türkiye'nin havada, karada, denizde ve uzayda kendisine yönelebilecek her türlü riski bertaraf etme zorunluluğu olduğunu belirten Kacır, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki siber güvenlik alanındaki her türlü riski ortadan kaldırmaya yönelik Siber Güvenlik Başkanlığı çok önemli bir sorumluluk üstlenecek. Biz de önümüzdeki dönemde özellikle endüstriyel ürünlerin siber güvenlik standartlarıyla ilgili, uluslararası standartları da yakından takip ederek yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Artık kullandığımız tüm eşyalar birbiriyle bağlantılı cihazlar. Dolayısıyla tüm bu cihazların üretim ya da ithalat süreçlerinde daha ileri düzeyde siber güvenlik kriterlerinin icrası, insanımızın günlük yaşamını güvenli şekilde sürdürülebilmesi için çok önemli. Biz de Bakanlık olarak tüm bu alanlarda özellikle AB Siber Güvenlik Yasası'nda ortaya konulan perspektifi de dikkate alarak daha güçlü tedbirlerin alınmasına önemli katkılar sunacağız. Türkiye, devletimizin güçlü iradesiyle havada, karada, denizde, uzayda olduğu gibi siber dünyada da vatandaşımızın, insanımızın, milletimizin huzuru, istikbali ve güvenliği için alması gereken tüm tedbirleri en etkin şekilde alacaktır. Biz hiçbir alanda milletimizin hiçbir ferdinin risk altında olmayacağı bir Türkiye'yi inşa ediyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Suriye’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-07 08:32 - Özel Haber

Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın ana ticaret ortaklarından biri olmaya devam edecek

2025-01-06 01:15 - Özel Haber

Rusya: Türkiye, ana ticaret ortaklarımızdan

2025-01-04 00:26 - Özel Haber

Emtia piyasası sert bir yılı geride bıraktı

2025-01-03 16:19 - Ekonomi

Çin, Rusya pazarında Türk mandalinasının yerini alamaz

2025-01-06 17:58 - Özel Haber

Kenan Yıldız'ın golü İtalya Süper Kupası yarı finalinde Juventus'a yetmedi

2025-01-04 00:22 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan'ın ‘Ukrayna’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-02 23:23 - Özel Haber

Suriye'de kadınlar, yeni hükümette aktif rol almak için çalışmalarını sürdürüyor

2025-01-09 00:12 - Dünya

İçişleri Bakanlığının 2025 Valiler Buluşması programı sona erdi

2025-01-09 00:22 - Gündem

Sanatçı Ferdi Tayfur, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti

2025-01-02 20:53 - Magazin

İlgili Haberler

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na başvurular sürüyor

16:52 - Teknoloji

Sosyal medyada sigarayı özendiren içerikler "duman dedektörü"yle izlenecek

13:18 - Teknoloji

ASELSAN'dan 75 milyon 50 bin avroluk sözleşme

12:27 - Teknoloji

Turkcell, 5G ve fiber altyapı ihalelerine hazır

12:23 - Teknoloji

Türk bilim kadını Akıncı, İtalya'da deprem tehlikesine dair çalışmalarıyla dikkati çekiyor

11:38 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Ege ve Marmara'da 8 ilçede deniz suyunda çekilme gözlendi

23:13 - Gündem

BDDK'den bağımsız denetime tabi şirketlere kredi düzenlemesi

23:08 - Ekonomi

Samsun'un 6 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

22:57 - Eğitim

ABD'nin eski hazine bakanları, Trump yönetiminin mali eylemlerine karşı uyardı

22:52 - Ekonomi

Gazze hükümet: Uluslararası toplum ateşkesin insani protokolünün uygulanması için baskı yapmalı

22:47 - Dünya