?>

Seyrantepe ve Sultanbeyli hastanelerinde sona doğru

TOKİ Başkanı Turan ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul Seyrantepe ve Sultanbeyli'de yapımı tamamlanma aşamasına gelen devlet hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Sağlık - 7 yıl önce

İSTANBUL

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Seyrantepe ve Sultanbeyli'de yapımı tamamlanma aşamasına gelen devlet hastanelerinde incelemelerde bulundu.

TOKİ açıklamasına göre, TOKİ Başkanı Turan ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, ilk olarak İstanbul Seyrantepe'de yapımı hızla devam eden 600 yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulundu.

Turan, burada yaptığı konuşmada, Seyrantepe'de devam eden hastane inşaatının toplam kapalı alanının 176 bin 596 metrekare olduğu bilgisini paylaştı. Hastaneye 91 bin 140 metrekarelik arazi ayrıldığını bildiren Turan, şunları kaydetti:

"4 ana bloktan oluşan hastanenin 1 bağlantı bloku bulunuyor. Modern tıp cihazlarıyla donatılacak hastanede A blok 19, B blok 10, C blok 12, D blok ise 4 kattan oluşuyor. Hastane içerisinde 163 poliklinik, 600 yatak ve 80 yoğun bakım ünitesi bulunacak. Seyrantepe hastanemizin içerisinde 44 acil servis, 24 ameliyathane ve 904 araçlık kapalı otopark olacak."

Hastanenin tam kapasite ile çalışmaya başladığında Anadolu'dan gelecek çok sayıda hastaya da hizmet vereceğini ifade eden Turan, "Yeni hastanemiz havalandırma, ısıtması ve tesisatı ile Avrupa'daki en modern hastanelerle yarışacak nitelikte olacak" değerlendirmesini yaptı.

Sultanbeyli devlet hastanesinde inceleme

Seyrantepe hastanesini inceleyen Turan ve Memişoğlu ardından 400 yataklı Sultanbeyli devlet hastanesini inceledi. İkiliye burada Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de eşlik etti.

TOKİ Başkanı Turan, Sultanbeyli'nin "en büyük" sağlık yatırımı olan 400 yataklı devlet hastanesinin kısa zaman sonra hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti. Turan, hastanenin iç bölmelerinde işlemleri bitirmek üzere olduklarını belirterek, çevre düzenlemesini de hızla tamamlayıp hastaneyi hizmete açacaklarını dile getirdi.

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi sınırlarında bulunan hastanenin oturum alanının 11 bin 82 metrekare olacak şekilde tasarlandığı ifade eden Turan, şu açıklamalarda bulundu:

"Hastanemizin toplam kapalı alanı 68 bin 848 metrekare. Hastaneye ayrılan 52 bin 418 metrekarelik arazide yapılan çevre düzenlemesiyle hastaların ve hasta yakınlarının rahat edebileceği ortamlar oluşacak.

Hastane inşaatı 17 bloktan oluşuyor. Hasta yatak odaları tek kişilik ve çift kişilik olmak üzere tasarlandı. Biri lokal ameliyathane olmak üzere toplam 11 ameliyathaneye sahip hastanemizde ayrıca 55 hastanın aynı anda tedavi görebileceği biçimde yoğun bakım üniteleri mevcut olacak."

Muhabir: Hüseyin Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejimi 8 ayda 4 binden fazla varil bombası kullandı

2017-09-12 22:52 - Dünya

Şehit çocukları için 'Emanetiniz emanetimizdir' kampanyası

2017-09-15 20:37 - Gündem

Şehit Eren Bülbül'ün okulunda hüzün hakim

2017-09-18 17:22 - Gündem

Meydan İstanbul 5M Migros mağazası açıldı

2017-09-18 20:00 - Ekonomi

“Duygusal bağ kuran araç“ DV S Angel, Frankfurt'ta görücüye çıktı

2017-09-18 15:22 - Ekonomi

'Belediyelerimiz heykelimi değil hizmete yönelik eserler diksin'

2017-09-13 15:37 - Gündem

Arakan'da sistematik kundaklamalar uyduyla görüntülendi

2017-09-15 03:27 - Dünya

Cezaevlerinde 'arabulucu-uzlaştırmacı' düzenlemesi

2017-09-13 16:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kofi Annan ile 'Arakan'ı görüştü

2017-09-16 23:36 - Genel

Ekong: 'Galatasaray maçını sabırsızlıkla bekliyorum'

2017-09-17 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye'de çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarısı yüzde 70'in üzerinde

12:38 - Sağlık

Epilepsi hastası depremzede minik Asiye, "beslenme tüpü"yle artık gıdasını güvenle alıyor

12:12 - Sağlık

Kanser tedavisi gören çocuklar umutla iyileşecekleri günü bekliyor

12:03 - Sağlık

Çocukluk çağı kanserlerinde kök hücre nakliyle tedavide başarı oranı artıyor

11:43 - Sağlık

Erkeklerde kanser ve kısırlık riskine karşı sperm dondurma yöntemi

11:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor