?>

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor

Sakarya'da 4 kuaför işletmesi tarafından ücretsiz yapılan tıraş ve kişisel bakım uygulamasından engellilerin yanı sıra ihtiyaç sahipleri de yararlanabiliyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Sakarya

Sakarya'da hayata geçirilen "Sevgi Makası" projesiyle engelli bireylerin saç tıraşı ve bakımları ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği (SAKENDER) iş birliğiyle engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve onlara destek olmak amacıyla "Sevgi Makası" projesi hazırlandı.

Projeye dahil olan 4 kuaför, dükkanlarını her ayın belirli günü engelli bireylere ayırıyor. Gün boyunca buraya gelen engelliler, saç tıraşı ve kişisel bakımlarını ücretsiz yaptırıyor.

Uygulamadan dernek aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahipleri de faydalanabiliyor.

"Tüm kuaförlerin destek vermesini istiyoruz"

Odanın eğitim müdürü Semih Ertürk, AA muhabirine, herkesin engelli adayı olduğunu, bu şiarla her ayın bir gününü onlara ayırdıklarını söyledi.

Tüm engellilerin bakımlarını ücretsiz karşıladıklarını anlatan Ertürk, "Yetersiz kaldığımızda diğer berber arkadaşlarımız bize destek veriyor. Aynı zamanda dernek olarak iletişime geçen ve bize yardımcı olan SAKENDER'e teşekkür ederim. Derneğin ilgisi sayesinde bu etkinliğimiz 'Sevgi Makası' haline dönüştü." dedi.

Onların gözlerindeki mutluluğunun sevinçleri olduğunu dile getiren Ertürk, "Kazanacağımız ücretten daha çok onların sevgisi bizim için daha önemli. Bundan dolayı SAKENDER dernek başkanına ve bize bu konuda yardımcı olan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'na teşekkür ederim. Bunun Türkiye çapında yayılmasını ve bütün kuaför ve berberlerin 'Sevgi Makası' projemize el atmasını, destek vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertürk, ailelerin de bu konuda çok mutlu olduğunu belirterek, "Özellikle ihtiyaç sahiplerine destek veriyoruz. İhtiyaç sahibi aileler çekiniyor, evlatlarını kuaföre götürmekte problem yaşıyorlar, biz bunların hepsini projeyle aşıyoruz. Kendilerinin mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Çocukları burada güzel hizmet alıyor. Sadece bir saçı kesmek değil, aynı zamanda onlarla o yaşantıyı paylaşmak adına bu mutluluğu biz de yaşıyoruz." diye konuştu.

"Amacımız, engellilerimizi sosyal hayata katabilmek"

SAKENDER Başkanı Aslı Çam da dernek olarak engellilere yönelik çeşitli projeler yaptıklarını, bunlardan birinin de "Sevgi Makası" olduğunu söyledi.

Odanın desteğiyle yardım yapan kuaför sayısının her geçen gün arttığını bildiren Çam, şunları kaydetti:

"Birçok destek olan ve olmak isteyen kuaför ve berber arkadaşımız var. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim. 'Sevgi Makası' bizim için özel proje. Kuaförler ve berberlerimiz engellilerimize ağabey-abla şefkatiyle yaklaşıyor. Maddi çıkar elde etmeden, hiçbir şekilde bizi geriye çevirmeden yardımcı oluyorlar. Hatta daha çok onlar talepte bulunuyor. Amacımız, engellilerimizi tüm platformlarda sosyal hayata katabilmek. Bunu da başarabiliyoruz, aileler bu anlamda çok mutlular."

Kadın kuaförü Ertan Kılıç ise engellilerin saç kesimlerini ve kişisel bakımlarını yaptıklarını belirterek, "Keşke daha fazla yapabilsek. Mümkün olduğunca onlarla vakit geçiriyoruz, sohbet ediyoruz, mutlu oluyoruz. Bütün kuaför arkadaşlarımı da böyle bir uygulama yapmaya davet ediyorum." dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden engelli annesi Hatice Kabasakaloğlu da projeden çok memnun olduklarını, çocukları sevinince kendilerinin de mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinin yatırıldığını duyurdu

2022-06-09 11:06 - Gündem

Japonya ve Çin Savunma Bakanları, 3 yıl sonra Singapur'da buluşacak

2022-06-09 09:58 - Dünya

Bocce ile 6 ay önce tanışan ortaokul öğrencileri, Türkiye şampiyonu oldu

2022-06-05 12:03 - Çevre-Hayat

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor

2022-06-12 11:58 - Çevre-Hayat

Bangladeş'te kimyasal dolu konteyner deposundaki patlamada 49 kişi öldü

2022-06-05 14:20 - Dünya

AFAD'ın merkez teşkilatı yeniden yapılandırıldı

2022-06-09 09:45 - Gündem

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 5. yılında kabri başında anıldı

2022-06-09 13:06 - Gündem

ABD Başkanı Biden'dan 2021'deki kongre baskınına ilişkin açıklama

2022-06-10 22:35 - Dünya

Almanya, G7 Liderler Zirvesi’nden dolayı geçici olarak sınırlarda kontrol yapacak

2022-06-11 16:20 - Dünya

İlçenin 'özel milli güreşçileri' başarılarıyla seslerini dünyaya duyurdu

2022-06-05 13:06 - Spor

İlgili Haberler

İklim değişikliği Grönland Buz Tabakası üzerindeki çatlakları hızlandırıyor

21:20 - Çevre-Hayat

Adana'da mandalina hasadı devam ediyor

18:22 - Çevre-Hayat

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, depremzede kadını yeni evinde ziyaret etti

17:43 - Çevre-Hayat

Ayrık omurga hastalığıyla mücadele eden Yusuf Efe, milli takıma seçildi

17:37 - Çevre-Hayat

KADEM'in Kadın Destek Merkezlerinden hizmet alanların sayısı 10 bini aştı

15:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ayçiçeğinin köy bazlı verim sigortası kapsamına alınması çiftçiyi kuraklık riskine karşı koruyacak

10:22 - Ekonomi

Ankara'da inşaat alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

10:17 - Asayiş

Bolu Dağı'nda kar ve sis etkili oldu

10:13 - Çevre & Seyahat

İzmir merkezli FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda 7 şüpheli yakalandı

10:13 - Asayiş

Güney ve Doğu Afrikalı liderler, Kongo Demokratik Cumhuriyeti gündemiyle toplanacak

10:07 - Dünya