?>

Seracılığın yeni gözdesi Söğüt

Burdur’un Çavdır ilçesi Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, son 10 yıldan bu yana artan seracılık faaliyetleri nedeniyle Beldenin göç veren değil göç alan konuma geldiğini söyledi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Son 10 yıldan bu yana seracılık faaliyetleri artan Burdur’un Çavdır ilçesine bağlı Söğüt Beldesi, üretilen domatesin ülke genelinde rağbet görmesi sonucu göç veren bir belde konumundan göç alan konuma geldi. Önceki yıllarda tarım alanlarında ağırlıklı olarak hububat tarımından dekardan İki bin TL kazanan söğüt halkı artık serada dekardan 25 bin TL para kazanmaya başladı. 3 bin nüfuslu Söğüt Kasabası, yayla seracılığında marka olma yolunda ilerliyor. Antalya’nın Kumluca ilçesi başta olmak üzere başka yerlerde üretim yapan Söğütlü seracılar, 10 yıldan beri seracılığı Söğüt’e taşıdı.

Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, domatesin ulaşım sırasındaki dayanıklılığı ve raf ömrünün fazla olması sebebiyle İstanbul ve Ankara’daki tüccarlar tarafından tercih edildiğini söyledi. Başkan Yavuz, 2015 yılında 70-75 bin ton olan domates üretiminin bu yıl 100 bin ton civarlarına çıkmasını beklediklerini kaydetti. Burdur ilinde tek ruhsatlı halin Söğüt’te bulunduğunu belirten Başkan Yavuz, “3 Bin nüfuslu Kasabamızda 25 tane ruhsatlı hal dükkanı bulunuyor 7 yıl önce 10 tane hal dükkanı kurmuştuk beldede seracılık artınca 15 tane daha hal yaptık. Üretim çok hızlı tüccarlar domatesi işlemekte zorluk çekiyor’’ dedi.

“1 Dekar alan dahi söğütte boş bırakılmıyor” Söğütte bulunan 66 bin dekar alandan 4 bin dekarında domates yetiştiriciliği yapıldığını hatırlatan Yavuz, “bu yıl 8 bin dekar alanda biber 5 bin dekar alanda ıspanak ve diğer tarım alanlarında ise A dan Z ye sebze üretimi yapılıyor. Söğütte bir dekar alan boş bırakılmıyor.” dedi. Yayla seracılığında marka kasabası haline geldiklerini kaydeden Başkan Yavuz, domatesin tescillenmesi için Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’na başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehid Erkan Pala’nın evinde

2016-09-14 01:00 - Özel Haber

'Milletimiz tarihimizden aldığı güçle emin adımlarla ilerlemekte'

2016-09-11 15:37 - Gündem

Emre Aydın üçüncü düğününü İstanbul’da yaptı

2016-09-12 17:52 - Magazin

Acun ve Şeyma Subaşı’dan ilk aile fotoğrafı

2016-09-13 12:12 - Magazin

İşte Tarık Akan'ın gerçek ismi

2016-09-16 13:52 - Magazin

Milyonlarca hacı adayı Arafat Vakfesi'nde duaya durdu

2016-09-11 18:47 - Dünya

'Kürt kardeşlerimiz elinin tersiyle bu hainleri itiyor'

2016-09-13 18:17 - Siyaset

Down kafede hem çalışıp hem eğitim görecekler

2016-09-11 18:24 - Genel

Dev derbinin galibi Manchester City

2016-09-10 21:22 - Spor

Manisa Akhisar'da orta şiddetli deprem

2016-09-12 15:07 - Gündem

İlgili Haberler

Petrol hakkına müteallik karar

08:43 - Ekonomi

Fed politika faizini 25 baz puan indirdi

22:57 - Ekonomi

Fransa'da "kapanmayı" önleyecek özel bütçe tasarısı parlamentodan geçti

21:07 - Ekonomi

Türkiye'nin 2025'te dünyanın farklı yerlerinden büyük ölçekli yatırım çekmesi bekleniyor

19:07 - Ekonomi

TMO'dan çeltik ve pirinç ürünlerindeki spekülatif hareketlere ilişkin açıklama

18:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın ikas Eyüpspor'a konuk olacak

09:08 - Spor

Petrol hakkına müteallik karar

08:43 - Ekonomi

İsrail ordusu, Yemen'deki Husilere karşı hava saldırıları düzenlediğini duyurdu

08:27 - Dünya

Şili Devlet Başkanı Boric: Netanyahu savaş suçlusu

08:22 - Dünya

İstiklal Harbinde Kırım Tatarları -Rıdvan Aras yazdı-

08:02 - En Son Yazılar