?>

"Senin gücün İslam’ın izlerini silmeye yetmez"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Zelanda’da katliam yapan saldırgana tepki göstererek, “Senin gücün İslam’ın izlerini silmeye yetmez. İstanbul Sultan Fatih Hazretlerinin Fethi’nin bize mirasıdır” dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Zelanda’da katliam yapan saldırgana tepki göstererek, “Senin gücün İslam’ın izlerini silmeye yetmez. İstanbul Sultan Fatih Hazretlerinin Fethi’nin bize mirasıdır” dedi.

Avcılar’da Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşlar Yeşilkent Mahallesi’nde düzenlenen AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy’un proje tanıtım programında bir araya geldi.

Programa, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Ulusoy, Yeşilkent Mahallesi’ndeki İmar Sorunu’nun çözümü başta olmak üzere birçok projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Programda bir konuşma yapan Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avcılar’daki mitinginde yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak, “İmar’ın sözünü aldık. İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasındaki müjdem hızlı bir şekilde çözülecek dedi mi dedi.

Daha başkan olmadan dün büyükşehir belediyemize gittim. Hiç kimse haksızlığa uğramıyor hiçbir kardeşimin kılı dahi incinmiyor. Hiçbir kardeşim hiçbir mağduriyete uğramıyor. Ne Yeşilkent’te ne de Tahtakale’de. Ananızın ak sütü gibi helal olsun.

Dişinizden tırnağınızdan artırdınız. Başlarınızı sokacak yuvalar yaptırdınız. 5 daireniz mi var 5’i de sizin 6 daireniz var 6’sı da sizin” dedi.

Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, Avcılar’daki projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da takip edileceğini ifade etti.

Kurtulmuş imar sorunu ile ilgili de konuşarak, “Hiçbir kayba uğramadan buradaki kardeşlerimiz sahip oldukları mülklerini inşallah geri dönüşüm vasıtası ile yeniden sürdürebilecek, imar sorunları halledilecek ve çocuklarınıza torunlarınıza inşallah imar sorunları halledilmiş yerler bırakacaksınız” diye konuştu.

“SENİN GÜCÜN İSLAM’IN İZLERİNİ SİLMEYE YETMEZ”

Kurtulmuş konuşmasının devamında sabah saatlerinde Yeni Zelanda’da camilerdeki vatandaşlara yönelik saldırılara değinerek, “Yeni Zelanda’dan gelen haberle derinden sarsıldık.

Müslümanlar Cuma namazına hazırlanırken faşist bir cani öyle anlaşılıyor ki kafasına koyduğu bir kamera ile bir atari oyunu oynar gibi camiye girerek tek tek bütün Müslümanların üzerine kurşun yağdırıyor gördünüz. 49 kardeşimiz şehit oldu.

Ayrıca bazı arabaların altına el yapımı bombalar koydukları da anlaşıldı. Bu adam bu cinayetleri bu katliamları yapmadan 70 küsur sayfalık bir manifesto yayınlamış. O manifesto da çok şey söylüyor. Dünyanın birçok tarafına fiili bir şekilde sözlü saldırılarda bulunuyor.

Ama diyor ki, ’Türkler boğazın Asya yakasında Doğu yakasında oturabilir güvenlik içerisinde olabilirler. Ama boğazın Batı yakasına geçemezler eğer oralarda olmaya devam ederlerse Türkleri oralardan çıkarmayı biliriz’ diyor. ‘Geleceğiz bir gün Ayasofya minarelerini yıkacağız.

Tarihi Yarımada’daki Süleymaniye gibi camileri yerle bir edip İslam’ın izlerini sileceğiz’ diyor. Bir kere şu hastalıklı zihniyete bakar mısınız? Senin gücün İslam’ın izlerini silmeye yetmez. İstanbul Sultan Fatih Hazretlerinin Fethi’nin bize mirasıdır.

Dün vardık bugün varız kıyamete kadar da Allah’ın izni ile var olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kolombiya'da uçak düştü: en az 12 ölü

2019-03-10 06:02 - Dünya

'Bu seçimde oy artırmak için değil kazanmak için çalışıyoruz'

2019-03-10 11:32 - Siyaset

Venezuela'da elektrik kesintisi nedeniyle hayat durdu

2019-03-11 12:02 - Genel

FETÖ'nün 'aktif' yapılanmasına yönelik soruşturma: 50 tutuklama

2019-03-09 19:07 - Asayiş

Boeing'den '737 Max tavsiyesi'

2019-03-14 03:32 - Dünya

Kolombiya’da uçak düştü:12 kişi hayatını kaybetti

2019-03-10 03:03 - Gündem

Kitapların taşınması için insan zinciri oluşturuldu

2019-03-13 01:07 - Gündem

'HDP'ye verilecek her oy PKK'ya verilmiş demektir'

2019-03-10 18:32 - Siyaset

"Finansal tehditler, 2018'de bireysel kullanıcılara soluk aldırmadı"

2019-03-12 16:03 - Genel

“Yılın Öğretmeni Ödülü“ Türkiye'ye geldi

2019-03-14 14:47 - Eğitim

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya