?>

'Şehitlere borç Demirtaş'ı çıkarmak isteyenlerle ödenmez'

İçişleri Bakanı Soylu, "Şehitlere olan borç, Demirtaş'ı hapishanede ziyaret edenlerle ödenmez, onu cezaevinden çıkarmak isteyenlerle ödenmez, Afrin komutanının apoletlerini sökmek isteyenlerle ödenmez." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Beyoğlu Hasköy'de düzenlenen mitingde konuştu.

Soylu, güçlü bir Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek için kalan üç günde çok çalışılmasını istedi.

Alandakilerden 24 Haziran seçimleri için güçlü bir destek istediğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"İşlerimizi yarım bırakalım mı? PKK’nın belini kırdık. Şimdi dağlarda sıçan gibi kaçıyorlar. Yarım bırakalım mı? Siz daha terör konusunda işin fragmanını gördünüz. 24 Haziran'dan sonra neler neler yapacağız göreceksiniz. İslam’ı, Müslümanlığı istismar eden DEAŞ’la mücadeleyi yarım bırakalım mı? Ülkemizi ABD’ye peşkeş çeken, irin akıtan FETÖ ile mücadeleyi yarım bırakalım mı? DHKP/C ile mücadelemizi yarım bırakalım mı? Bir terör daha var, uyuşturucu. Avusturya’da, Belçika’da, Hollanda’da üretiliyor. Uyuşturucu ile mücadeleyi yarım bırakalım mı? Ben 'Okulların önünde uyuşturucu satanların bacaklarını kırın' dediğimde bana demediklerini bırakmadılar. Buradan size söz veriyorum. Terörün belini nasıl kırmışsak, eğer bu uyuşturucu satıcılarının belini kırmazsak namerdiz. Hiç merak etmeyin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan Millet Bahçesi'ne değinen Soylu, "Gezi olayları zamanında 3 tane ağaç için 'Tayyip Erdoğan'ı yurda sokmayacağız' diyenler nerede, sesleri çıkıyor mu? Bu Millet Bahçesi, Gezicilere kapak olsun." dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın büyük devrimci olduğunu dile getirerek, "Sağlıkta, ulaşımda, havayolunu halkın yolu yapıp devrim yaptı mı? Barajlarda, şehir hastanelerinde devrim yaptı mı? 500 bin öğretmen vardı bu ülkede 400 bin daha öğretmen alıp devrim yaptı mı? Savunma sanayisinde devrim yaptı mı? En önemli devrimi nerede yaptı biliyor musunuz? 2002'de bizim insanımız bu ülkede 'dindarım' diyemiyordu. Anneler evlatlarının yemin törenine gitmeye korkuyordu, hatırlıyor musunuz? Bu Tayyip Erdoğan güzel adam. Askerde yemek duasına oturup 'tanrımıza hamdolsun' derdik. Tayyip Erdoğan bir talimat verdi 'Tanrımıza hamdolsun, Allahımıza hamdolsun' oldu. Şimdi Alevi 'Ben Aleviyim' diyebiliyor. Kürt, 'Ben Kürdüm' diyebiliyor. Türkiye'yi bu meseleler üzerinden o kadar yordular ki. Tayyip Erdoğan öyle bir devrimci adam ki bu sorunları kaldırdı." ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin namusuna, ay yıldızlı bayrağına göz dikenlere karşı gencecik insanların canlarını feda edip şehit olanlara karşı borçlu olduklarını söyleyen Soylu, "Şehitlere olan o borç, Demirtaş'ı hapishanede ziyaret edenlerle ödenmez, onu cezaevinden çıkarmak isteyenlerle ödenmez, Afrin komutanının apoletlerini sökmek isteyenlerle ödenmez. Kandil'e girilmesin diyenler bilsin ki ay yıldızlı bayrak Kandil'e dikilecek. Ok yaydan çıktı." diye konuştu.

Bakan Soylu, makamların gelip geçici olduğunu, bu dünyanın da geçici olduğunu vurgulayarak, hakkın, hukukun, Anadolu değerlerinin dünyaya yansıtılması için güçlü olmak zorunda olduklarını kaydetti.

Muhabir: Mücahit Türetken

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borç yapılandırmasında 'bayramlık' fırsat

2018-06-14 14:11 - Ekonomi

Sigara için her yıl cepten 85 milyar lira çıkıyor

2018-06-20 17:26 - Sağlık

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Siyasette ortak paydayı oluşturma çabasını gösterdik

2018-06-19 07:01 - Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Suruç saldırısı açıklaması

2018-06-15 00:12 - Genel

Karaman’da katkı maddesi içen 22 küçükbaş hayvan telef oldu

2018-06-15 02:32 - Asayiş

Lübnan Müftüsünden Filistinlilere destek mesajı

2018-06-15 15:02 - Dünya

ABD'nin Afrika'daki ekonomik ve askeri varlığı

2018-06-15 12:22 - Dünya

Dünya Kupası heyecanı BiP'te

2018-06-15 17:28 - Medya

Bayramda saldırı hazırlığında olan PKK'lı 5 terörist yakalandı

2018-06-15 07:02 - Gündem

'Çocukların eline silah verenler Kürtlerin dostu değildir'

2018-06-19 02:42 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) Hiç kimsenin süreci zehirlememesi gerektiği kanaatindeyiz

23:27 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) TBMM, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözüm yeridir

17:50 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile tam üyelik hedefine odaklanan bir bakış açısıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

19:57 - Siyaset

AK Parti, emekli bayram ikramiyesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

18:52 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Lazkiye'deki olaylara ilişkin açıklama

18:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kar beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber

ABD'li Kongre üyelerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasına tepki

00:17 - Dünya