?>

Şehit aileleri bayramın ilk günü kabristanda dua okudu

Kurban Bayramı'nın ilk günü şehitliklerde duygu dolu anlar yaşandı, şehit aileleri, yakınlarının kabri başında dua etti.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Ankara/İstanbul/Kahramanmaraş

Cebeci Şehitliği'nde Kurban Bayramı nedeniyle ziyaretlerde yoğunluk yaşandı. Şehit aileleri, yakınlarının kabri başında Kur'an okudu, dua etti, hüzünlü anlar yaşandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2009'da oğlu Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek'i şehit veren Şuayip Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygulu olduklarını ancak yine de "Vatan sağ olsun" dediklerini söyledi.

Her bayram aynı hüznü yaşadıklarını belirten Akyürek, "Her bayram geliyoruz. Onlar bize geleceğine biz onlara geliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Oğlu Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'yı 2016'da Van Gürpınar'da şehit veren Sadık Kara da oğlunun, çatışmada nasıl hayatını kaybettiğini anlattı.

Her bayram oğlunun mezarı başına geldiklerini ve dua okuduklarını aktaran Kara, ellerinden başka bir şey gelmediğini ifade etti. Sadık Kara, şunları kaydetti:

"Allah'ın takdiri. Cenab-ı Allah'ım onun alnına da bunu yazmış. Ne yapalım, buna da şükür. Başka bir ölüm de olabilirdi ama ne mutlu, şehitlik her insana nasip olmaz. Peygamberimizden sonra geliyorlar, peygamberimizin komşusu."

Edirnekapı Şehitliği

İstanbul'da ise sabah erken saatlerde Edirnekapı Şehitliğine gelen şehit yakınları, kabirlerin başında dua etti.Şehitlerin mezarını temizleyip su döken ve çiçek bırakan aileler, kabirlerin başında Kur'an-ı Kerim okudu.Şehit annesi Aysel Gürel, her cuma günü olduğu gibi, her bayramda olduğu gibi oğlunun mezarını ziyaret ettiğini belirterek, "Bayramın üçüncü günü şehit olduğu için bizim çok zorumuza gidiyor bu bayramlar. Hiç bayram yapamıyoruz. Çok zor evlat acısı. Allah kimseye vermesin. Allah'ın takdiri, ne diyeceksin vatan sağ olsun. Devletimiz sağ olsun." ifadelerini kullandı.Oğlunun Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, sınır bölgesindeki terör saldırısında şehit olduğunu söyleyen Gürel, "'Bayrama izine geleceğim, sürpriz yapacağım.' diyordu. Geldi. Öyle de geldi böyle de geldi işte. Sözün bittiği yer. Kolumuz kanadımız kırık." dedi.Şehit annesi Ayşe Şentürk ise "Silivri'den geliyoruz. 20 yıl oldu oğlum şehit düşeli çatışmada. Tek bir oğlum vardı. Her bayram geliyorum sofrayı kurmadan. Biz bayram sofrası nedir bilemedik. Siirt'te şehit düştü. Hiçbir şeye benzemiyor evlat acısı. Bu çocuklar burada anası babası için değil, bütün devletimiz için yatıyor. Kıymetini bilsinler şehitlerimizin." diye konuştu.

"Ana kuzuları burada"

Şehit Teğmen Güven Köse'nin yakını Erdoğan Köse de terör örgütü PKK'nın ülkeden uzaklaştırılması dileğinde bulunduğunu vurgulayarak, "PKK'lıyım diyen, PKK'yı savunanın bu ülkede yeri yoktur. Vatan hainidir. Fettullah bir, PKK iki. Ana kuzuları burada. 20 yaşında 25 yaşında, birer fidan her biri. Okul okudu. Anası babası fakirdi, okuttu. Ülkeyi korumak için gönderdi, hainler çekti vurdu. Hala o hainlerin peşinden gidenler var. Desteklemesinler bunu rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da şehit aileleri, Kurban Bayramı'nın ilk gününde şehitliklere ziyarette bulundu.Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe gelen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.Evlatları ve yakınlarının mezarı başında bayram geçiren aileler, Türk bayraklarıyla donatılan mezarlardaki çiçekleri suladı, temizlik yaptı.Hüzünlü bayramın yaşandığı şehitlikte, yoldan geçen vatandaşların da şehitler için dua ettiği görüldü.Şehit uzman çavuş Gürcan Kepekçi'nin kayınvalidesi Hatice Akeniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buruk bir bayram geçirdiklerini, şehitlerini yalnız bırakmamak için mezarlığa geldiklerini belirtti.Acılarının, ilk gün gibi olduğunu ifade eden Akeniş, "Hem damadım hem de diğer şehitlerimizi ziyarete geldik. Ailecek her bayram ve aralarda şehidimize geliriz. Allah ülkemize zeval vermesin." dedi.Şehitliği ziyaret eden Zafer Kılıçoğlu ise canlarını bu vatan için feda eden şehitleri ziyaret etmemenin bir eksiklik olduğunu söyledi.Yakınlarını ziyarete geldiğini ifade eden Kılıçoğlu, "Vatanımızı koruyan askerlerimiz ve polislerimiz bizim evladımızdır. Bizler de zamanında vatani görevimizi yaptık. Vatan bir kutsal emanettir. Mezarlığa büyüklerimizi ziyarete geldikten sonra vatanımızı beklerken şehit olan asker ve polislerimize dua ettik." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kazan eski Başkonsolosu Turhan Dilmaç, TC Nur-Sultan Büyükelçiliği 1. Müsteşarı oldu

2020-07-26 05:33 - Özel Haber

Alfa Romeo Giulietta’da ödemeler 2021’de başlıyor

2020-07-25 13:24 - Genel

Rusya Komünist Partisi lideri Zyuganov: Türkiye'ye tatile gitmeyin!

2020-07-25 07:17 - Özel Haber

Moldova-Romanya sınırında bir Türk vatandaşı kaçak anabolik steroidlerle göz altına alındı

2020-07-29 07:08 - Özel Haber

CarrefourSA, Bodrum'daki ilk gurme marketini açtı

2020-07-27 18:16 - Genel

Hüseyin Altınalan'dan Türkiye - Azerbaycan ortak askeri tatbikat duyurusu

2020-07-29 07:37 - Özel Haber

Venezia Mega Outlet'ten “her bütçeye uygun bayram alışverişi“ imkanı

2020-07-28 14:04 - Genel

Amasya'daki Gökhöyük Tarım İşletmesinden jersey ırkı sığır atağı

2020-07-25 15:07 - Gündem

Ortahisar Ayasofya Camii restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı

2020-07-28 23:27 - Çevre-Hayat

YKS sonuçları açıklandı

2020-07-27 11:29 - Eğitim

İlgili Haberler

Batman'da 13 gündür hapşırma nöbeti geçiren kadın tedavi olmak istiyor

17:03 - Çevre-Hayat

Enkazdan kurtardığı köpeğiyle bisiklet turu yapıyor

14:58 - Çevre-Hayat

Müzelik eşyalarla dolu köy evinde geçmişin izlerini yaşatıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Oyuncu Türkan Şoray, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde mahkum kadınlarla buluştu

13:12 - Çevre-Hayat

"Diyar 2017" ismiyle tescillenen kapari Milli Çeşit Listesi'ne kaydedildi

12:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Biden, İsrail-İran gerilimi konusunda ulusal güvenlik ekibini topladı

20:38 - Dünya

Yafa'da düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi öldü

20:32 - Dünya

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını İsviçre devraldı

20:27 - Dünya

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Spor

BM, Lübnan'da yerinden edilmenin hızlı artışına karşı uyardı

20:08 - Dünya