?>

Şehidin planını çizdiği ev hayalini ailesi gerçekleştirdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2016'da şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat'ın ailesi, oğullarının hayali olan evi Amasya'daki köylerinde yaptırdı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Amasya

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2016'da düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 23 yaşında şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat'ın köyünde ev yaptırma hayalini, ailesi gerçekleştirdi.

Memleketi Amasya'nın Taşova ilçesi Karamuk köyüne ev yaptırmayı hayal eden İdris Bolat, şehit olmadan kısa süre önce bunun planını da çizdi. Baba Osman Bolat, bu plana uygun ev yaptırarak, şehit oğlunun hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Anne Hatice Bolat, yaptığı açıklamada, şehit oğlunun Karamuk köyünde büyüdüğünü söyledi.

Oğlunun hep çok sevdiği köyünde yaşamak istediğini belirten Bolat, yaptırdıkları evin bir odasında onun hatıralarını yaşattıklarını dile getirdi.

Oğlunun bekar olduğunu anlatan Bolat, şöyle konuştu:

"İdris, küçüklüğünden itibaren sessiz, efendi, dürüst bir çocuktu. Ailesine çok saygılı, akrabalarına çok düşkündü. Vatan sevgisinden dolayı bu mesleği seçti.

Masa başında oturmayı düşünmezdi hiç, gönüllü olarak özel harekat polisliğini seçti. Mesleğini çok seviyordu, en büyük aşkı vatandı onun. Ona ilk hedef vurmayı, boncuk tabancasından öğretmiştim.

Bu evin projesini kendi çizmişti, bu ev onun hayali. Biz de onun hayalini gerçekleştirdik."

"Şehit amcasının öcünü almak istiyordu"

Baba Osman Bolat ise oğlunun çizdiği ev planına tamamen sadık kaldıklarını ifade ederek, "Çok hayalimiz vardı. Onunla köye ev yaptıracaktık, hayvancılık yapacaktık ama olmadı." dedi.

Kardeşinin de şehit olduğunu belirten Bolat, "Allah devlete zeval vermesin, devletimize güveniyoruz. Allah, devlete, askerimize, polisimize güç versin. Devlet hep yanımızda, Vali, Emniyet Müdürü sürekli gelir, halimizi hatırımızı sorar.

Özel harekatçı olmasının en büyük sebebi, şehit amcasının öcünü almak istiyordu, 'Onun kanını yerde bırakmayacağım.' diyordu. Şehit amcasının adını taşıdığı için bunu istiyordu." ifadelerini kullandı.

Yüksekova'daki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat'ın cenazesi, Diyarbakır'da 1991'de şehit düşen, adını aldığı amcası er İdris Bolat'ın kabrinin yanında defnedilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır annelerinden Üçdağ: Devletin maaşını alıyorlar ama çocukları dağa götürüyorlar

2019-12-23 20:24 - Günün Fotoğrafı

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi

2019-12-22 20:42 - Gündem

Fransa’da emeklilik reformu protestosu için yeni eylem çağrısı

2019-12-20 01:27 - Dünya

İtalya Süper Kupası'nı Lazio kazandı

2019-12-23 02:44 - Spor

Türkiye'den İsrailli eski büyükelçinin iddialarına yalanlama

2019-12-19 19:32 - Siyaset

'Sihirli Flüt'ün notaları St. Paul Anıt Müzesi'nde yankılandı

2019-12-22 02:48 - Gündem

Türk dizilerinin dünyadaki başarısı oyun sektörüne ilham oluyor

2019-12-22 16:22 - Teknoloji

Kalp nakli ile hayata tutundular, organ bekleyen çocuklara umut oldular

2019-12-20 15:32 - Çevre-Hayat

Galataport'un tercihi, İzocam oldu

2019-12-18 15:27 - Genel

Allianz'ın “Yaşam Döngüsü“ reklam filmine Kristal Elma'dan “Büyük Ödül“

2019-12-23 20:14 - Genel

İlgili Haberler

Antalya'da badem ağaçları erken çiçek açtı

11:12 - Çevre-Hayat

Üniversiteye yerleşen depremzede öğrenciler, eğitim aldıkları "yüzer okul"u ziyaret etti

11:08 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin sembol yapıları 4 Şubat Kanser Günü'nde ışıklandırıldı

21:27 - Çevre-Hayat

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Çevre-Hayat

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

18:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mücevher ihracatı ocak ayında "parıldadı"

11:42 - Ekonomi

AB, Türkiye'ye 2025-2027 yıllarında 310 milyon avroluk hibe sağlayacak

11:38 - Ekonomi

Dünyanın en değerli 10 şirketinden ocakta en çok kazandıran Meta oldu

11:33 - Ekonomi

İsrail'in hava saldırısında öldürülen 3 Türk vatandaşının ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı

11:27 - Dünya

AFAD personelleri depremin merkez üssünde yaşadıklarını unutamıyor

11:07 - Gündem