?>

Sebze fiyatları cep yakıyor

Havaların soğuması ve mevsim geçişi dolayısıyla pazarlarda biberin kilosu 4, taze fasulye, ıspanak ve salatalığın kilosu 5, karnabaharın adedi 8 liraya kadar çıktı. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

BURSA/BİLECİK - CEM ŞAN / MUHSİN ARSLANHavaların soğuması ve mevsim geçişi dolayısıyla pazarlarda sebze fiyatları cep yakıyor.

Bursa'nın Yenişehir ilçe Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biberiyle ünlü ilçedeki tarlalarda bol miktarda biberin olduğunu ve fiyatların da 70-80 kuruşlara kadar düştüğünü söyledi.

Piyasada veya tarlalarda biberin azalmadığını belirten Aktaş, "Biber para etmiyor. Değerinin çok altında satılıyor. Her tarafta biber var. Ürün azlığı söz konusu değil. Üretici malını çok ucuza veriyor ancak ürünler pazara gelene kadar fiyatları 5-6 kat artıyor." dedi.

Domatesin kilosu 6, biberin kilosu 7 liradan satılıyor

Pazarcı esnafı Suat Oltaş domatesin kilosunun 2-3 lira arasında olduğunu dile getirerek, "Turfanda domatesin kilosunu 5-6, ince biberin kilosunu 6-7, patlıcan ile kabağın kilosunu 3-4, fasulyenin kilosunu da 5 liradan satıyoruz. Yağan yağmurlardan dolayı tarla ürünlerinde fiyat artışı oldu. Tarlalara kırağı da düştü. Kırağıdan dolayı az ürün toplanıyor. Bunlardan dolayı fiyat artışı oluyor." ifadelerini kullandı.

"Şu an turşu zamanı ürün az, talep yüksek"

Pazarcı Metin Toksu ise karnabahar da fiyat artışının olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Şu an turşu zamanı. Ürün az, talep yüksek. 8-9 lira arasında satılıyor. Brokolinin kilosu 6-7, havucun kilosu 2-3, ıspanağın kilosu 5, pırasanın demedi 3, marulun adedi 2 liradan satılıyor. Marulda artış bekleniyor."

"Pazar boş kaldı"

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise bölgede yaklaşık 80 bin dönüm arazide yaş sebzenin yanı sıra karpuz, kavun, domates, salatalık, salçalık biber, ıspanak, karnabahar, lahana, barbunya, yeşil fasulye, şeftali, ayva ve üzüm üretildiğini kaydetti.

Havaların soğumasının verimi düşürdüğünü aktaran Ünver, "Yağmurun yağması da üretimi düşürdü. Havaların soğuması, meyve ve sebzenin büyümesini ve kızarmasını engelledi. Bunun sonucunda ürün pazara gitmedi. Meyve ve sebze gitmeyince pazar boş kaldı. Bu da meyve ve sebzenin fiyatının artmasına neden oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırklareli'nde FETÖ/PDY operasyonu: 6 gözaltı

2016-09-30 12:37 - Gündem

Patlamada ölen kızının adını bebeğinde yaşatıyor

2016-09-26 19:08 - Çevre-Hayat

Tolga Ciğerci 'Ahmet Çakar ve Sinan Engin kim oluyor' dedi; sosyal medya sallandı

2016-09-25 17:52 - Medya

Sakarya’da 3 DHKP-C’li adliyeye sevk edildi

2016-09-28 20:57 - Asayiş

İSKOMDER Başkanı Uçan: 8 ayın balığını 10 günde tuttuk!

2016-09-30 14:37 - Çevre-Hayat

Öfkeli motosikletlinin yaptığı ’pes’ dedirtti

2016-10-02 12:32 - Dünya

Sebze fiyatları cep yakıyor

2016-10-02 16:57 - Çevre-Hayat

Barajın suyu azalınca köy ortaya çıktı

2016-10-01 14:22 - Genel

Yıldırım huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti

2016-10-01 16:32 - Gündem

99 DAEŞ hedefi vuruldu

2016-09-30 23:31 - Genel

İlgili Haberler

Depremzede Hasan usta 31 yıldır ambulanslara gözü gibi bakıyor

14:38 - Çevre-Hayat

Yürüyerek dünya turuna çıkan İngiliz seyyah Türkiye'ye giriş yaptı

14:32 - Çevre-Hayat

Trabzon'da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 kişiye umut olacak

14:27 - Çevre-Hayat

Depremzede işaret dili öğretmeni mesleğine Eskişehir'de devam ediyor

11:03 - Çevre-Hayat

Geçen ay 'en sıcak Ocak' olarak kayıtlara geçti

08:39 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

14:38 - Spor

Neymar, Santos formasıyla sahalara geri döndü

14:32 - Spor

Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı, UEFA Gençlik Ligi'nde üst turları hedefliyor

14:27 - Spor

Hazineden 2,5 milyar dolarlık tahvil ihracı

14:22 - Ekonomi

Bakanlar Güler, Bayraktar ve Bolat'tan Hatay'da deprem mezarlığına ziyaret

14:17 - Gündem