?>

'Savunma sanayinizin güçlülüğü sanayi ekosisteminizin gücüne bağlı'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, “Eğer sanayi ekosisteminiz güçlü değilse, savunma sanayinizin tek başına güçlü olduğunu söylemeniz çok bir anlam taşımıyor. Bu bir bütünsel olaydır.” dedi.

Teknoloji - 5 yıl önce

İstanbul

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST İstanbul) yapıldığı Atatürk Havalimanı'nda festival kapsamında TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) iş birliğiyle "Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 4. Kurultayı" gerçekleştirildi.

Kurultayın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyada savunma sanayisinin birçok bilim ve teknolojiyi yönlendiren itici güç olarak bilindiğini belirterek, insanın ilk öncelikli ihtiyacının güvenlik olduğunu söyledi.

Demir, savunma sanayisi konusunda Türkiye’de son yıllarda iyi bir giriş yaptığını ifade ederek, “Şunu da vurgulamak gerekiyor, eğer sanayi ekosisteminiz güçlü değilse, savunma sanayinizin tek başına güçlü olduğunu söylemeniz çok bir anlam taşımıyor. Bu bir bütünsel olaydır.” diye konuştu.

Bilim insanlarıyla olan irtibatın önemli olduğunu anlatan Demir, şunları kaydetti:

“Temel bilimler, uygulamalı bilimler, Ar-Ge, Ür-Ge seri üretim zincirinde bilimle bu zinciri başlattığınızda sizler bunun ilk ve ikinci halkasını oluşturan bir grupsunuz. Sizlerin yurt dışında bu davete gelmek için araştırmanızı, dersinizi bırakıp gelmeniz bile bu yolculuğa katkıda bulunmak istediğinizi gösteriyor.”

“Bilim insanlarının Türkiye’nin bilim ve teknoloji eğilimine katkıda bulunmalarını arzuluyoruz”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise yurt dışındaki bilim insanlarının, buraya tam zamanlı gelemeseler de, bulundukları yerde Türkiye’nin bilim ve teknoloji eğilimine katkıda bulunmalarını arzuladıklarını söyledi.

TÜBİTAK olarak ne kadar kaynak kullandırdıklarından çok, ne kadar etkin ve verimli kaynak kullandırdıklarına odaklandıklarını ifade eden Mandal, hem bilgi üretiminde hem de insan kaynağı geliştirilmesinde niteliği önde tutacaklarını dile getirdi.

Mandal, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünün kutlanacağını anımsatarak, bundan dolayı 96 bilim insanıyla bu kurultayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de dünyanın çok hızlı değişim gösterdiğini belirterek, bu tanıklığın sadece seyrederek olmaması gerektiğini dile getirdi.

Şeker, gelecek nesillere daha güzel ülke ve dünya bırakmak için yapılacak çalışmalar için bir arada olunmasını, 2 günün sonunda herkesin birbiriyle yardımlaşmasını diledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açılışını yaptığı kurultay, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

Uzun süreli ağız gargarası kullanımı mantara sebep oluyor

2019-09-14 15:47 - Sağlık

Citroen, Türkiye Rallisi'nin ilk gününe damga vurdu

2019-09-14 15:52 - Genel

TEKNOFEST İstanbul'da gösteri uçuşları büyüledi

2019-09-17 20:27 - Teknoloji

HDP'li Kulp Belediye Başkanı gözaltına alındı

2019-09-13 19:58 - Genel

Quick Sigorta'dan kefalet senedi uyarısı

2019-09-19 14:40 - Ekonomi

CK Akademi’den 6 bin çalışana 186 bin saat eğitim

2019-09-17 16:06 - Genel

Ölmek üzereyken 'Hayat' buldu

2019-09-19 14:32 - Çevre-Hayat

Yıldız Teknopark, geliştirdiği teknolojilerle TEKNOFEST'te

2019-09-17 17:53 - Günün Fotoğrafı

'Her Keşmirliyi kucaklamalıyız'

2019-09-19 20:52 - Dünya

İlgili Haberler

ATAK helikopterlerinin Van Gölü semalarındaki uçuşu sosyal medyada beğeni topladı

17:23 - Teknoloji

Türksat yeni "yerli uydu" projesi için çalışmalara başladı

11:43 - Teknoloji

Uzmanından "yapay zeka okuryazarlığı artırılmalı" önerisi

14:18 - Teknoloji

TEKNOFEST birincisi üniversite öğrencileri kamikaze dron tehdidine karşı sistem geliştirdi

12:17 - Teknoloji

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Piaggio P180'nin pilot koltuğunda

23:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya