?>

Savunma KOBİ'leri sağlıkta da göreve hazır

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi, tamamı üretici ve KOBİ düzeyindeki 255 firma ve yaklaşık 10 bin çalışanla sağlık sektöründeki taleplere cevap vermek için de göreve hazır.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

KORONAVİRÜS HABERLERİ

KORONAVİRÜS NEDİR: Bir bakışta koronavirüs salgınıNE YAPMALIYIZ: Koronavirüsten nasıl korunuruzBİLMENİZ GEREKENLER: Koronavirüs hakkında Sağlık Bakanlığının bilgilendirmeleriSON DURUM NE: Anlık koronavirüs yayılma haritasıRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSON GELİŞMELER: Koronavirüs salgınıyla ilgili tüm haberlerŞÜPHELERİNİZ Mİ VAR: Sağlık Bakanlığı online koronavirüs kontrol uygulaması

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), tamamı üretici ve KOBİ düzeyindeki 255 firma ve yaklaşık 10 bin çalışanla savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken, sağlık sektöründeki taleplere cevap vermek için de göreve hazır bulunuyor.

OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen "Koronovirüs Riskine Karşı 14 Kural" doğrultusunda işletmelerinde çeşitli tedbirleri hayata geçirdiklerini söyledi.

OSSA üyelerinin, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisindeki ana üreticilere tedarik yaptığını, askeri fabrikaların, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin kimi ihtiyaçlarını doğrudan karşıladığını anlatan Ertuğ, "Alt yüklenici olarak yetiştirmekle yükümlü olduğumuz malzemeler bulunuyor. Operasyon sahasında, sıcak bölgelerde ihtiyaçları karşılanması gereken bizden ürün, malzeme bekleyen güvenlik güçlerimiz var. Bunları üretmek için görevimizin başındayız ve işletmelerimizi açık tutuyoruz." dedi.

Salgın altında kimsenin sağlığını riske atmak istemeyeceğini vurgulayan Ertuğ, şöyle konuştu:

"Bizim gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin önemi olağanüstü durumlarda daha da artıyor. Hem sizden beklentisi olanlara hem de bugüne kadar bünyenizde çalıştırdığınız insanlara karşı sorumluluklarınız var. Tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkararak tüm bunlara cevap vermeye çalışıyoruz."

"Bunlar yapılamaz şeyler değil"

Sağlık sektöründe bu süreçte ortaya çıkan malzeme ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için de kümelenme üyesi 255 firmanın sorumluluk üstelenmeye hazır olduğunu belirten Ertuğ, "Birtakım acil ihtiyaçlardan bahsediliyor, test ekipmanları vesaire, bunlar yapılamayacak şeyler değil. Savunma ve havacılık sanayisinde elde edilen kabiliyetlerle bu ürünlerin yapılamaması mümkün değil. OSTİM bünyesinde Medikal Sanayi Kümelenmesi ile Savunma ve Havacılık Kümelenmesi olarak buna cevap verebiliriz. Belki kalıplama süreleriyle 10-15 günü alır ama bunlar yapılamaz, cevap verilmez şeyler değil." ifadelerini kullandı.

Mithat Ertuğ, işletmelerinin üretime devam etme konusunda en büyük sıkıntısının çalışanların güvenli ulaşımını sağlamak olduğuna işaret ederek, özellikle sanayi bölgelerinde toplu taşımayı mümkün olduğunca destekleyecek adımların bu konuda aldıkları tedbirleri destekleyeceğini dile getirdi.

Tüm alanlarda hijyen önlemleri

OSSA üyelerinden DIGITEST Savunma ve Havacılık da 65 çalışanıyla salgına karşı aldığı tedbirlerle çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'de üretilmesi zor, üretilmemiş ya da tedarikinde zorluk çekilen ürünleri yerli ve milli olarak tasarlayıp üreten şirket, son olarak yurt dışından temininde güçlükler yaşanan M60T Tankı Nişancı Görüntüleme Birimi'nin yerlisini üreterek tanklara entegre etti.

"Koronovirüs Riskine Karşı 14 Kural" doğrultusunda tedbirler alan şirket, çalışanlarına koruyucu maske, eldiven, el dezenfektanı, kolonya gibi koruyucu donanım ve hijyen malzemeleri dağıttı.

Şirkette düzenli olarak dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilirken, yemekhanede yoğunluğu azaltmak için çalışanlar 2 grup halinde yemeğe çıkmaya başladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiliz uzmanlar: Kovid-19 önlemleri bir yıl devam etmeli

2020-03-20 23:32 - Dünya

Azerbaycanlı işadamı Ahmedov'dan koronavirüsle mücadele için 1 milyon manat bağış

2020-03-23 09:47 - Özel Haber

TRT Çocuk'ta çizgi karakter 'AGİ' ile sıfır atığı anlatacaklar

2020-03-21 17:43 - Medya

Sodexo kullanıcıları, Sodexo Plus üzerinden yemeklerini temassız teslim alıyor

2020-03-19 16:46 - Genel

Kasrik Boğazı kartpostallık görüntüsüyle keşfedilmeyi bekliyor

2020-03-19 15:57 - Gündem

Virüslere karşı "doğru ortam havası" koruma sağlıyor

2020-03-18 18:47 - Ekonomi

Türk Dünyası Dergisi 'Yunus Emre' temalı yayımlandı

2020-03-19 20:02 - Kültür Sanat

Uzmanlardan 'Sosyal medyadaki koronavirüs içeriklerinden çocukları koruyun uyarısı

2020-03-21 14:32 - Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı

2020-03-18 22:22 - Gündem

Koronavirüs“e uyarladığı şarkılarla evde kalanları eğlendiriyor

2020-03-23 14:57 - Magazin

İlgili Haberler

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

01:52 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan Tuzla'daki polise silahlı saldırı olayına ilişkin paylaşım

23:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya, "Türk Devletleri İşbirliği Günü" resepsiyonunda konuştu

22:52 - Gündem

DMM, "MEB, tarikat ve cemaat vakıflarına bütçesinden para aktardı" iddiasını yalanladı

22:47 - Gündem

MGK Bildirisi: İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında Türkiye Lübnan halkının yanında

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

'Siberağ-9' operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı

08:27 - Asayiş

BMGK'den tüm üyelere Genel Sekreterin görevini baltalayacak hareketlerden kaçınma çağrısı

08:08 - Dünya

ABD'de liman işçilerinin grevi geçici anlaşmaya varılmasıyla sonlandı

08:03 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

01:52 - Gündem

Beyrut’ta biri büyük çok sayıda patlama meydana geldi

01:03 - Dünya