?>

'Savımız değişikliğin toplumsal mutabakatla yapılmasıdır'

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

MANİSA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir." dedi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından Yunusemre ilçesinde bir kafede düzenlenen programda konuşan Özel, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin bu konuyla ilgili yaklaşımının bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu öne süren Özel, "Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir. Biz bu değişikliğin bir hükümet sistemi değişikliği değil bir rejim değişikliği olduğu yönünde ciddi şekilde endişeleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel, anayasa değişikliğinin içeriğinin tartışılmasının kendileri için en büyük avantaj olduğunu söyledi.

Almanya'da halk oylaması etkinliklerine izin verilmemesi

Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Almanya'da halk oylamasıyla ilgili bazı etkinliklere izin verilmemesine değindi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya ziyareti konusunda, bu ülke makamları tarafından sudan sebeplerle salon tahsis edilmediğinde ilk tepkiyi Meclis'te kendisinin verdiğini anlatan Özel, şunları kaydetti:

"Almanya'nın bu tutumunu, insan hakları konusunda 'Elaleme verir talkını kendi yutar salkımı' şeklinde yaptığı tüm önermeleri çürütecek ve kendilerini açığa düşürecek bir yaklaşım olarak ifade ettik. Daha sonra Hollanda'dan, tekrar Almanya'dan gelen yaklaşımlarda tutumumuz değişmedi. Geçmiş dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal, bir ziyaretini de iptal etti. Burada hepimizin görmesi gereken bir şey var. Burada yapılan iş eğer düşünce özgürlüğüne, fikrini söyleme özgürlüğüne aykırıysa biz başta da söylediğimiz gibi mağdurun, mazlumun yanında olduğumuz gibi bizim fikrimizi savunanlara da özgürlük, karşı taraftakilere kısıtlamayı mubah görmemiz mümkün değil. En şok edici fikirlerin dahil savunulabilmesini savunuyoruz."

Programa, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve partinin il yöneticileri ile MAGİDER üyeleri katıldı.

Muhabir: Sedat Şimşek

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hayatta kalan sürgünü yaşamış tek Osmanlı’nın belgeseli çekildi

2017-03-01 16:02 - Kültür Sanat

Türkiye'den organ nakli konusunda Gürcistan'a destek

2017-03-03 15:22 - Sağlık

Recep İvedik 5'in tamamını çaldılar!

2017-03-05 19:07 - Magazin

Üç yaşındaki çocuk tedavi olmazsa ölecek

2017-02-28 15:32 - Sağlık

'Adil Öksüz'ün Londra'da olabileceği' iddiası sosyal medyayı da salladı

2017-03-01 19:12 - Medya

Motosiklet emniyet şeridindeki minibüse çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

2017-03-04 19:37 - Asayiş

Olympiakos'ta Bento'nun görevine son verildi

2017-03-06 22:17 - Spor

Kuzey Kore 4 balistik füze denedi

2017-03-06 13:17 - Dünya

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun: 28 Şubat analiz edilseydi, 15 Temmuz vahşeti yaşanmazdı!

2017-02-28 18:07 - Genel

Karadeniz'de tezgahların gözdesi mezgit oldu

2017-03-06 14:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor