?>

Satrançta yeni dönemin anahtarı "altyapı" olacak

6. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Fethi Apaydın, "Biz hep dönemsel başarı değil, uzun vadeli kalıcı bir milli takım başarısı hedefliyoruz. Bu kalıcı milli takım başarısını da altyapıya doğru yatırımlarla sağlayabiliriz." dedi.

Spor - 5 ay önce

İzmir

Apaydın, AA muhabirine güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini, kendilerine verilen desteğin hakkını vermeye çalışacaklarını söyledi.

Kongrede onursal başkanlığa seçilen eski federasyon başkanı Gülkız Tulay ve yönetim kuruluna teşekkür eden Apaydın, "Gerçekten satrançta önemli ve güzel başarılar elde ettiğimiz bir dönem geçirdik. Bu da bize ekstra bir görev ve sorumluluk veriyor. Bundan sonrasında da kendi yeteneklerimizi ve bilgi birikimlerimizi kullanarak, işin mutfağından gelen kişiler olarak ve kuvvetli bir ekiple bu yola çıkmış bir yönetim olarak bunun üstüne koyacağız." diye konuştu.

Apaydın, altyapıya yönelik çalışmaları yoğunlaştıracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü altyapı başarısı gelecekteki A Milli Takım başarısıdır. Bugün eğitim kulüpleri ne kadar iyi olursa, altyapı başarısı o kadar yüksek olur. Altyapı başarısı ne kadar yüksek olursa da geleceğin milli takımı o kadar kuvvetli olur. Biz hep dönemsel başarı değil, uzun vadeli kalıcı bir milli takım başarısı hedefliyoruz. Bu kalıcı milli takım başarısını da altyapıya doğru yatırımlarla sağlayabiliriz. Bizim dönemimizde altyapı daha çok dikkati çekecek diyebiliriz."

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Projelerini anlattı

Sportif başarının önemli olduğunu ancak kendilerinin farklı noktalarda da çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemize hak ettiği sportif başarıları kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fakat bizim seçim sürecinde de kulüplerimizle paylaştığımız bazı projelerimiz olmuştu. Örneğin doğu illerimize daha çok turnuva yapma ve satrancı daha çok götürme, engelli sporcularımızın satranca daha çok dahil olması, deprem bölgesindeki organizasyon sayılarımızı arttırmak gibi. Çocuklarımızı satrançta bir araya getirmek gibi farklı projelerimiz de olsa da tabii ki de sportif başarıyı da ciddi şekilde önemsiyoruz."

Sporculuk kariyerinde kupa kazanmaktan ziyade yetiştirdiği sporcuları kürsüde görmenin mutluluğunu tercih ettiğini aktaran Apaydın, "2018'de Türkiye Kupası'nı kazandım ama beni daha çok heyecanlandıran şey minik sporcularımızın kazandığı başarılara destek olan antrenör veya bir kulüp yöneticisi olmaktır. Bir sporcumu kürsüde gördüğüm zaman aynı kürsüde ben varken o kadar heyecanlanmamıştım. Görev değiştikçe sorumlulukla hissedilen şey de artıyor. Şimdi artık tüm milli sporcular bizim. Şu anda tüm Türkiye'deki satrançtan sorumluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Enerji ithalatı faturası eylülde yüzde 16,4 düştü

2024-10-31 10:54 - Gündem

Türkiye'nin ihracatı eylülde 21 milyar 987 milyon dolar oldu

2024-10-31 10:32 - Ekonomi

Ekonomik güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,2 arttı

2024-10-30 10:47 - Ekonomi

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, 34. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda konuştu

2024-10-28 00:52 - Dünya

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 15 milyar 797 milyon liralık teklif geldi

2024-10-30 12:28 - Ekonomi

AB ülkelerinde elektrik fiyatları yükseldi

2024-10-28 14:17 - Ekonomi

Bitkisel üretimin tarla ürünlerinde azalacağı, meyve ve sebzede artacağı tahmin edildi

2024-10-25 14:08 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde banka kredileri toparlanmaya devam ediyor

2024-10-25 12:53 - Ekonomi

Aysel ve Cansel Özkan kardeşler, Avrupa'da kazandıkları madalyaları değerlendirdi

2024-10-30 11:42 - Spor

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

17:18 - Spor

Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı'nda Avrupa Şampiyonası hazırlıkları sona erdi

17:17 - Spor

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı istifa etti

16:18 - Spor

FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonuna rekor para ödülü

16:12 - Spor

TFF Kadınlar 1. Ligi'nde şampiyon olan Yüksekovaspor kupasını aldı

15:53 - Spor

Günün Manşetleri

AB, 3 günlük acil durum malzemesi stoklanmasını istedi

17:28 - Dünya

UNRWA: İsrail, Gazze'ye temel yardımların girişine yönelik çoğu girişimi reddetti

17:23 - Dünya

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

17:18 - Spor

Rusya: ABD ile yapıcı, pragmatik ve etkili diyaloğun gelişmesinden memnunuz

17:13 - Dünya

İBB'ye yönelik "terör" soruşturmasında firari şüpheli Ebru Özdemir teslim oldu

17:08 - Gündem