?>

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor

"Sanofi Pasteur, Türkiye'de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir ve Türkiye, bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir."

Yerel haber-Şirket Haber - 3 yıl önce

İSTANBUL

Sanofi Pasteur Türkiye'nin aşı alanında Türkiye'de gerçekleştirilen "ilk teknoloji transferi" olma özelliğini taşıyan Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor.

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup arasındaki teknoloji transferinin yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda verilen bilgiye göre, Sanofi Pasteur'ün hayata geçirdiği bu teknoloji transferi sayesinde 2011 yılından bu yana 60 milyon dozun üzerinde aşı üretimi Türkiye'de gerçekleştirildi ve 22 milyon çocuk, bu aşılar sayesinde ulusal aşı takviminin kapsamındaki hastalıklara karşı korundu.

Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky, toplantıda yaptığı konuşmada, "Birgi Mefar Grup'a yaptığımız teknoloji transferi ile 10 yılı aşkın süredir başarıyla sürdürülen iş birliğimiz, Ar-Ge'den istihdama, üretimden teknoloji transferine birçok alanda ülkemize katkı sağlamaktadır." dedi.

Türkiye'nin sağlıklı geleceğine yatırım yapma hedefiyle çalışmalara tüm gücüyle devam ettiklerini aktaran Labaky, şunları kaydetti:

"Sanofi Pasteur, Türkiye'de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir ve Türkiye, bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir. Sanofi Pasteur ve Birgi Mefar Grup iş birliği ile 10 yılda 63 milyon doz aşının üretimini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmanın gururunu paylaşıyoruz.

Halk sağlığına katkıda bulunmak, Sanofi Pasteur'ün bir numaralı önceliği. Birgi Mefar Grup ile değerli iş birliğimizin 10. yıl dönümünü bu yıl Aşılama Haftası öncesinde kutlamayı istedik. Aşı ile önlenebilir bir hastalıktan kimsenin zarar görmediği ya da ölmediği bir dünya yaratmak amacıyla çalışıyoruz.

100 yılı aşkın süredir bu amaca tutkuyla bağlıyız. Bu adanmışlığın sonucu olarak dünya çapında günde 2,5 milyon dozdan fazla aşı üretiyoruz."

- "Türkiye'de ilk kez aşı konusunda uzman bir insan kaynağı kadrosu oluşturuldu"

Birgi Mefar Grup Üst Yöneticisi (CEO) Faik Somer de Birgi Mefar Grup'un toplum sağlığı için öncü rolünün Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen steril ilaç üretim projelerinden kaynaklandığını belirterek, Birgi Mefar Grup'un, Türkiye ve yakın coğrafyanın en yüksek kapasiteli steril ilaç üretim hizmet merkezi olarak, toplum sağlığının korunması için öncü projelere her zaman imza attığını ifade etti.

Somer, şunları kaydetti:

"Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliğiyle ulusal aşı takviminin kapsamındaki hastalıklara karşı koruma sağlayan çocukluk çağı aşıları Türkiye'de ilk kez üretilmeye başlandı.

Aşıların steril ortamda enjektörlere dolum operasyonu Türkiye'ye taşınarak teknoloji transferi gerçekleştirildi. Proje kapsamında 75 kişilik özel bir ekip kuruldu ve Lyon'daki Sanofi Pasteur üretim tesislerinde eğitim almaları sağlanarak Türkiye'de ilk kez aşı konusunda uzman bir insan kaynağı kadrosu oluşturuldu. Sanofi Pasteur Türkiye-Birgi Mefar Grup iş birliğini takip eden süreçte edinilen tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde ülkemize özellikle aşı konusunda farklı teknoloji transferlerinin de önü açılarak hayata geçirildi.

Bu sayede Birgi Mefar Grup üretim tesislerinde, Sanofi Pasteur'ün teknoloji transferi sayesinde Sanofi Pasteur için ürettiğimiz 63 milyon doz aşının yanı sıra, diğer kurumlar için de aşı üretiminin yolu açılmış oldu ve 10 yılda 130 milyon dozdan fazla aşı üretimi gerçekleştirdik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus siyasi uzman Yestafyev: Türk ordusu en güçlü ordu!

2021-04-02 07:32 - Özel Haber

Migros, Mardin Nusaybin'deki ilk mağazası açtı

2021-04-02 15:32 - Yerel haber-Şirket Haber

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji projeleri TÜBİTAK'ın Türkiye finallerinde yarışacak

2021-04-02 15:49 - Yerel haber-Şirket Haber

Togo Büyükelçisi Esra Demir güven mektubunu sundu

2021-04-07 19:41 - Dünya

Ekonomistler, enflasyon verilerini değerlendirdi

2021-04-05 16:37 - Ekonomi

Ünlü Rus gazeteci Venediktov: Olay çok ciddi! İskender füzesini Azerbaycan'a kim attı?

2021-04-05 08:27 - Özel Haber

Borsa güne yatay başladı

2021-04-07 13:01 - Ekonomi

Vuslat Derneği, Ramazanda 20 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak

2021-04-05 20:07 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1446

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız’dan vefat yıldönümünde Alparslan Türkeş klibi

2021-04-05 03:03 - Özel Haber

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmeli

2021-04-04 19:06 - Siyaset

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Yargıtay "midesiz" sözcüğünü hakaret saymadı

11:17 - Gündem

İsrail 1 yılda Gazze'de sadece Filistinlileri değil çevreyi de katletti

11:12 - Dünya

İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı hazırlandı

11:07 - Gündem

DEAŞ'ın bomba eğitimi verdiği belirlenen şüpheli İstanbul'da yakalandı

11:02 - Gündem

İsrail'in Gazze'de bir okul ve camiye düzenlediği bombardımanda 24 Filistinli öldü

10:58 - Dünya